DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 24. června 2017

Home » » Report, photos, video - ARMADA, SECTESY, TOXIC PARADISE - Parlament club, Plzeň - 23. 6. 2017

Report, photos, video - ARMADA, SECTESY, TOXIC PARADISE - Parlament club, Plzeň - 23. 6. 2017

Armada
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

"Ony tě ty prdelky jednou přejdou": říkají mi často doma i v práci. Jenže já za to nemůžu. Jsem spíše optimista, rád vtipkuji a líbí se mi, když se lidé kolem mě smějí. Když mi bylo před lety 40, vyhlásil jsem válku všem zmrdům a nihilistům (ignoruji je!) a snažím se obklopovat jen pozitivními jedinci. Vždyť život nám sám od sebe někdy hází pod nohy klacky, tak proč se ještě trápit s debily? 

Celý týden se mi všechno dařilo. Jako bych byl po tom přiotrávení cestou z Norimberka znovuzrozený, zocelený, zakalený. V práci samé dobré zprávy, děti šikovné a manželka v rozkvětu. Ještě navíc jsem se perfektně vyspal, poslechl spoustu dobré hudby a slunce mě nabíjelo další energií. K absolutnímu štěstí chyběl jen nějaký dobrý koncert. Nahodil jsem všemocnou síť, odfiltroval slova plná špíny, politiky a žluče a hele! V Plzni je v pátek v Parlamentu death metalový dýchánek!

Sectesy
Pojedl jsem dobrou krmi, chvíli si dělal srandu z manželky, pak pronesl pár rozumů k dětem (což je také rozesmálo - a co je nejvíc na světě? - no přece dětský smích!). A potom jsem vyrazil. V tramvaji vedro, v kapse pár stovek na pivko a metal. Čekal mě večírek s kamarády a k tomu tři kapely. Co si přát víc? Snad jen nějaké sexy roštěnky jako doplněk stárnoucího fotra. Jenže to bych dostal od ženy do huby. Volil jsem tedy zase raději jen pivo.

O Parlamentu jsem toho napsal již spousty, takže si prosím můj názor dohledejte. Příliš se nezměnil. Kupuji první žejdlík, druhý, pak další a kecám se známými. Všichni jsou plni zážitků z festivalu, který jsem já strávil doma s hlavou v kýblu a křečemi v břiše (a tak trošku závidím a zároveň jim moc všechny ty zážitky přeji). To už je ale pryč, bude metal!

Armada
Jako první vystoupili TOXIC PARADISE - šílenci z Přeštic, kteří nám zahráli hard rock metal. Pánové teprve začínají, jsou mladí a mají před sebou ještě dlouhou cestu. Asi sami vědí, co ještě vylepšit a já si zde nebudu honit triko. Připadal bych si jako srab. Koukněte radši na fotky.





SECTESY působí ve svých četných klipech jako parta sjetých zombie, ale naživo je to doslova smršť ledových melodií. Ano přátelé, takhle má vypadat perfektně zahraný mrazivý death metal v severském provedení. Já, jako velký obdivovatel EVOCATION, DESULTORY, UNLEASHED jsem byl doslova ve svém živlu. Obzvláště v kytarových výletech byla kapela neskutečně svěží a nebál bych se napsat i úchvatná. Vše sedělo v jednom studeně tepajícím celku, riffy pálily, zpěvák mezi nás oddaně roznášel  temnotu. Bylo to uvolněné, energické, provedené s nadsázkou. Brzy má spatřit nesvaté světlo světa nová deska. Je na co se těšit! Mé srdce tepe pro sever stejně oddaně a u vystoupení kolínských SECTESY mi málem zmrzlo. Velmi dobře! SECTESY combinated of the old Swedish death metal with creepy effect and its melodious form. When I was listen to this gig, the world was cover with a coat of darkness, coldness, sadness and cruelty. Concert, which makes stones crush with cold! Excellent!










ARMADA - mexická odpověď na starý plesnivý death metal. Vystoupení bylo doslova narvané odhodláním, typickým jihoamerickým temperamentem a opravdovostí. Smrt v tomto provedení si nechám vždy líbit a tak jsem si spokojeně podupával nohou do rytmu. Chvílemi sice pánové působili lehce monotónně, ale ve výsledku byl jejich set doslova zničující. Tam, kde spousta českých kapel vypadá jako partička znuděných primadon, tam byli ARMADA devastujícím buldozerem. Fascinovala mě energie a uvěřitelnost, ryzost, pravost, šílenství. Už vás někdy přejel parní válec? Mě ano. Na boku měl napsáno jméno kapely a rozdrtil všechny mé kosti. Skvělý death metalový zážitek! ARMADA come with music fulfilling all my requirements for honest, real old school death metal. The concert cut me up and it became my guide on the other world. Excellent dark old school death metal gig!




K organizaci nemám žádných připomínek, stejně jako ke zvuku, který byl velmi dobrý. Nedovedu moc odhadnout, kolik akci navštívilo lidí, ale k padesátce to podle mě bylo.

Speciální díky posílám všem svým fanynkám. Moc si vážím vaší přízně. Ani nevíte, co to pro mě, metrákového postaršího metalistu znamená. Je skvělé, že má můj skromný blogísek takovou odezvu a holky, všem vám to moc slušelo! 

Samozřejmě, byly panáky, bylo focení a pokec s ARMADOU, byla koupě jejich CD. Perfektní a hrozně příjemná byla atmosféra celého večera - co si přát víc? - všude samí milí pohodoví lidé. Mexičané si pochvalovali masakrující odezvu fans - není divu, ta energie nás všechny doslova strhla.


with ARMADA
Trošku mě mrzí, že celý tenhle velmi vydařený večer končí, ale zase na druhou stranu...dnes je na stejném místě koncert mých oblíbenců MORTIFILIA. Odcházím tedy domů s úsměvem. Je na co se těšit. Ráno mě probudí slunce, touha vyrazit k vodě a hláška manželky: "Ty se pořád tlemíš, jako bys byl sjetej!" Ale kdeže, to mám jen rád život, metal a pivo:)). Děkuji za pozornost a přeji vám všem samou dobrou muziku, ať potkáváte jen rozesmáté milé obličeje a navrch, že jste vydrželi číst až do konce -..."Slunce v duši!" (copyrigth mistr Zákopčaník):)).

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound



-------------------
Promotion!

Share this games :

TWITTER