DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 21. srpna 2017

Home » » Recenze/review - VENOM INC. - Avé (2017)

Recenze/review - VENOM INC. - Avé (2017)


VENOM INC. - Avé
CD 2017, Nuclear Blast

for english scroll down please

Zastávám názor, že na legendy se nesahá! Chovám k nim přirozenou úctu a obdiv. Snažím se být pokorný. Okolo nové desky VENOM INC. jsem našlapoval opatrně a s respektem. První vypuštěné singly mě moc nepřesvědčily, ale ducha starých VENOM z let 1989 - 1992 jsem z nich přeci jen cítil. Byl jsem ale hodně ovlivněn živým koncertem, na kterém mě kapela totálně rozsekala na malé kousky. Dost ale bylo úvodních slov. Jaká je tedy podle mě novinka legendárních muzikantů?

Nutno rovnou říci, že velmi dobrá. Posluchači se určitě rozdělí na dva tábory. Jeden bude hořekovat nad tím, že "už to nejsou ti praví staří VENOM" a ti druzí otevřou svoji mysl a naladí se na stejnou vlnu jako kapela. "Avé" určitě není špatným albem, spíše naopak. Je doslova narvaná klasickými riffy mistra Mantase, ďábelským vokálem pana Demolition Mana a neotřelými bicími Abaddon.   



Osobně se mi líbí, že se VENOM INC. snaží v rámci možností posouvat kupředu. Nejsou jen svým vlastním revivalem, ale současně znějící smečkou, samozřejmě s přihlédnutím ke klasice, jejíž jsou nedílnou součástí. Deska se velmi dobře poslouchá, je plná odkazů na MOTORHEAD, MERCYFUL FATE, zvukově pak hozená až někam do současných ACCEPT. Máme co do činění s upřímným, rovným, hrdým, temným materiálem. Je to stará škola, ale zahraná s velkou vervou a odhodláním. Člověk možná podvědomě očekává 40 let starou muziku, ale doba se změnila. Změnili se i VENOM INC. Troufám si tvrdit, že k dobrému. Myslím, že zklamáni nebudou ani staří fanoušci, ani ti mladí, kteří znají slavnou éru jen z doslechu. Nejlepší nakonec stejně bude, když si album poslechnete a uděláte si názor sami. Osobně jsem velmi spokojen a nahrávka u mě roste každým dnem. Ave Satanas!



Asphyx says:

I have a rule that you do not touch legends! I naturally admire and respect legends. I try to by humble. So I was walking around a new album by VENOM INC. very slowly with respect. The first released singles did not convinced me that much but I was able to feel the soul of the good old VENOM from 1989-1992 in them. I was very influenced by their live concert because that time the band totally killed me and cut me in small pieces. But that was enough about the introduction. So what I think about this new album by these legendary musicians? 

Well, let´s say that it is really good. There will be 2 types of listeners – the ones who will say that “these are not the same VENOM as they were before” and the ones who will open their minds and go in the same direction as the band. “Avé” is not a bad album at all but rather the opposite. It is literally filled with classical Master Mantas´s riffs, devil Demolition Man´s vocal and the brand new Abaddon´s drums.



I personally like that VENOM INC. tries to move forward as far as possible. They are not their own revivals but they also sound modern but with some classical parts because they are part of that. The album is easy to listen, it is full of links to MOTORHEAD, MERCYFUL FATE and in case of the sound it goes to the modern bands like ACCEPT. This is hones, straight, proud and dark material. It is old school but played with great determination. You might think that they will play the 40 years old music but time has changed. And VENOM INC. have changed. But for me it was in a good way. I think that even the old fans would not be disappointed but also the young ones who know VENOM´s great era just from stories. But you should just go and listen to this album by yourself to see what do you think. Personally, I am happy about it and the album grows every day when I listen to it. Ave Satanas!

Tracklist:
1. Ave Satanas
2. Forged In Hell
3. Metal We Bleed
4. Dein Fleisch
5. Blood Stained
6. Time To Die
7. The Evil Dead
8. Preacher Man
9. War
10. I Kneel To No God
11. Black N Roll

Lineup:
Tony “Demolition Man” Dolan - Vocals / Bass
Jeff “Mantas” Dunn - Guitars
Anthony “Abaddon” Bray - Drums


Share this games :

TWITTER