DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 29. října 2017

Home » » Recenze/review - HORRIFIC - Your Worst Nightmare (2017)

Recenze/review - HORRIFIC - Your Worst Nightmare (2017)


HORRIFIC - Your Worst Nightmare 
CD, LP, Hells Headbangers

Víte, co vznikne smícháním death metalu, heavíku, rocku, komiksů a legrace? Ano, bystří již vědí - je to sólo projekt Slashera Daveho zvaný HORRIFIC. Jedná se o pravověrnou smršť riffů jak vystřižených z osmdesátých a devadesátých let. A jako bonus navíc jsou přidány vaše nejtemnější noční můry. Jo a abych nezapomněl...celé je to velká zábava.

Nahrávka tak nepostrádá tolik potřebný a chtěný "patos", chlapáctví, spoustu tvrďáckých póz i pravého nefalšovaného kovu. Bavím se výborně a to i přesto, že některé skladby znějí přeci jen trošku klišovitě.



Slasher Dave působí také ve slavných ACID WITCH. Tentokrát si přizval ještě Billy Noceryho (SURGKILL), aby nám všem vytřeli zrak. Jasně, na CD by klidně mohlo být napsané - Tohle je hudba pro starý. Jenže když ono to všechno dohromady neskutečně dobře funguje. Občas si připadám, že sedím doma a probírám se starými kazetami, prohlížím zažloutlé časopisy o metalu a jde na mě nostalgická nálada. Přineste mi někdo prosím další pivo, možná bych snesl i něco ostřejšího. Podobná CD proháním hlavou nejčastěji ve chvílích, kdy si potřebuji odpočinout. A to není rozhodně málo. Thrash, punk, death, heavy nářez přesně podle starých pravidel. Skvělá nahrávka!


sumarizace:

Rock´n´roll bastards! "Your Worst Nightmare" je poctou pro všechny staré pravověrné fanoušky, kteří ještě vědí, co to je METAL. Novinka je pořád legrace, ale pod vousatou slupkou se ukrývá velmi solidní řemeslo. Ono pořád, i v dnešních instantních časech, platí, že napsat dobrou skladbu umí jen někdo. HORRIFIC nám letos přinášejí pohodu, rock´n´roll a jako bonus navíc skvělé melodie. Osobně zde slyším odkazy klasických starých heavy kapel, thrashových válečníků i nezbytnou špetku heavy a punku, který dodává "Your Worst Nightmare" to správné koření. Tuhle kapelu zkrátka buď milujete a nebo je vám jedno. Já se opět přikláním na stranu těch, kteří budou nosit trička se jménem kapely hrdě na prsou. Ona je totiž ta poctivost, jadrnost, upřímnost a radost ze samotného hraní, cítit i z nové desky (poprvé vydané v roce 2009). A to dneska umí málokdo. Poctivý metal, který vás donutí k tanci! Skvěle!

Asphyx says:

Rock´n´roll bastards! "Your Worst Nightmare" is a tribute for all the old orthodox fans who still know what METAL is. The new album is fun but underneath the bearded shell is hidden a very solid craft. Even nowadays in the instant times it is rare to write a good song. These HORRIFIC brought us a nice times, rock´n´roll and as a bonus a lot of great melodies. Personally I hear references of classic old heavy bands, thrash warriors and the necessary pinch of punk and heavy which adds to "Your Worst Nightmare" the important spices. This is the band you love or you don´t care. I am again on the side of people who wear their T-Shirt proudly. Because you can feel the honesty, pithiness, sincerity and the joy from their new album (first issue 2009). And not a lot of people know how to do that. The real metal which makes you dance! Great!


Share this games :

TWITTER