DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. února 2018

Home » » Recenze/review - ABOMNIUM – A Hollow Path (2017)

Recenze/review - ABOMNIUM – A Hollow Path (2017)


ABOMNIUM – A Hollow Path
CD 2017, UKEM Records

Světlo na konci tunelu pomalu pohasíná. Dávalo vám alespoň malou naději na zmrtvýchvstání. Natahujete ruce, ve slepé víře v dobro. Ano, dnes je ten správný čas přejít na druhou stranu. Mrazí vás v kostech, nervy máte napnuté k prasknutí. Ozve se lupnutí, praskot lámané lebky a potom následuje jen nekonečná temnota.

Jednočlenná "kapela" ABOMNIUM, pod taktovkou maniaka, který si říká Sapient. Letos se čtvrtým řadovým albem v rytmu ryzího black death metalu. První, co mě při poslechu napadá je, že se jedná přesně o ten druh nahlodávající muziky, která se vám do žil dostane postupně. Ne tedy každému, protože mnohým bude připadat jen jako lavina valícího kamení bez ladu a skladu.



"A Hollow Path" je deskou, která lze velmi těžko k někomu přirovnat. Osobně slyším občas ozvěny třeba takových WINTERFYLLETH, DRUDKH, možná i MGLA, PRIMORDIAL. Nahrávka má takovou zvláštní, potemnělou náladu. Mám opravdu pocit, že stojím někde uprostřed tunelu, který nemá konce. A pokud ano, tak v nicotě. Hudba se zde velmi těžko popisuje, lepší je určitě zalézt do pokoje, otevřít okno do zimy a pak uvidíte. Některé skladby působí lehce monotónně, možná je v nich obsaženo až příliš váhavosti, ale to jsou jen mé dojmy. Důležitá je atmosféra a ta je tentokrát pořádně chladná a jedovatá! Nechte si chutnat, jen dejte pozor, abyste se neudusili tmou. 


sumarizace:



ABOMNIUM letos vydali velmi zajímavou a chytlavou desku. Je plná melodického black/death metalu, záhrobních orgií a smrti. Album se musí poslouchat v kuse, nejlépe za tmy a se zmrzlým srdcem. Velmi oceňuji zvuk a zajímavé, nakažlivé nápady. Při společných seancích zažívám pocity smutku, nenávisti a čistého zla. Pokud bych měl novinku k něčemu přirovnat, byla by to asi nějaká hodně stará, plesnivá kobka, ve které se kdysi děly neskutečné věci. Pokud máte rádi naléhavá alba, myslím, že budete spokojeni. ABOMNIUM  nahráli hodně jedovatou a temnou desku! Velmi dobře.



Asphyx says:

ABOMNIUM released a very interesting and catchy album this year. It's full of melodic black metal/death, orgies from the other world and death. Listen to this album in the row, best in the dark and with frozen heart. I appreciate the sound and interesting, catching ideas very much. I experience feelings of sadness, hate and pure evil by joint sessions. If I would compare, it would be probably very old, moldy vauld, that remembers impossible things. If you like urgent albums, I think you will be satisfied. ABOMNIUM recorded very poisonous and dark album! Very well.

Tracklist:
01. Vigils
02. The Lies That Bind
03. Ignis Fatuus
04. Blood Court
05. The Furious Engines of Heaven
06. A Plague Upon Your House
07. Walls of Devotion
08. A Hollow Path

band:
Sapient - Guitars, Vocals

Share this games :

TWITTER