DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 9. února 2018

Home » » Recenze/review - DECAYING - To Cross the Line (2018)

Recenze/review - DECAYING - To Cross the Line (2018)


DECAYING - To Cross the Line
CD 2018, F.D.A. Records

for english please scroll down

"Všichni za sebou táhneme nějaký stín": napsal kdysi v jednom ze svých děl Stephen King. Když poslouchám novinku finských death metalistů DECAYING, tak s ním musím stoprocentně souhlasit. Připadám si jako voják, který se právě vrátil z války. Budím se ze zlých snů, cítím ve vzduchu krev a neustále se ohlížím za sebe. Natolik je pro mě nové album přitažlivé.

Dlouhé, až někam k doom metalu hozené melodie, připomínají  zdánlivý klid po bitvě. Drtivé, mnohdy thrashem nakažené riffy zase souboj na život a na smrt. Stylově se DECAYING pohybují ve stejných vodách jako ASPHYX, HAIL OF BULLETS, MEMORIAM, BOLT THROWER. Z hudby čiší chlad, tma a bolest.




"To Cross the Line" je deskou plnou převážně negativních nálad a skvělého zvuku. Zadírá se mi postupně pod kůži, způsobuje horečku, tolik známou z vojenských akcí. "Válka je svinstvo!": chce se mi křičet. Album by s klidem mohlo být soundtrackem k válečnému černobílému filmu. Kolem se povalují jako zlomené loutky mrtvoly vojáků. Píšu ti dopis ze zákopů, který dostaneš dávno po mé smrti. V kostech mám mráz, jsem nasáklý špínou, prašivinou a nenávistí. Stejně jako nové album finských DECAYING. Smrt čeká opravdu na každém rohu. Stačí se jí poddat. Vynikající death metalová nahrávka, která je doslova nasáklá válkou!



Asphyx says:

„We all pull a shadow behind us" - Stephen King once wrote this in one of his works. When I listen to the new album of Finnish death metalists DECAYING, I have to agree with him. I feel like a soldier who just returned from the war. I wake up from a bad dream, I feel the blood in the air and constantly look behind me. The album is so appealing to me. The long, doom metal melodies remind us of the seeming peace of mind after the battle. Cruel, often thrash-infected riffs turn a fight to life and death. The DECAYING style moves in the same waters as ASPHYX, HAIL OF BULLETS, MEMORIAM, BOLT THROWER. From music we can feel cold, darkness and pain.


"To Cross the Line" is a record full of predominantly negative moods and great sound. It gets under my skin, causing a fever known from military action. "War is crap!": I want to scream. The album could quietly be a soundtrack to a war black and white movie. The corpses of soldiers are lying around like broken puppets. I'm writing a letter from the trenches that you get long after my death. In my bones I'm frozen, I'm soaked by dirt, and hatred. Like the new album Finnish DECAYING. Death is really waiting on every corner. Just give it up. Excellent death metal record that is literally soaked by war!

tracklist:
1. To Cross The Line
2. From Shield To Storm
3. Nothing Is Free
4. The End Justifies The Means
5. Decadence
6. A Crucial Factor
7. The First Objective
8. Futile Effort


band:
Matias Nastolin - Guitars, Vocals, Bass (2010-2012)
Henri Hirvonen (2011->) - Guitars
Sebastian Bergman (2012->) - Bass
Olli Törrönen (2017->) - Drums

Share this games :

TWITTER