DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 2. března 2018

Home » » Recenze/review - INFECTED DEAD - Archaic Malevolence (2017)

Recenze/review - INFECTED DEAD - Archaic Malevolence (2017)


INFECTED DEAD - Archaic Malevolence
CD 2017, Hostile Media

Představte si planetu, kde je všechno obráceně. Lidé jsou tam zlí, navzájem se týrají, ubližují si, jsou oškliví i k ostatním druhům. Vysávají jeden druhého a všemu vládne obrovská zlá obluda. Její chapadla vysílají jedovaté sliny a jsou schopné rozdrtit vaši lebku během několika okamžiků. Máte strach? Že ne? To byste ale měli...

Britští moderní death metalisté INFECTED DEAD jsou ve svých textech zcela pohlceni tvorbou mistra H.P. Lovercrafta. Hororová tématika se přenáší i do hudby, která je volně inspirována třeba takovými ABORTED, THE BLACK DAHLIA MURDER. Samozřejmě, s vlastním rukopisem. I když na rovinu, některá zákoutí pro mě byla zpočátku hodně spletitá a nepřehledná. 



"Archaic Malevolence" je albem určeným vyloženě pro mladší ročníky. Znáte to, jdete na koncert svých "starých bohů" a na podobnou hudbu jako hrají INFECTED DEAD, přijde o hodně víc holek a posluchačů, kterým byste klidně mohli dělat otce. To ale nic nemění na tom, že je album dobré, s pořádně ukřičeným zvukem i zpěvákem. Nechybí spousta agresivních i temných témat. Pokud tedy máte chuť na kus techniky, pořádnou porci komplikovaných melodií, drsných výrazů a nekonečného masakru, tak rozhodně neváhejte. INFECTED DEAD nejsou v ničem novátorští, ale své řemeslo zvládají na výbornou. Je jen na vás, zda jim to spolknete i s navijákem. Nechte si chutnat, jen dejte pozor, aby vám nezaskočilo. Slušná záležitost.


sumarizace:

Hudba je zde postavena na drtivých riffech a postupném zvyšování tlaku. Líbí se mi melodické vsuvky, oceňuji velmi slušný zvuk. INFECTED DEAD letos vydali opravdu dobré album, které asi nebude vyhovovat každému. Je totiž uřvané, šílené, zběsilé - jako celý dnešní svět. A je jen na vás, zda na tuhle nečistou hru přistoupíte, či nikoliv. Strhněte konečně všechny modly a vyznávejte "Archaic Malevolence"! Devastující death metal, který vám zatluče hřeby do mozku! Masakr!


Asphyx says:

Music is based on crushing riffs and gradual increase of pressure. I like the melodis parts, I appreciate the very good sound. INFECTED DEAD released a really good album this year which will not be for everybody. It yells, is crazy, furious – just like today´s world. And it is up to you if you want to play this unclean game or not. Put dome any idols and confess "Archaic Malevolence"! Devastating death  metal which will put nails into your brain! Massacre!

band:

Lou - Vocals
Alex - Guitar
Chris - Guitar
Nathan - Bass
Martin - Drums


Share this games :

TWITTER