DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 7. dubna 2018

Home » » Recenze/review - ALTARS OF GRIEF - Iris (2018)

Recenze/review - ALTARS OF GRIEF - Iris (2018)


ALTARS OF GRIEF - Iris
CD 2018, Hypnotic Dirge Records

Zastav své kroky člověče! Roztáhni ruce a pohleď k nebi do korun stromů. Rozjímej, přemýšlej a nech na chvíli ten šílený svět daleko za sebou. Sleduji zvířata v pohybu, závidím těm, co mohou létat. Nasávám chladný vzduch. Krása, mráz, smrt. Znovuzrození. Pláč osamocených, tvář schoulená v náručí. Jednou tvé kamenné srdce pukne, uvidíš! Chce to jen čas.

Dostala se mi do ruky nová deska depresivců ALTARS OF GRIEF. Je zpěvná, smutná, chladná a donutila mě na chvilku zastavit mé kroky. Pro mě osobně dobrá známka toho, že právě poslouchám kvalitní doom/black metal. Tohle je nahrávka pro šedé dny plné černého deště. 



ALTARS OF GRIEF čerpali inspiraci z TYPE OF NEGATIVE (případně WOODS OF YPRES), ale zároveň jsou originální a sví. Znáte to, člověk si pustí desku, natáhne nohy nahoru a zasní se. A album "Iris" mě přeneslo někam na sever, na nekonečné pláně, kde se cítíte být jen maličkou bytostí v obrovském vesmíru. Jakoby se mi zpomalily i životní funkce. Líbí se mi umně vložené blackové pasáže, které neruší, ale spíše nahlodávají, zpestřují. Nemám moc v oblibě čisté zpěvy, ale zde mi sednou a užívám si je. O zvuku, obalu netřeba mluvit. Hlavní je pro mě ale atmosféra a ta mě naplno pohltila. Jsem v jakémsi oparu a musím album přehrávat stále dokola. Vynikající doom black metalová deska, u které budete podchlazeni hudbou!



sumarizace:

V doom metalu je hrozně důležitý způsob, jakým kapela navodí pocit smutku. ALTARS OF GRIEF jsou mistry ve svém oboru. Jejich nová deska je neskutečně nakažlivá, plíživá a plná kousků ledu. Osvědčené a tradiční postupy jsou doplněny o mocně znějící hlas a svět jakoby při poslechu celý zčernal. Tohle je přesně ten druh nahrávky, kterou musíte milovat. Beru si ji na své výlety po lesních pěšinách. Propojuje se na ní svět lidí a stínů. Nutí mě k přemýšlení, zastavení a zklidnění mé duše. Příběhy, které ALTARS OF GRIEF vyprávějí, jsou plné tmy, smutku a soužení. Mlha se válí všude kolem, vítr vám čechrá tváře a ve vzduchu se vznáší těžký pach samoty. Nejsem v doom metalu častým hostem, ale za sebe mohu říct jediné. Tahle deska je vynikající, svým způsobem šíleně nakažlivá a zároveň uklidňující jako náruč vlastní matky. Smutný, vznešený doom metal, který pálí jako ten nejsilnější mráz!



Asphyx says:

The feeling of gloom is very important in doom metal and it´s important how the band managed to make this mood happen. ALTARS OF GRIEF are the best in this field. Their new album is unbelievably contagious, sneaking and full of pieces of ice. The well-proven and traditional methods are complemented with powerful voice and suddenly the world is black. This record is something you need to love. I like to take this record with me when I travel and walk around the forest. On this record the world of people and the world of shadows are connected. It makes me think, makes me stop and relax my soul. The stories which the ALTARS OF GRIEF tell are full of darkness, sadness and consonancy. Fog is all aourd and wind is brushing your cheeks and in wind is a heavy smell of loneliness. I don´t really enjoy the doom metal, however I have to say one thig: This album is amazing and it is in some way incredibly catchy and relaxing like a hug from your mum. Sad, royal doom metal which burns like the strongest cold.


Tracklist:
1. Isolation 
2. Desolation 
3. Iris 
4. Child Of Light 
5. Broken Hymn 
6. Voices Of Winter 
7. Becoming Intangible 
8. Epilogue

band:

Damian Smith - Vocals
Zack Bellina - Guitar, Vocals
Erik Labossiere - Guitar, Vocals
Donny Pinay - Bass, Vocals


Share this games :

TWITTER