DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 26. dubna 2018

Home » » Recenze/review - GLUTTONY - Cult of the Unborn (2018)

Recenze/review - GLUTTONY - Cult of the Unborn (2018)


GLUTTONY - Cult of the Unborn
CD 2018, vlastní vydání

Dnes už dávno nikdo netuší, co se tenkrát v márnici stalo. Oficiální verze zní - výbuch těkavých plynů. My, staří death metalisté ale víme své. Hromady kostí, stěny z lebek. K tomu zahnívající kusy masa. A hlavně kapela, hrající pravý nefalšovaný švédský death metal. Zplozenci pekla, uctívači krvavých rituálů. Jejich jméno je v podzemí dávno známé. Je otiskem šílenství na kamenných zdech márnic. GLUTTONY

Pánové chřestí o sto šest pytlem plným kostí a ve stylu ENTOMBED, NIHILIST, ENTRAILS, DISMEMBER, GRAVE. Jsou pravověrní, ortodoxní. Hrají způsobem, který mám nade vše rád. Studeně, chladnokrevně, bez příkras a zbytečností. S krutými melodiemi v zádech a morbidním vokálem. 


Vždy jsem obdivoval kapely, které se s tím nepářou. Stoupnout si proti reproduktorům, přidat volume na maximum a nechat si čechrat maso tlakem. GLUTTONY v sobě mají takový ten těžko popsatelný nátisk, temnotu a neurvalost. Jakoby leželi dlouhou dobu ve starých prašivých rakvích. Letos opět povstali a dští síru na všechny strany. Jasně, všechno tohle tady bylo již tisíckrát. A co má být? Vždyť u podobné hudby jde hlavně o předanou energii, vzbuzené nálady a pocity. "Cult of the Unborn" je deskou, která vás pohřbí zaživa. Utrhne vám hlavu, rozseká vnitřnosti a zmrazí nikdy nekončícím běsněním. Švédský death metalový pramen, zdá se, jen tak brzy nevyschne. Je to jen a jen dobře. Album, které probouzí běsy. Nahrávka plná šílenství, chladu a oživlých mršin. Velmi dobře!


sumarizace:

Když jsem si pustil "Cult of the Unborn" poprvé, měl jsem pocit, že mi zamrzlo moje srdce. Poslouchal jsem nahrávku stále častěji a mé pocity se pořád opakovaly. GLUTTONY letos vydali album, které mě přesvědčilo znovu o tom, že smrt dokáže být hodně blízko. Ledové melodie, pestré riffy a vokál plný hniloby. Celková atmosféra je pak podobná té, kterou můžeme potkat v márnicích u opuštěných hřbitovů. Na tomto CD by mělo být napsáno varování: „Pozor, obsahuje studené kousky zla!“ Letošní počin severských bojovníků mi přijde velmi ostrý, se spoustou morbidních nápadů, se skvělým zvukem i produkcí. Povolávám do zbraně všechny fanoušky old school death metalu! Onen svět opět hoří! Smrt už je stará a nepotřebná. Máme místo ní GLUTTONY. Death metalová nahrávka, která je plná utrpení! Vynikající album plné špíny, hnisu a nálady temných kobek. Skvěle!



Asphyx says:

When I was listening to "Cult of the Unborn" for the first time, I felt that my heart was frozen. I listened to the recordings more often and my feelings were the same. GLUTTONY released this year an album that convinced me again that the death can be very close. Icy melodies, colourful riffs and vocal full of rot. The overall atmosphere is similar to the mood we can meet at morgues in abandoned cemeteries. On this CD this warning should be written: "It contains cold pieces of evil!" This act of Nordic warriors is very sharp, with lots of morbid ideas, excellent sound and production. I call to arms all fans of old school death metal! The next world is again on fire! Death is already old and useless. We've got GLUTTONY instead. Death metal record, which is full of suffering! Excellent album full of dirt, pus and mood of dark dungeon. Great!

Tracklist:
01. Death Is Only the Beginning
02. Gluttony
03. Torn from the Grave
04. Church of Rot
05. Cult of the Unborn
06. Chalice of Maggots
07. Bane of the Carrion Lord
08. Divine Dismemberment
09. The Casket Master

band:
Anders Härén (My Own Grave)
Magnus Ödling (Setherial, ex-Diabolical)
John Henriksson (My Own Grave)
Max Bergman (My Own Grave)

Share this games :

TWITTER