DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 3. dubna 2018

Home » » Recenze/review - THE PSALM - I (2017)

Recenze/review - THE PSALM - I (2017)


THE PSALM - I
CD 2017, Repulsive Echo Records

Uctíváme staré shnilé kosti, klaníme se padlým bohům. S přetvářkou nám vlastní dokola omíláme slova o dobru a lásce. Nastane první problém a pohltí nás tma. Zákon o zachování temné energie funguje na sto procent. Stačí se projít po hřbitově a nechat si vyprávět nekonečné příběhy utrpení, zrady a šílenství. Těžký je vzduch i nálada u poslechu desky řeckých THE PSALM.

Album je plné staroškolského death metalu. Zaslechnout lze vlivy OBITUARY, případně ASPHYX. Deska nepostrádá šikovně dávkovanou náladu plnou smrti, zpuchřelých kostí i zkažené krve. "I" je albem, které je jasnou volnou každého příznivce old school death metalu. 


Přehrabuji se v hromadě lebek, beru je postupně do rukou a přemýšlím, proč mají všechny tak vyděšené výrazy? Možná proto, že byly dlouhá léta uloženy v opuštěných kobkách. Pouštím si album "I" stále dokola a kývám souhlasně hlavou. THE PSALM hrají přesně tím poctivým a uvěřitelným způsobem, že nemohu jinak. Znovu uchopím sekyru a rozpůlím lebku na dvě části. Odskočí od sebe a rozdrceny na prach vytvoří další z nechutných obrazů smrti. Ze skladeb je cítit tma, zvuk jest ošetřen na výbornou. Hlavní je ale rukopis a ten mají Řekové nebývale čitelný a přitažlivý. Až jednou budu umírat v křečích, tak si na tohle album určitě vzpomenu. Je totiž magicky temné, shnilé, syrové, jako časná rána na hřbitově. Skvělá záležitost plná death metalové tmy!


sumarizace:

THE PSALM přišli s hudbou, která splňuje všechny moje požadavky na poctivý, reálný old school death metal. Jejich nahrávka je plná neskutečné černé energie. Hroby se otvírají, zvony zvoní umíráček. "I" může být klidně soundrackem pro vaší poslední cestu. Podzemí opět ožilo a vyslalo na náš svět posly apokalypsy. Mrtví mi jdou po krku a zlo je cítit všude kolem. Death metal je zde starý a plesnivý a nepostrádá obrovskou dávku naléhavosti. Připadám si, jako bych ležel při okultním obřadu na oltáři smrti a byl navěky obětován. Člověk se při poslechu stává morbidním básníkem, tulákem po záhrobí. Přiznávám se bez mučení. Album mě neskutečně rozsekalo a stalo se mým průvodcem na onom světě. Zapalte svíce, exhumujte starý poctivý death metal! Chci tuhle nahrávku na CD, hned teď! Vynikající temný old school death metal! Inferno!



Asphyx says:
THE PSALM come with music fulfilling all my requirements for honest, real old school death metal. Their record is full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. "I" may be the soundtrack to your last trip. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world . Deads are hunting me and the evil is everywhere. Death metal here is old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I feel like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. The album cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! I want this record on CD right now! Excellent dark old school death metal! Inferno!


band:
Kolozis PK: Bass/ Backing Vocals
Chris Douglas: Drums
Thomas: Guitars/Vocals

https://www.facebook.com/psalmdeath/
https://thepsalm.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCTxkpIrS1tkKj8kMtOkm32w
http://www.repulsiveecho.com/
Share this games :

TWITTER