DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 2. května 2018

Home » » Recenze/review - GRAVE UPHEAVAL - (untitled) (2018)

Recenze/review - GRAVE UPHEAVAL - (untitled) (2018)


GRAVE UPHEAVAL - (untitled)
DLP/CD 2018, Nuclear War Now! Productions

Vše jsem pochopil až v momentě, kdy se usadil prach. Budiž tma, bylo praveno. I stalo se. Jdi a šiř zlo. Absolutní zlo. Jsou znovu obětována těla v krvavých rituálech. Šílenství, vzduchem se vznáší šílenství. Křičí postavy zahalené v kápích. Mezi prsty vám protéká na jemno rozemletý prach. Vaše vlastní tělo, vaše kosti, váš strach, všechno smíchané a vypálené černým plamenem na stěnu cely zapomnění.

GRAVE UPHEAVAL jsou souputníky podobných smeček, jako jsou IMPETIOUS RITUAL, PORTAL, GRAVE MIASMA, TEITANBLOOD, MITOCHONDRION. Zplozenci pekla, kteří mimo rituálního death metalu občas zavítají až do černých zákoutí blacku a doomu. Nálady "bezejmenného" alba jsou pochmurné jako omývání čerstvých mrtvol. Kým jsi byl a jak si zemřel? Jak jednou zahynu já? Ptáte se u poslechu stále dokola.



Nezasvěcenému posluchači a jemnějším povahám bude deska připadat notně nepřístupná, příliš hluková, hlomozící. Mohu vás ubezpečit, že tomu tak není. Pro společná setkání je sice nutná nálada pod mrtvého psa a notná trpělivost, ale pokud vydržíte, uvidíte, že časem rozkryjete jednotlivé nápady, poddáte se jim, abyste nakonec poklekli a album si opravdu užili. GRAVE UPHEAVAL jsou hledači zapomenutých míst v znesvěcených kostelech, jsou ohledávači mrtvol starých prokletých mnichů. Zvukově zastření, mnohdy nečitelní, ale rozhodně přesvědčiví a maniakální. Nahrávce se nedá upřít pestrá paleta do šedě zabarvených nálad. Podobná hudba bolí, je nepříjemná, zničující. Uhnije vám u ní krev v žilách. Uhranuti nakonec padnete na kolena a zbičováni vlastním svědomím budete vyžadovat další dávku. Kde končí zlo a začíná další, horší? GRAVE UPHEAVAL se pokoušejí předložit odpověď. Temně mokvající album, u kterého uzříte svoji vlastní odvrácenou stránku. Velmi dobře!


sumarizace:

GRAVE UPHEAVAL na nové dlouhohrající desce působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. GRAVE UPHEAVAL se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno!

Asphyx says:

GRAVE UPHEAVAL are on their new full-length album like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. GRAVE UPHEAVAL move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

TRACK STREAM:

MORE INFO:
Share this games :

TWITTER