DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 14. května 2018

Home » » Recenze/review - INSULTER - The Misanthrope (2018)

Recenze/review - INSULTER - The Misanthrope (2018)


INSULTER - The Misanthrope
CD 2018, Witches Brew

Nešlo ho přehlédnout. Mladý krásný, s tváří antických bohů. Obklopen ženami, silný a svůdný. Potkal jsem ho poprvé v mosh - pitu. Doslova zářil do tmy. Pařil jako o závod, smál se skřehotavým smíchem. Pokaždé zmizel a zanechal po sobě divný pach. Říká se, že Smrt potkáte párkrát za život, ale tohle bylo horší. Temnější. Jednou pak, na koncertě německých INSULTER, naplno odhalil své já. Satan!

Druhé dlouhohrající album s názvem "The Misanthrope" vás vezme na dlouhý výlet do temnoty. Řezavý thrash metal, prašivý odér, smrtící atmosféra. Klasika, tradice, inspirováno DESASTER, WITCHBURNER, KREATOR, SODOM. Album má plesnivý zvuk a vyznívá značně uvěřitelně. Tedy alespoň podle mé maličkosti. INSULTER se mi znovu vepsali do hlavy, vypálili mi cejch do mé mysli.


"The Misanthrope" je albem pro všechny starosvětské fanoušky, kteří ještě u hudby hledají hlavně tlak a energii. INSULTER jsou old school metal se satanistickým výrazem. Občas sice jejich skladby ztrácejí trošku na údernosti, ale vše je vyváženo nadšením a neurvalostí. Netřeba po hudbě stále žádat nějaké poselství, pořád si myslím, že je důležitější celkový dojem a pocit. A ten je letos více než dobrý. Člověk jakoby se v čase přenesl do osmdesátých a devadesátých let. Stojí pod pódiem, z zadní kapse džínsů má novou kazetu INSULTER a těší se, až zazní první tón. Zde, v klubu plném fanoušků s ďábelskými tvářemi, jejich skladby vyniknou nejlépe. Přiznám se, po několika setkáních jsem odhodil veškeré zábrany a začal tančit také. Smrt, peklo, záhuba! Velmi dobrý satanic thrash metal! 


sumarizace:

Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají němečtí maniaci INSULTER. Kapela, která připomíná dávné thrash metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. "The Misanthrope" je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. INSULTER se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle německé mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle! Satanic thrash metal! 


Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of INSULTER, the maniacs from Germany. A band which reminds the old thrash metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. "The Misanthrope" is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. INSULTER made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this German band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! An album which would chop your meat of bones! Great! Satanic thrash metal! 



Track List
1. Intro 2. Legion’s Lust 
3. Zombie Forces 
4. Horny Necromaniac 
5. Past Rituals of the Misanthrope 
6. Riders of War 
7. ‘Til Dawn 
8. Infernal Warfare 
9. Into Battle II – Misanthropic Death


band:
Stimme + Gitarre: Alcoholic Patrolator
Stimme + Bass: Michi von Einst
Schlagwerk: Infernal Firedemon

Share this games :

TWITTER