DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 25. června 2018

Home » » Recenze/review - ANGELUS APATRIDA - Cabaret de la guillotine (2018)

Recenze/review - ANGELUS APATRIDA - Cabaret de la guillotine (2018)


ANGELUS APATRIDA - Cabaret de la guillotine 
CD 2018, Century Media Records

Vznášet se na vlnách thrash metalu mě asi nikdy neomrzí. Obzvlášť, když je předkládaná látka kvalitní, melodická a příjemná. Nová deska španělských ANGELUS APATRIDA mě vzala na výlet do starých časů, pohoupala mě v kolenou, roztočila mé prošedivělé vlasy a utvrdila mě v tom, že i v dnešní době se dá tento styl hrát na pohodu. Neříkám, že španělští maniaci stvořili něco nového, ale je také pravdou, že z alba dýchá poctivost a nadšení.

Letos mi přijdou pánové zase o trošku víc melodičtější, vstřícnější, vstřebatelnější. Jakoby o trošku obrousili ostré hroty a čepele a začali víc "hrát". ANGELUS APATRIDA nejsou rezavým strojem na zabíjení, spíše bych je přirovnal k přemýšlivějším skupinám. "Cabaret de la guillotine" je v rámci stylu rozhodně pestrým, propracovaným albem. Možná ubylo živočišnosti a prašiviny, ale rebelii z jejich skladeb pořád cítím. Žádné prázdné hoblování, ale nahrávka, která má směr a cíl.


Některé motivy jsou možná moc roztahané, zvuk přívětivý a vokály hodné, ale mě se současná podoba ANGELUS APATRIDA líbí. Kluci se vymanili z jednoznačného kopírování vzorů (v rámci možností) a mají svůj rukopis. Osobně mi trošku chybí víc "nářezu", ale jinak jsem velmi spokojen. Přiznám se, nečekal jsem to. Měl jsem tuhle partu zafixovanou jako další "kopírku" předešlého, ale letos mě přesvědčili na svoji stranu. Motivy songů jsou opravdu promyšlené, nepostrádají drive a heavy efekt. "Cabaret de la guillotine" mi přijde nejsilnější právě v pomalejších pasážích. Slyším zde dokonce kousky staré dobré PANTERY, jinak samozřejmě TESTAMENT, EVILE, CRISIS, SAVAGE MESSIASH.  Berte přirovnání ale jen jako vodítko. Jinak jsou ANGELUS APATRIDA ve velmi dobré formě. Už teď se těším na další novou desku. Za mě se jedná o melodický inteligentní thrash s mnoha zajímavými momenty. Dávám uříznuté palce nahoru! Velmi dobře!


sumarizace:

"Cabaret de la guillotine" je po zvukové stránce skvělé, obal vynikající, náhodě nebylo ponecháno vůbec nic. Všechno mi sedí v jednom perfektním celku a řeže mě do břicha jako ostrý skalpel. Pánové se volně inspirují u TESTAMENT, EVILE, CRISIS, SAVAGE MESSIASH. Zkrátka a dobře, jedná se o thrash metal, který vás smete z povrchu zemského. Nezapomíná se ale ani na melodie a občasné heavy metalové vsuvky jsou velmi chutným kořením. Pánové v sobě mají obrovský náboj, nebojí se do toho opřít a zbourat zdi v širokém okolí. Novinka je tlakovou thrash metalovou vlnou, šíleným tsunami, které vás doslova porazí! Opravdu si připadám, že mi právě v rukou bouchlo několik kilo TNT! Masakr! Thrash! Velmi dobrá nahrávka!


Asphyx says:

"Cabaret de la guillotine" has a great sound and cover, the whole album is amazing. Everything fits together in a perfect whole and it cuts my stomach like a sharp scalpel. Those gentlemen are freely inspired by TESTAMENT, EVILE, CRISIS, SAVAGE MESSIASH. In short, this is a thrash metal that will sweep you from this world. They do not forget about melodies either and there are some heavy metal parts and these are tasty spices. Those guys has a great power in them, they are not afraid to lean on it and break walls in a wide area. The new album is a pressured thrash metal wave, crazy tsunami which will literally beats you! I really feel like a few tons of TNT has exploded in my hand! Massacre! Thrash! Very good recording!


Tracklist:
01. Sharpen The Guillotine 06:01
02. Betrayed 06:06
03. Ministry Of God 05:00
04. The Hum 04:26
05. Downfall Of The Nation 04:49
06. One Of Us 03:14
07. The Die Is Cast 05:24
08. Witching Hour 06:00
09. Farewell 06:25
10. Martyrs Of Chicago 05:00

band:
Guillermo Izquierdo - Guitars / Vocals
David G. Álvarez - Guitars
José J. Izquierdo - Bass
Víctor Valera - Drums

Share this games :

TWITTER