DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 4. června 2018

Home » » Recenze/review - MALICHOR - Nightmares and Abominations (2018)

Recenze/review - MALICHOR - Nightmares and Abominations (2018)


MALICHOR - Nightmares and Abominations
CD 2018, Iron, Blood and Death Corporation

Začíná se mi vařit mozek ve vlastní šťávě. Má kůže je vláčná a každou chvíli se z ní svléknu. Kosti jsou nahlodány bolestí, lámou se, jakoby byly z papíru. Sedím v pekelném kotli plném žhavého oleje a trpím za své hříchy. Hoď kamenem ty, kdo jsi bez viny. Skončíme takhle všichni, jen někteří slepě věří v nebe. To už ale dávno není, shořelo!

Australští black/thrasheři MALICHOR mi udělali svojí novinkou "Nightmares and Abominations" velkou radost. Tihle ctitelé díla H.P. Lovercrafta za to umí totiž vzít tím správným způsobem. Jejich hudba neskutečně řeže, tepe, pálí. Mám opravdu pocit, že jsem v obrovském kotli starých prašivých postupů a vaří mě zaživa.



Tvorbu MALICHOR lze přirovnat k deskám třeba takových VENOM, HELLHAMMER, DESASTER, SODOM, DESTROYER 666, AURA NOIR, NIFELHEIM. Samá dobrá společnost, co říkáte? Tenhle thrash/black metal smrdí opravdovou sírou, nečekejte dnes tolik časté náhražky. Album neskutečně odsýpá, má dobrý zvuk i obal. Splněno bylo vše pro to, abych se cítil jako doma v pekle. Pokrm je podáván rovnou, hezky na hrobníkově lopatě. Bez jakýchkoliv příkras a zbytečností. Hudba je ohlodána na kost. Nevím, kolik jste ve svém životě zažili mosh-pitů, ale ty ve starých katakombách bývají nejlepší. "Nightmares and Abominations" je totálně maniakální deskou, ortodoxní, syrovou, poctivou. Pokud to máte tahle rádi, tak neváhejte. Vždyť koneckonců, nakonec všichni stejně skončíme v pekle. Tak proč se nepřipravit, nemám pravdu? Black, thrash, smrt! Skvělá deska!


sumarizace:

Peklo zase hoří! Není divu, když nám k tomu hrají australští maniaci MALICHOR. Kapela, která připomíná dávné thrash/black metalové poutníky ze starých časů je přesně tím typem skupiny, která musí chytnout za srdce všechny milovníky old schoolu. Pojďte si spolu se mnou zavzpomínat na dobu, kdy se ještě hrálo reálně, bez pozlátek a zbytečností. "Nightmares and Abominations" je hodně syrovou, nekompromisní deskou, nahranou snad v samotné márnici. Jako bychom právě potkali dámu, zvanou Smrt. Hudba je tady hodně stará, plesnivá, ošklivá a nepostrádá jakousi černou jiskru, kterou jsem vždy u kapel obdivoval. Málokdo umí vyvolat samotného Satana. MALICHOR se to povedlo. Vítejte na exkurzi v samotném pekle. Podávat se budou jen ty nejkrvavější kousky pokrmů. Nejlepší je, že Hádova říše v podání téhle australské mašiny, je velmi přitažlivá, nakažlivá a zákeřná. Líbí se mi tady a místo toho, abych dál něco psal, tak si nahrávku raději znovu pustím. Starodávná deska, nahraná s neskutečným feelingem! Album, které odtrhává maso od kostí! Skvěle!


Asphyx says:

The Hell is on fire! And it is like this because of MALICHOR, the maniacs from Australia. A band which reminds the old thrash/black metal pilgrims from the old days who were the exact type of band which catch your heart if you are a fan of the old school music. Let´s bring back in memories the times when music was played in real way without any gloss or disutility. "Nightmares and Abominations" is a very raw uncompromised album which must have been recorded in a mortuary. It´s like we just met lady whose name is Death. The music is very old, moldy, ugly and it doesn´t lack of black sparkle which is the main thing I have always admired about bands. There is only a few band which are able to call the Satan itself. MALICHOR made it happen. Welcome on an excursion to the Hell. There will be served only the bloodiest meals. The best thing is that Hades world which is created by this Australian band is very magnetic, catchy and cruel. I like it here and instead of writing something I´m going to play this record again. An old album which is recorded with an unbelievable feeling! An album which would chop your meat of bones! Great! 


MALICHOR – NIGHTMARES & ABOMINATIONS
1. The Swarm
2. God of a Thousand Forms
3. Sentinels
4. Death Gazer
5. Insidious Umbrae
6. Vile Ichor
7. Rise of the Ancient
8. Descent into Madness

Malichor are:
D. Defiler – voclas
B. Exhumus – guitar
A. Abominatus – guitar
R. Morturus – drums
I. Murdoroth – bass

Share this games :

TWITTER