DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 12. června 2018

Home » » Recenze/review - MOURNFUL CONGREGATION - The Incubus of Karma (2018)

Recenze/review - MOURNFUL CONGREGATION - The Incubus of Karma (2018)


MOURNFUL CONGREGATION - The Incubus of Karma
CD 2018, Osmose Productions

Mlhavá rána, déšť v ulicích. Tvé kroky mezi kapkami. Šedivé domy, plačící továrna, beznaděj. Chodíš stejnou cestou každý den, přesto stále objevuješ nová  a nová temná zákoutí. Stereotyp všedního dne, bolest a strach. Nakonec všichni spočineme ve společném hrobě. Ty i já. Co po nás nakonec zůstane? Je to práce? Jsou to děti? Nebo jsme jen pouhým stínem ve vesmíru? 

Přiznám se, že na doom metal musím mít opravdu náladu. Dávám si jej do hlavy obzvláště ve chvílích, kdy si chci odpočinout, nabrat další sílu a směr. Troufám si tvrdit, že nové album australských funeral doomařů MOURNFUL CONGREGATION mě doslova uhranulo. Svými náladami, atmosférou, krásou okamžiků. Zpomalte i vy na chvilku svoje pohyby a tep a nechte se pozvat na pomalý výlet do neznámých světů. 



Ano, MOURNFUL CONGREGATION hrají podobným způsobem, jako to činí třeba takoví AHAB, ESOTERIC, EVOKEN, SCEPTICISM. Navíc ale přidávají obrovský kousek sebe samého. Album mě tak drásá, hněte, utváří jako sochu z masa a kostí. Jako bych byl v podivném stavu, podobnému depresím a strachu, přesto s úsměvem na tváři. Už jen ten zvuk, čistý až křišťálový, přesto zatěžkaný jako okovaná bota na vašich prsou. Jdu dlouhou šedivou ulicí, se sluchátky na uších. Našlapuji opatrně, abych neporušil křehkou pavučinu snů. Všechno kolem mi připadá najednou hlubší, čistší, výraznější. Album mi zjitřilo smysly, naplnilo mě, upěchovalo v temné mrtvé komoře k obrazu svému. Podle mé maličkosti se jedná o vynikající funeral doomový počin. Vítejte v chrámu pomalé bolesti! 


sumarizace:

MOURNFUL CONGREGATION na novém albu jasně dokázali, kdo je králem mezi funeral doomovými kapelami. Tam, někde v australských lesích, na opuštěné samotě, vzniklo album "The Incubus of Karma". Je dlouhé, vznešené, plné smutku a vzpomínání. Připomíná pohřeb někoho blízkého. Svět je při poslechu jakoby potažený černým rouchem a zima se vkrádá do našich duší. Hudba je natolik naléhavá, že jsem ji při každém poslechu zcela podlehl. MOURNFUL CONGREGATION hrají přesně tak, jak se od nich očekává. Pro někoho to možná bude málo, ale je velmi příjemné setkat se zase jednou s mistry ve svém oboru. Skláním se a děkuji! Vynikající album!

Asphyx says:

MOURNFUL CONGREGATION has showed who the king of funeral doom bands is. Somewhere in Australian forests, in abandoned hamlet the album "The Incubus of Karma" has been created. It´s long, eminent, full of sadness and recollection. I can reminds you a funeral of someone who was really close to you. During listening to this song you feel that the world is covered with black fabric and winter is seeking into our souls. This music is so acute that I totally truckled to it with every single time I listen to it. MOURNFUL CONGREGATION plays exactly the way they should. That might not be enough for someone, however it is very refreshing and nice to meet the masters in this field. I slaver and thank to them! Great and brilliant album.




TRACK STREAM:

Lineup:
Damon Good - rhythm & lead guitars, vocals, bass guitars
Justin Hartwig - lead guitars
Ben Newsome - bass guitars
Tim Call - drums, backing vocals


MORE INFO:
Share this games :

TWITTER