DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 5. července 2018

Home » » Recenze/review - CRAFT - White Noise and Black Metal (2018)

Recenze/review - CRAFT - White Noise and Black Metal (2018)


CRAFT - White Noise and Black Metal 
CD 2018, Season of Mist Underground Activists

Noční můry mohou mít mnoho podob a ty, které zažívám spolu se švédskými blackery CRAFT jsou nebývale černé. Jakoby mi na prsa padla velká tíha, vybudovaná a "odžitá" u poslechu. Pomalé zaříkávání, těžká okovaná bota, co mě dusí, dlouhá bosá cesta ve sněhu. Ano, chlad, šedivé mraky v pozadí a opuštěný dům plný bolesti. Švédi zkrátka umí navodit atmosféru. A tak se zase toulám ve svých myšlenkách, na povrch vyplouvají ty, které bych raději dávno udusil. 

Ledový zvuk, neosobně mrtvolný obal. Stylově přemýšliví, přesto bolestiví jako smečka vlků čekající na právě umírající kořist. Nejdříve jsem "White Noise and Black Metal" používal jako kulisu, ale nešlo je nijak přehlédnout. CRAFT jsou pro mě zajímaví, neotřelí, depresi - tvorní. Připomínají vzdálený šepot démonů. Lákají, vábí, aby vám pak pustili žilou.




Zrovna u téhle smečky se s chutí vyhnu jakémukoliv přirovnávání. Lepší je poslouchat, nechat se unášet, vnímat a bát se. Každý si neseme svůj kříž a ten, který nám naložili na záda CRAFT, je pořádně těžký a krvavý. Padni na kolena a skloň hlavu. Bestialita v srdci, pláč neviňátek. Už jste někdy potkali v zimní krajině mrtvolu? Zasněžená morda, skelný zmrzlý pohled. Tak přesně takhle na mě "White Noise and Black Metal" působí. Musím mít na podobnou hudbu náladu, často se jen mihnu kolem a CD odkládám nechycený. Ale když se spojí dohromady tma, chlad a depresivní odér šedivého města, jsem i já ztracen. Všude se vznáší těžký shnilý vzduch. Mráz smrt nespálí, ale CRAFT ano. Velmi dobré black metalové album po okraj narvané mrazivými náladami!


sumarizace:

"White Noise and Black Metal" je v podstatě dokonalým black metalovým albem. Jsem jím doslova pohlcen. Vydávám se spolu s kapelou na dlouhé výlety na sever. Ne, tahle nahrávka se nedá poslouchat ušima, ale musí se vnímat srdcem. Je v ní spousta chladu, síly, tmy i věčnosti. Vynikající zvuk, perfektně zpracované vokály a určitá studená jiskra mě láká ke stále častějšímu poslechu. Ožívají přede mnou dávné příběhy, svět se mění a vyprávějí se staré legendy. Takhle nějak si představují temnou krásu. Obdivuhodná je samozřejmost a lehkost, se kterou nám CRAFT předkládají jednotlivé skladby. Dost bylo slov, jdu raději znovu poslouchat. Vynikající severská záležitost!

Asphyx says:

"White Noise and Black Metal" is in fact the perfect black metal album. I'm literally riveted by it. I'm going with the band on long trips to the north. No, you can't listen to this record only by ears, you have to feel by heart. It contains lots of coldness, power, eternity and darkness. Excellent sound, perfect made vocals and a special cold spark attracts me to more frequent listening. The ancient stories are coming to life in front of me, the world is changing and the old legends are telling. That's how I imagine the dark beauty. Admirable is some commonplace and ease with that CRAFT present the individual tracks. Enough words, I'll prefer to listen again. Excellent Nordic stuff!


Tracklist:
1.The Cosmic Sphere Falls 
2.Again
3.Undone
4.Tragedy Of Pointless Games
5.Darkness Falls 
6.Crimson
7.YHVH's Shadow
8.White Noise

band:
Nox (vocals), John (lead guitar), Joakim (guitar and random noise), Alex (bass).

Share this games :

TWITTER