DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 8. července 2018

Home » » Recenze/review - ECCENTRIC PENDULUM - Tellurian Concepts (2017)

Recenze/review - ECCENTRIC PENDULUM - Tellurian Concepts (2017)


ECCENTRIC PENDULUM - Tellurian Concepts
CD 2017, vlastní vydání


Disharmonie, různě navrstvené melodie, zdánlivý chaos a zmatek. Hudba se dá dělat mnoha způsoby a ten, který si zvolili indičtí ECCENTRIC PENDULUM je nebývale složitý a komplikovaný. Album "Tellurian Concepts" zní vlastně hrozně šíleně, jsou v něm hledány nové cesty. Rozhodně si u něj neodpočinete. Spíše naopak, pokud máte pro podobnou muziku slabost, budete stále napnutí, co přijde dál.¨

"Tellurian Concepts" je tepajícím, neklidným albem. Plným zvratů, různých temných zákoutí. Působí možná až moc profesorsky, ale rozhodně ne uměle, jak tomu bývá často u podobných smeček. Co se dá vlastně o této desce napsat? Má cenu rozebírat jednotlivé skladby? Pitvat se v nápadech. Vždyť to ani nejde. Některé motivy jsou až nepříjemné, sluchově "nečisté". Jiné zase přívětivé a laskavé. Indické pasáže zaujmou, ale pro našince budou určitě záhadou. Pro mě je ale hlavní, že zde cítím emoce a nadšení pro temnotu.



Na počátku byl chaos a možná velký třesk. Kdo ví? Vědci se přou, ale já už dnes tuším, jaká hudba tenkrát zněla. ECCENTRIC PENDULUM jsou jako vesmírní kovbojové, kteří k nám přilétli, aby šířili slovo "boží". EP "Tellurian Concepts" je toho důkazem. Nedělám si plané naděje, že se kapela stane nejposlouchanější deskou měsíce, ale pro pár věrných hledačů si myslím svůj účel splní. Každopádně, tuhle skupinu považuji za úkaz, který by neměl uniknout nikomu, kdo se rád nechává unášet světlem ve tmě. Schválně, zkuste se s nimi zavřít na nějaký čas do pokoje a nechte je na sebe působit. A uvidíte. Myslím, že nebudete potřebovat ani houbičky, abyste se dostali do rauše. Meditativní metal v podobě, v jaké se hrál u stvoření vesmíru. Velmi dobře!


sumarizace:

Otevřete svoji mysl! Jsou zde ECCENTRIC PENDULUM! Při poslechu je nejlepší si sednout, nasměřovat své radary na vesmír a plně se hudbě oddat. Musím se přiznat, že jsem vší tou energií doslova smeten z povrchu zemského. Je hrozně cítit, jak muzikanti skládali pro radost. Svět se najednou při poslechu neotáčel kolem své osy, ale rotoval jako centrifuga. Vypjaté, expresivní, matematické a zároveň neklidné a těžké, takové je nové album. ECCENTRIC PENDULUM si mě rozebrali, dosadili do rovnice o několika neznámých a výsledkem je dvakrát podtržená vzájemná přitažlivost. "Tellurian Concepts" je jako rozžhavený kus železa, který vám někdo hodí do ruky. Klaním se pokorně k zemi a přidávám volume až na hranici snesitelnosti. Skvělé album!


Asphyx says:

Open your mind! The ECCENTRIC PENDULUM are here! When listening the best thing to do is to sit down, direct your “radars” on the space and fully betake yourself do this music. I must admit that all of this energy swept me off the earth. You can feel how these musicians compose for fun. The world didn´t rotate as it supposed to but it was moving like a centrifuges. Extreme, expressive, mathematical and at the same time restless and heavy – that´s the new album. ECCENTRIC PENDULUM dismantled me, fit me into an unknowns equation and the result is double-underlined mutual attraction. "Tellurian Concepts" is like a red-hot pieces of iron which has been thrown in your hand. I bow down humbly and I am turning the volume above the limit of tolerability. A great album!




Album line up -
Ankit - Guitars and production 
Arjun - Guitars 
Arun - Bass 
Vibhas - Drums 
Kaushal - Vocals

Guest musicians - 
Micheal Manring - Fretless bass 
Tony Das - Guitars 
Bruce Lamont - Saxophone
Sandesh Nagaraj - Samples

Share this games :

TWITTER