DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 25. července 2018

Home » » Recenze/review - SKULLCRUSH - Visions of the Firestorm Eclipse (2018)

Recenze/review - SKULLCRUSH - Visions of the Firestorm Eclipse (2018)


SKULLCRUSH - Visions of the Firestorm Eclipse
EP 2018, Camo Pants Records

Hledal jsem jednou, co nejtemnější kout. Vadilo mi světlo, dnešní uspěchaný svět, i přetvářka všude kolem. Zalezl jsem úplně dozadu, do té nejopuštěnější katakomby. Ulehl jsem na kamennou podlahu rozhodnut, že raději zemřu, než abych se vracel. Uprostřed seance plné strachu a beznaděje prořízl vzduch ostrý riff kapely SKULLCRUSH. Padl jsem na kolena a začal se modlit. Nic nepomáhalo, jsem už dávno prokletý, zavržený, zničený.

Rád se přehrabuji v různých hudebních archívech. S chutí přijímám na recenze desky se zvukem, starým jako je metal sám. Death metal, v jeho pradávné ryzí podobě, jak ho předkládají SKULLCRUSH, mi koluje v krvi odnepaměti. Je čas na exhumaci dalšího hrobu, tentokrát s nápisem "Visions of the Firestorm Eclipse".



Říkejte si co chcete, ale "Visions of the Firestorm Eclipse" je tak syrovou, prašivou a temnou deskou, že mě hned uhranula. Stylově čerpající třeba z takových VITAL REMAINS, BOLT THROWER, SLUGATHOR, EXCOMMUNION, FUNEBRARUM, DISMA nověji pak KRYPTS, VORUM. Nezapomínejme ale ani na praotce INCANTATION. Nebývale špinavý zvuk, totální undergroundové vyznění, ale hlavně absolutně drtivé skladby, tohle všechno přidává albu na přitažlivosti. Mám pocit, že právě otevírám starou rakev, napnutý, co bude uvnitř. Půjčte mi někdo sekyru, musím ji rozbít za každou cenu. Vzduchem se vznáší prach a po zdech ztéká prastarý sliz. Chlad se mi vkrádá do nitra a já postupně chápu, že tuhle smečku budu i nadále sledovat. Vzešla z nejhlubšího podzemí a přinesla si s sebou pořádnou porci death metalového zla. A teď už mě prosím nechte zemřít. Rozpadnout v prach. Absolutní smrt! Skvěle!



sumarizace: 

SKULLCRUSH na svém prvním EP působí jako vyslanci temnot! Album připomíná ozvěny ze samotného podsvětí. Nihilisticky znějící motivy, chorobný vokál, smrt ve vašich očích. Všechno tohle na novince naleznete. Doslova mě fascinuje zlá a ošklivá nálada celé nahrávky. Takhle nějak si představuji, že zní samotné peklo. SKULLCRUSH se pohybují na hranici mezi naším a oním světem s morbidní elegancí. Hudba zde připomíná zápach zahnívajícího masa, zákeřnou nemoc, po které začnete hnisat zaživa. Je jako prasklý vřed, plný špíny a zkažené krve. Death metal, který vás přenese do záhrobí! Absolutní inferno! 


Asphyx says: 

SKULLCRUSH are on their first EP like envois of darkness! The album recalls the echoes from the underworld itself. Nihilistic sounding themes, morbid vocals, death in your eyes. All these can you find on the new album. I'm fascinated by bad and ugly mood of the record. This is how I imagine sounds of hell. SKULLCRUSH move on the border between our and other world with morbid elegance. The music here reminds the smell of rotting meat, insidious disease, because of you start to fester alive. It's like a ruptured ulcer, full of dirt and rotten blood. Death metal, which takes you to Hades! Absolute inferno!

Share this games :

TWITTER