DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 11. srpna 2018

Home » » Recenze/review - HELL IS HERE - Fall of the Morningstar (2018)

Recenze/review - HELL IS HERE - Fall of the Morningstar (2018)


HELL IS HERE - Fall of the Morningstar
CD 2018, vlastní vydání

Starý dobrý pohřeb do země stejně nic nepřekoná. Tělo je předáváno na druhou stranu v podobě, v jaké přišlo na svět. Pozůstalí se také mohou důstojněji rozloučit. Následující hnilobné procesy mi dávají za pravdu. Staneme se potravou pro červy, budeme tlít postupně, rozkládat se, ztratíme se v matičce zemi. Neporušíme koloběh přírody a zařadíme se mezi temné stíny.

Stejně jako uznávám klasický pohřeb, tak obdivuji i death metalové kapely, které i v dnešní rychlé a neosobní době hrají tradiční podobu tohoto stylu. Mnohdy, stejně jako právě zmiňovaní HELL IS HERE, nepřinášejí vůbec nic nového, ale mě se na nich líbí oddanost, opravdovost, ryzost a nadšení, které se u moderních umělých smeček příliš nevidí. Vždycky budu věřit víc ukládání mrtvého těla do země, než jeho spálení v technologicky dokonalé komoře.

 

"Fall of the Morningstar" nahráli hudebníci, jejichž kořeny sahají až do devadesátých let minulého století. Pánové drtí to, co umějí nejlépe. Tradiční, klasický a na rovinu zahraný smrtící kov. A nutno rovnou říci, že jej hrají skvěle. Atmosféra celé desky je morbidně podmaňující, zvuk náležitě nahnilý, vokál bolí a postupy jsou jak vystřižené z učebnic pro death metalisty. Kapela mi byla doporučena lidmi, kterých si velmi vážím a musím jím tímto poděkovat. Objevil jsem si pro sebe další smečku, která to mlátí přesně tím způsobem, jak to mám rád. Já vím, na dnešní zpovykanou dobu nic zásadního, ani objevného, ale prosím vás, komu to vadí? V současnosti je stejně každý klon někoho jiného a na HELL IS HERE je skvělé právě i to, že si na nic nehrají. Oni zkrátka přijdou, předvedou pořádný reálný bordel a odejdou středem. A mě to baví a nemůžu si pomoc. Klasické death metalové album s vysokou známkou kvality! Masakr!


sumarizace:

HELL IS HERE vyvrhli na bezbožné světlo pořádnou porci klasického death metalu. Ten je v jejich podání tradiční, plný temných melodií a poctivosti. "Fall of the Morningstar" lze považovat za ukázku kvalitního smrtícího řemesla. Krásně vyvedený obal , jiskřivě hutný zvuk, skladby zahuštěné chladem a tmou. Tohle všechno dává jasný signál - smrt je zase hodně blízko. Možná by songům slušela větší průbojnost, ale vše je vyváženo nadšením a odhodlaností. Jako celek působí album velmi celistvě, opravdu dobře se poslouchá a já si ho užívám. Jsem zavřený v mrtvé komoře, pomalu hniji spolu s albem zaživa a pořád dokola si říkám, jak je dobře, že podobné kapely existují. HELL IS HERE sice nepřinášejí nic nového, ale v tom, co dělají jsou velmi dobří. A jako bonus navíc dostanete pocit, že zde hrají srdcaři pro srdcaře. A toho si cením víc, než mnohdy krkolomných nesrozumitelných riffů. Klasický death metal plný studených temných melodií! Smrt přichází!


Asphyx says:

HELL IS HERE just have casted a huge portion of classic death metal on the ungodly light. The deat metal is very traditional, full of dark melodies and trueness. "Fall of the Morningstar" is like an example of a great deadly craftsmanship. The cover is very cool, the sound is sparkly, the songs are thickened with cold and darkness. All of this gives a clear signal – death is very close again. These songs might sound better if they have some assertiveness, but everything is outweighed by enthusiasm and determination. The album as a whole seems very compact, great for listening and I really enjoy it. I am locked in a dead chamber, slowly dying with this album and I am telling to myself how happy I am that there are great bands like this one. HELL IS HERE do not bring anything new, however they are doing their thing and they do it in the best way. And as a bonus you will get the feeling of the real death metal people playing for the real death metal people. And that is what I appreciate the most, rather than unintelligible breakneck riffs. Classic death metal full of dark cold melodies! Death is coming!

Tracklist:
01. Light of Light...A Dark Secret 04:19 
02. Time of the Animal 02:08 
03. Secrets Told 02:15 
04. Lord of Light...Singer of Songs 03:51 
05. Fall of the Morningstar 04:27 
06. First of the Fallen 02:06 
07. Hell Hath No Fury...Like an Entity Scorn 03:03 
08. Evacuating Heaven 02:09 
09. Hell Is Here 02:28 
10. Blood and Burden 02:20

band:
Craig Dawson- Vocals
Billy Williams- Guitars
Steve Townsend- Drums
Dave Smith- Bass

Share this games :

TWITTER