DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 19. září 2018

Home » » Recenze/review - CONDEMNER - Burning the Decadent (2018)

Recenze/review - CONDEMNER - Burning the Decadent (2018)


CONDEMNER - Burning the Decadent
CD 2018, vlastní vydání

Když mi začala téct krev ze všech tělních otvorů poprvé, vyděsil jsem se. Dnes už jsem klidný. Vím, že je ve mě usazeno dlouho nahromaděné zlo, které musí jednou za čas ven. Stačí proříznout jednotlivé mokvající vředy, pořádně si pustit žilou. Poddat se temnotě, zazářit jako louč na pitevním stole. Pouštím si k tomu samozřejmě (jak jinak) černo černý smrtící kov. Vybírám si jej v opuštěných hrobech, na skládkách mrtvol. V záhrobí. Slyšte další slova o zlobě, tmě a chladu.

CONDEMNER jsou pohrobci kapel jako IMPRECATION, IMMOLATION, INCANTATION, PROFANATICA, DEMONCY. Jsou jako poslové s hořícími perutěmi. Jako padlí andělé, válející se ve zkažené krvi. Naléhaví, démoničtí, táhlí jako hlen, vytažený vám čerstvě z těla. Nepřinášejí do záhrobí nijaké novoty, hrají hezky postaru. Neobjevují, spíše velebí temnotu pradávnými postupy.


"Burning the Decadent" je hodně shnilou prvotinou. Ucítíte z ní síru, mrtvolný puch a zimomřivost. Albu by možná slušel průraznější zvuk, možná i více nápadů. Ale to jsou jen drobnosti, které se dají s klidem odpustit. Důležitá je celková atmosféra, krása morbidních společných okamžiků a schopnost mě strnout do nekonečných močálů. Má slova budiž upozorněním, že v Texasu existuje kapela, která má ráda dlouhé stíny stejně jako já. Novinka je chvílemi monotónní a nejvíce připomíná asi nějaké hodně ošklivé zaříkávání. Zasvěcení budou zajisté vědět, o čem píšu. A vy ostatní? Vám to bude stejně jedno. CONDEMNER na to jdou tradičně, opravdově, s nadšením. Za mě mají palec nahoru a hromadu kostí k tomu. Velmi dobře!


sumarizace:

"Burning the Decadent" je albem, které působí při prvních setkáních lehce chaoticky, možná i nepříjemně. Je to tak dobře, když člověk umírá, tak z toho také nemívá radost. CONDEMNER vzešli z podzemí, ze země plné stínů. Nutno si to při poslechu uvědomit a tak i k nahrávce přistupovat. Líbí se mi zahnívající zvuk, masakrující riffy i plesnivý vokál. Splněno je vše pro blahořečení temných sil. Představte si podzemní kobku v níž právě pukla kamenná podlaha. Ze středu země vytéká žhavé magma, které je zároveň totálně devastující hudbou. Death metal, smíchaný s blackem, špínou, zlem a absolutní smrtí. Uřízněte mi všechny údy, zohavte moji tvář, dělejte si se mnou, co chcete, ale CONDEMNER budu uctívat stále dál. Peklo! Vynikající deska!

Asphyx says:

"Burning the Decadent" is an album which at first feels quite chaotic, maybe even unpleasant. And it is good because even when people die they are not happy about it. CONDEMNER came from the underground, from the land full of shadows. You have to realize that while you listen and this is how you should perceive the album. I like the decay sound, massacre riffs and the mouldy vocal. The blessing of dark forces is there too. Just image an underground cell and there it is a fresh crack in the middle of the stone floor. From the middle of the earth there is the hot magma coming out and it sounds like devastating music at the same time. Death metal mixed with black, dirt, evil and total death. Cut all my limbs, burn my face and do whatever you want with me. But I will continue to worship CONDEMNER. Hell! An excellent album!


Tracklist:
1. Phoenix Retribution 07:40
2. Winds of Severity 07:54
3. Burning the Decadent 05:34
4. Aether Dawn 05:07
5. Frenzied Destruction of the Carnal 08:17
6. Extinguishment 18:49

band:
PB - guitar, programming, lyrics (#1-3)
JH - vocals, bass, lyrics (#4)

Share this games :

TWITTER