DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 1. září 2018

Home » » Report, photos, video - Armageddon Of Decibels vol:1. - S.D.I. - Music club Kalikovák, Plzeň - 31. 8. 2018

Report, photos, video - Armageddon Of Decibels vol:1. - S.D.I. - Music club Kalikovák, Plzeň - 31. 8. 2018


VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

Asi to znáte každý z vás. Na člověka padne najednou nostalgie a vlastně ani neví proč. Každý rád vzpomíná na své mládí a to moje je značně poznamenané kapelou S.D.I. Jako mladému klukovi, někdy tak kolem 15 roku na tomto světě, mi je přinesl kamarád na kazetě. Texty si pamatuji dodnes velmi dobře. Mám je odřvané po stovkách cest z hospody, provázely mě ve walkmanech, pak na CD, nostalgie tady funguje na sto procent. Pánové sice nikdy nekopali "první ligu", ale zase byli blízko v Německu (a tím pádem dostupní) a i jejich návrat před několika lety jsem sledoval s velkým povděkem. Byl jsem na jejich prvním comebacku v Praze, pak na festivalu v Sušici a když přijeli do Plzně, má návštěva se sama nabízela. A to i přesto, že jinak toho pro mě na festivalu zase tolik příliš nebylo. Dnes se přeci jen pohybuji v trošku jiné hudbě.


Jsem zaměřením spíše na death metal, samo thrash ze starých dob, tak jsem občas fotil, hodně kecal se známými a vůbec pojal celou akci spíš "odpočinkově". Zkrátka a jednoduše, korzování s pivem v ruce, vtípky, blbosti mi zabraly hodně času. Můj pohled na kapely, co jsem viděl, si můžete přečíst níže. Nebyl jsem na všech pořád, nejsem stroj. A taky si vybírám, to je jasný! 

Sedíme, pijeme a jde kolem zpěvák z S. D. I., zastaví se, pozdraví se s kolegou Karlem a pokecá. Člověk si najednou uvědomí, jak je ten náš metal krásná hudba. Záříme, povídáme, koukáme po holkách. Pivo a hudba spojuje. Musím na první smečku.

INNERSPHERE jsou již nějakou dobu mými oblíbenci. Líbí se mi na nich jejich schopnost složit zajímavé melodie, ve kterých se potkává chlad s tmou. Naživo z nich dýchá nadšení a odhodlání. V Plzni to nebylo jiné. První kapela a hned doslova strhující vystoupení. Alespoň pro moji maličkost. INNERSPHERE jdou nahoru, sekají ostrou stranou nože. Parádní set!




1000 BOMBS  (thrash) jsem viděl před šesti dny v Sušici a musím říci, že jsem se opět těšil. Máme s klukama podobný náhled na thrash metal a tak jsem si spokojeně podupával nohou, usmíval se a ukazoval paroháče na všechny strany. Dobré to bylo nebo vlastně spíš super! Kopalo to? Řezalo to? Byla zábava? Na všechny otázky odpovídám velké ANO! Thrash!






SORATH (black) jsou v Plzni něco jako kult, legenda. Jenže já nejsem původně z Plzně a vlastně je ani moc neznám. Asi to bude znít divně, ale do kolen jsem nepadl. Přitom jsem byl docela zvědavý (a snažil jsem se). A to, považte, bylo vůbec moje první jejich vystoupení, které jsem v životě viděl. Tady nostalgie nezafungovala, neměla odkud.





PANYCHIDA jsou kapela, která je zcela mimo můj obor. Heavy black pagan hrají sice asi dobrý, ale když já se pohybuji trošku někde (nebo vlastně úplně) jinde. Co jsem ale slyšel, tak znělo slušně. 





MAGOTH (black) z Německa - nakonec nepřijeli.

S.D.I. (thrash, speed) - tak jo. Pivo v ruce, úsměv na tváři. I kapela moc dobře ví, že jde hlavně o zábavu. Thrash, speed, alcohol, violence, war - tohle všechno v jejich hudbě i textech najdete. A co myslíte? Bylo to tam! Jasně, že bylo. Hymny zazněly, já si zakřičel. Chvílemi si zavzpomínal na starý časy. Na ramenou i v hlavě jsem měl asi tunu nostalgie a užíval si všeho do sytosti. Reinhard Kruse má tak nezaměnitelný vokál i obličej, že zkrátka musí strhnout i mrtvého. Najednou byl v Plzni rok 1988, já žmoulal v ruce žebradlo plné kazet. Holky byly mladý, kluci divoký. Přenos v čase zafungoval, byl jsem teleportován, spokojen a zažíval deja vu. Jasně, mělo to koule, drive a sílu. Nevím, jak pro mladé, ale pro nás starší to byl kus velmi dobře zahrané historie. Ten hurá efekt tam pořád je a to mi nikdo nevymluví. Thrash a megamosh - pařím jako o život v první lajně!  This is how thrash metal should look! S.D.I. are legend which screamed again. It is like a awaken monster which will chase you. Excellent thrash/speed metal! Cult!
























Zvuk byl u první kapely dost přehulený, pak se postupně zlepšoval. Celkově za moji maličkost spokojenost. Návštěvnost bych tipoval něco mezi 250 - 300 fanoušky. Prostředí bylo jedním slovem parádní.  Hrálo se u řeky, s kamennými záchody, skvělým pivem a milou obsluhou. Takhle nějak by to mělo vypadat. 














Dohráli S.D.I. a já ji mám jak z praku. Dojdou mi peníze a i když chci k bankomatu, tak mi to není dopřáno. Jdeme do klubu Parlament, kde mě holky totálně opijí. Jsem v takovém tom alkoholovém stavu, kdy bych každého objímal a vzal si ho domů. Děkuji všem panenkám a obzvláště Lence, že se o mě tak krásně postaraly. 

Opravdu upřimný dík od srdce patří i všem mým fanouškům, kteří za mnou přišli, pochválili náš-váš blog. Děkuji moc a klaním se až k zemi. O děvčátkách, ženách a slečnách ani nemluvím. Starému panu Asphyxovi to dělalo samozřejmě moc a moc dobře, díky. 

Odvezou mě ve tři až domů a nějak se mi nechce spát. S.D.I. mě trošku rozhodili. Možná je to taky pivem. Kdo ví? Čas nelze vrátit, ale vzpomínky zůstávají. Zaplať deflorovaný Satan za to! Jsou mojí součástí, formovali mi osobnost, hudební vkus. Proto patří pořadatelům dík! Užil jsem si to! Byl metal? Byl a dobrej!, to řeknu všem v pondělí v práci i pocestným, co je potkám. Pěkně bylo!

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
Share this games :

TWITTER