DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 12. listopadu 2018

Home » » Recenze/review - PSYCROPTIC - As the Kingdom Drowns (2018)

Recenze/review - PSYCROPTIC - As the Kingdom Drowns (2018)


PSYCROPTIC - As the Kingdom Drowns
CD 2018, Prosthetic Records

Jednou takhle v mládí jsem zapomněl, že dole u nás ve vchodě zasklili vchodové dveře. Míval jsem ve zvyku jimi proskočit. Tentokrát se ozval tříštivý zvuk a do mého těla se zabodlo snad tisíc úlomků skla. Pořezaný, krvavý a vyděšený. Takový jsem byl a dodnes si občas vzpomenu na zpomalené záběry dopadajícího skla. Když jsem slyšel novinku australských PSYCROPTIC poprvé, ihned jsem si tento zážitek vybavil.

Nahrávka totiž, i přes moji počáteční skepsi, neskutečně řeže, pálí, bolí. Je technická, ale zároveň nepostrádá v sobě přitažlivost, živočišnost, chlad a sílu. Jedná se o erupci nápadů, kdy z desky doslova na všechny strany vytéká žhavá láva. Skvělý zvuk, ohnivý obal, ale hlavně neskutečná energie. Pokud technický death metal, tak prosím v této podobě. Možná chybí více mé oblíbené temnoty, ale jinak máme co do činění s neskutečným devastujícím smrtícím tsunami.




Nejsem z těch, kdo by trávil s technickým death metalem každou volnou chvíli. Převážná většina kapel mě nudí a jsou pro mě jen nadšenými filharmoniky bez jakékoliv přidané hodnoty, ale "As the Kingdom Drowns" považuji za v podstatě dokonalé album po všech stránkách. Schopnost vytvořit atmosféru, vtáhnout posluchače do hry (stylem, jakým to dělají třeba NECROPHAGIST, DECAPITATED, SPAWN OF POSSESION, OBSCURA, REVOCATION, CRYPTOPSY a další smrtonoši), prošpikovat jej ostrými výjezdy kytar, neurvalým vokálem, tohle všechno potvrzují PSYCROPTIC v první death metalové lize. Osobně se mi nejvíc líbí, jakým způsobem jednotlivé songy gradují. Nikde žádné zbytečnosti, rovnou útok na komoru a to mám moc rád. Tam, kde se jiné smečky snaží zastřít prázdnotu odkazy na různé rádoby progresivní prvky, nasazují PSYCROPTIC ještě vyšší otáčky a výsledkem je deska, která je doslova rozžhaveným železem. Jakoby kapela uhnětla svoji hudbu z nenávisti. Není co řešit, za sebe dávám absolutorium! Také cítíte překapanou bolest? Já ano. Vynikající technický death metalový zásek! Absolutní šílenství!




sumarizace:

"As the Kingdom Drowns" je přesně tím druhem hudby, která bude znít všude po světě, až nastane apokalypsa. Já vlastně ani nevím, jak podobná alba hodnotit. Jsem novinkou zcela pohlcen, jsem jejím otrokem a užívám si všechny ty pestré okamžiky. Death metal v podání PSYCROPTIC je takovým jedním velkým šílenstvím. Ostré riffy, složité melodie, všude přítomné zlo. Mé pocity sice byly zpočátku zmatené, ale časem album dozrálo v obrovské monstrum. Všude kolem se vznáší beznaděj, já tápu v nekonečné tmě. Pouštím si nahrávku znovu a znovu a zjišťuji, že se mi do žil dostává hodně temný jed. Technika, progrese a velká přitažlivost. To jsou slova, která mě napadají při poslechu asi nejčastěji. Agresivní, hodně emotivní a zároveň černé album. Absolutní inferno! Technický death metal, který vás smete z povrchu zemského!


Asphyx says:

"As the Kingdom Drowns" is exactly the kind of music that will sound all over the world, when the apocalypse comes. I don't even know how to evaluate similar albums. I'm completely enthrailled by this novelty, I'm its slave and I enjoy all varied moments. Death metal by PSYCROPTIC is such great madness. Sharp riffs, complicated melodies, ever-present evil. Although my feelings were confused at first, the album got into a huge monster. All around despair is rising, I grope in the endless darkness. I'm listening to the recording again and I find there is coming some dark poison in my veins. Technology, progression and large attraction. These are the words that are coming to my mind most when listening. Aggressive, very emotional as well black album. Absolute inferno! Technical death metal that will sweep you away from the earth!

Tracklist:
1. We Were The Keepers 
2. Frozen Gaze 
3. Directive 
4. Deadlands 
5. As The Kingdom Drowns 
6. Beyond The Black 
7. Upon These Stones 
8. Momentum Of The Void 
9. You Belong Here, Below

band:
Jason Peppiatt - Vocals
Todd Stern - Bass
Joe Haley - Guitars
Dave Haley - Drums

Share this games :

TWITTER