DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 6. prosince 2018

Home » » Recenze/review - ABSOLUTION - Confessions of the Iniquitous (2018)

Recenze/review - ABSOLUTION - Confessions of the Iniquitous (2018)


ABSOLUTION - Confessions of the Iniquitous 
CD 2018, CDN Records

Smrt pod parním válcem. Rozjetá tuna kovu, špíny a hnisu. Zbyla z tebe jen skvrna na cestě. Chvilka nepozornosti a výsledek byl dopředu jasný. Nemohl si přežít. Řidič vystoupil, sešrábnul tě lopatou do příkopu a šel pryč. Byl zkušený a a bylo mu jasné, že volat pohřební službu nemá cenu. Zapálil si cigáro, vyfoukl kouř do kraje a znovu nasedl. Ani neodříkal modlitbu. Moc dobře věděl, že to není dnes jeho poslední oběť.

Mám rád poctivé řemeslníky a co se týká starého ryzího rezavého death metalu, tak obzvlášť. Britští ABSOLUTION datují svůj vznik až do roku 1991. Po dlouhé pauze jsou zde se svým teprve prvním dlouhohrajícím albem, pojednávajícím o lidském násilí, sériových vrazích a nechutných vraždách. Klasická témata, tradiční hudba. Výsledkem je další oběť, nebožák, který zemřel pod tímto rozjetým parním válcem.



Člověk jakoby se znovu přenesl do devadesátých let. Postupy jsou dopředu jasné, zvuk taktéž. Zbývá celkový dojem a ten je velmi dobrý. Opět ocení asi jen ti, kdo vnímají smrtící kov podobně. Dnes se hraje už úplně jinak, death metal se posunul do oblastí, ve kterých ho mnohdy ani nevidím rád. Nevadí to, jsou zde jistoty, kapely jako ABSOLUTION, které ještě sázejí na melodie, mrtvolný puch a patinu starých hrobů. Britové hrají tak, jak jim drápy kdysi narostly. Pravděpodobně s tím nikdy neprorazí, nedobudou světová pódia ani underground. Z desky je cítit, že se sešla parta starých metalových bardů a dala průchod svým myšlenkám. Nemám nic proti a novinku považuji za velmi solidní, i když v ničem převratnou. Album se příjemně morbidně poslouchá, působí jako dopis nešťastného vraha, nalezeného po letech v krabici na půdě. Nic víc nečekejte a budete spokojeni. Klasický death metal, který ctí tradice bezezbytku. 


sumarizace:

ABSOLUTION vyvrhli na bezbožné světlo pořádnou porci klasického death metalu. Ten je v jejich podání tradiční, plný temných melodií a poctivosti. "Confessions of the Iniquitous" lze považovat za ukázku kvalitního smrtícího řemesla. Krásně vyvedený obal, jiskřivě hutný zvuk, skladby zahuštěné chladem a tmou. Tohle všechno dává jasný signál - smrt je zase hodně blízko. Možná by songům slušela větší průbojnost, ale vše je vyváženo nadšením a odhodlaností. Jako celek působí album velmi celistvě, opravdu dobře se poslouchá a já si ho užívám. Jsem zavřený v mrtvé komoře, pomalu hniji spolu s albem zaživa a pořád dokola si říkám, jak je dobře, že podobné kapely existují. ABSOLUTION sice nepřinášejí nic nového, ale v tom, co dělají jsou velmi dobří. A jako bonus navíc dostanete pocit, že zde hrají srdcaři pro srdcaře. A toho si cením víc, než mnohdy krkolomných nesrozumitelných riffů. Klasický death metal plný studených temných melodií! Smrt přichází!


Asphyx says:


ABSOLUTION just have casted a huge portion of classic death metal on the ungodly light. The deat metal is very traditional, full of dark melodies and trueness. "Confessions of the Iniquitous" is like an example of a great deadly craftsmanship. The cover is very cool, the sound is sparkly, the songs are thickened with cold and darkness. All of this gives a clear signal – death is very close again. These songs might sound better if they have some assertiveness, but everything is outweighed by enthusiasm and determination. The album as a whole seems very compact, great for listening and I really enjoy it. I am locked in a dead chamber, slowly dying with this album and I am telling to myself how happy I am that there are great bands like this one. ABSOLUTION do not bring anything new, however they are doing their thing and they do it in the best way. And as a bonus you will get the feeling of the real death metal people playing for the real death metal people. And that is what I appreciate the most, rather than unintelligible breakneck riffs. Classic death metal full of dark cold melodies! Death is coming!


Tracklist:
1. Hanging By A Thread 04:10
2. Gas Mark 8 05:01
3. Shallow Graves 03:12
4. Flames Of Fury 03:17
5. Beyond The Pale 04:24
6. Infantile Starvation 03:24
7. The Flesh And The Fiends 02:23
8. Love Sick Mind 04:22
9. The Ogress Of Reading 05:36

band:
Vocals: Neil Hadden 
Guitar: Rich Harwood 
Guitar: Adam Jenkins 
Bass: Ian Davis 
Drums: Jason Woods

Share this games :

TWITTER