DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. ledna 2019

Home » » Recenze/review - KRIEGSMACHINE - Apocalypticists (2018)

Recenze/review - KRIEGSMACHINE - Apocalypticists (2018)


KRIEGSMACHINE - Apocalypticists
CD 2018, No Solace

Viděl jsem jednou dokumentární film, v němž zpomaleně umírali různí tvorové. Byl o smrti, o zákonitostech přírody, o temnotě. Pustil jsem si novinku polských black metalistů KRIEGSMACHINE a opět se přede mnou zhmotnilo zlo. Do krve se mi nová deska dostávala velmi pomalu, jako zákeřný jed. Zpočátku mi přišlo album neskutečně nudné a obyčejné. Vše si plynulo jen tak okolo a já nevěděl, co s tím. Pak jednoho pochmurného večera, když venku lilo jako z konve a duchové se proháněli ulicemi, jsem prozřel.

Perfektně zpracované bicí, nálady podobné snad opravdu jen nekonečné smyčce umírání, neotřelost, vlastní výraz, na hrubo nasekaná tma. Tohle všechno splňuje novinka "Apocalypticists" beze zbytku. Není nahrávkou, kterou bych velebil do pekla a u které bych rozjímal nad nesmrtelností Krista, ale musím uznat, že je v ní velká síla. 



"Apocalypticists" mi lehce připomíná to, co na svých albech předvádí MGLA, OUTRE a spousta dnešních black metalových kapel. Zajímavé je, že můj poslech se odehrává jen v dvěma způsoby. Buď mám na nekonečné bahno chuť a rád se po kolena brodím v krvavých močálech a nebo mi přijde deska slabá a vůbec ne bolestivá. Nic mezi tím, padesát minut preludování bude určeno asi spíše pro hudební intelektuály, než pro "obyčejného" strávníka. Má slova potvrzují i recenze zahraničních kolegů, kteří novinku také buď velebí nebo zcela zatracují. Záleží tedy hlavně na tobě, můj milý čtenáři, zda máš dostatek trpělivosti, oceníš "přidanou hodnotu" nebo se znechuceně odvrátíš. Excelentní rytmy jsou zaobaleny v monotónní smyčce riffů, to jsou slova, která nové album charakterizují asi nejlépe. Čerti si nakonec poradí se vším, takže bych nechal závěrečné hodnocení otevřené. Solidní a nekonečně dlouhá odvrácená modlitba!


sumarizace:


KRIEGSMACHINE přinášejí na svém třetí dlouhohrající nahrávce náladu opuštěných kostelů. Jejich black metal je kombinací tradičních a progresivních postupů. Výsledkem je pak opravdu návykové album. Nápady pocházejí ze samotného pekla a svět je při poslechu hodně těžké místo k žití. Přijdu si, jako by mi někdo dupl okovanou botou na hrudník a dusil mě po celou dobu nahrávky. Vše plyne spíše v pomalém tempu, ale o to jedovatěji. Zahalte své tváře do kápí, sepněte ruce k obrácené modlitbě a velebte samotné peklo. Black metal je tady vytažený odněkud z nejvzdálenějších koutů podzemí. Deska, která drásá a bolí. Světlo během téhle nahrávky rozhodně neuvidíte. Black death metal s hodně zlou atmosférou. 



Asphyx says:

KRIEGSMACHINE bring us a mood of abandoned churches on their third long-playing album. Their black metal is a combination of traditional and progressive actions. The final product is really addicting album. The ideas come from the Hell itself and the world is very difficult place to live in while listening to this album. I feel like someone stepped on my chest with an ironbound shoe and I am choking the whole time while the album is playing. Everything just flows in a slow tempo and all the more is this album poisonous. Cover your faces with capes, clasp your hands to pray and bless the Hell itself. This black metal is taken from the farthest corners of the underworld. This album hurts and scarify. You will definitely see no light during this album. Black death metal with a very cruel atmosphere.

tracklist:
1. Residual Blight
2. The Pallid Scourge
3. Lost in Liminal
4. Apocalypticists
5. The Other Death
6. On the Essence of Transformation

https://www.facebook.com/ksmpl/
https://ksmpl.bandcamp.com/
http://www.kriegsmaschine.pl/
https://open.spotify.com/artist/6NPTNhxwqCO1vFQ2Zpuut7
http://www.no-solace.com/
Share this games :

TWITTER