DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 17. března 2019

Home » » Recenze/review - KATECHON - Sanger Fra Auschwitz (2019)

Recenze/review - KATECHON - Sanger Fra Auschwitz (2019)


KATECHON - Sanger Fra Auschwitz
CD 2019, Saturnal Records

Spalte naše těla! Čeho všeho je schopen člověk? Jaká zvěrstva dokáže ještě napáchat? Dívám se na černobílé staré historické filmy a přemýšlím, kde se v nás bere tolik zla. Spousta energie, vložené do špatných věcí. Proč? Odpověď asi nenaleznu, ale mohu se pokusit oprostit od obyčejných myšlenek a vydat se na dlouhý okultní výlet do světa stínů. Tentokrát volím norské black death metalisty KATECHON

Nihilismus překapaný ve skladbách, všudepřítomný odér smrti. Okultní seance v přítomnosti neotřelých riffů, temné směsi nálad i krvácející oběti. Jakoby bylo zlo najednou hmatatelné, zhmotněné. Stále myslím na oheň. Spalující, očišťující!



"Sanger Fra Auschwitz" je směsí uvěřitelně chladného black death metalu, melodií, vytažených odněkud z hlubokých katakomb. Atmosféra celého alba je neskutečně bolestivá, řezající, mokvající. Nejedná se o desku, která většinu posluchačů osloví napoprvé, spíše bych doporučil soustředěný několikanásobný poslech v nočních hodinách. Přiznávám, některé momenty jsem zpočátku nepochopil, přišly mi až příliš "složité". Při každém dalším setkání ale docházelo k novému a novému prokletí. Výsledkem je neodbytný pocit, že hniji za živa. Smrt se taky neptá, stejně jako KATECHON. Sešli jsme se tady, abychom velebili temnotu. Nakonec stejně všichni shoříme v pekle, tak proč si ještě neužít poctivé black death metalové řemeslo s puncem nenávisti navíc. Existují lidé, kteří jsou zlí ze své podstaty a existuje hudba, která zní jako jejich myšlenky. Vynikající nahrávka!


sumarizace:

"Sanger Fra Auschwitz" je temným poselstvím z onoho světa. Pokud bychom hledali nějaké vyslance záhrobí, museli bychom zákonitě narazit na norské death metalisty KATECHON. Fascinuje mě přístup, jakých uchopila kapela staré smrtící pořádky, přetransformovala je to dnešní doby a stvořila album, které připomíná rozzuřené monstrum. Peklo opravdu existuje! Novinka těchto maniaků je toho jasným důkazem. Narovnejte prašivé kosti do úhledných hromad, otevřete dveře do záhrobí a povolejte nemrtvé! Norští uctívači black death metalu jsou opět zde! Řvou mocně, hlasitě a jejich hlas je podobný samotné Bestii. Skvělé nápady, temná a zlá atmosféra, naléhavost, dravost. Tohle všechno dělá z posledního CD KATECHON absolutně zahnívající záležitost. Album bylo nahráváno snad někde v podzemí, v opuštěných chodbách vedoucích do obrovské márnice. Temný death metal, který vás na věky prokleje! Smrt je při poslechu velmi blízko! Zlo přichází. Excelentní nahrávka!


Asphyx says:

"Sanger Fra Auschwitz" is a dark message from the world beyond. If you were looking for delegate from the world beyond you would have to find these Norwegian death metal band KATECHON. I am fascinated by their attitude – they hold the old deadly orders transformed them into today´s world and made an album which sounds like an angry monster. The Hell is real! This album proves it. Line up your ashy bones into neat lumps, open the doors into the world beyond and call the undead! These Norwegian maniacs which worship black death metal are back! They are screaming so powerfully and loudly! Their voice is like the Beast itself. Great ideas, dark and cruel atmosphere, immediacy, drive. This is what makes the new album by KATECHON something absolutely mouldy. The album was recorded in the underground in abandoned halls which lead into an enormous dead house. Dark death metal which will curse you forever! The Death is very close when you listen to this album! The evil is coming. Excellent record!


MORE INFO:
Share this games :

TWITTER