DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 22. července 2019

Home » » Recenze/review - REPUGNANCE - Shrouds of Deceit (2019)

Recenze/review - REPUGNANCE - Shrouds of Deceit (2019)


REPUGNANCE - Shrouds of Deceit
CD 2019, Rising Nemesis Records

Viděl jsem v jednom filmu záběry, při kterých obrovský a silný maniak kladivem drtil své oběti kosti kladivem. Na tváři měl úchylný úsměv, chvílemi se dokonce smál nahlas. To když týraný opravdu hodně nahlas zařval. Film skončil, mě se chtělo zvracet a pak jsem si v titulkách všiml, že je to celé natočené dle skutečné události. Znáte to, opuštěná farma, šílený pan domácí. Svět je někdy pěkně hnusnej.

Na film jsem si vzpomněl i při poslechu prvotiny maniaků z Malty - REPUGNANCE.  Ti přišli v roce 2014 s EP "Seeds of Oppression", které dávalo tušit, že tahle parta se s vámi mazlit opravdu nebude. Máte rádi inteligentně zahraný brutální death metal, který má hlavu a patu a zároveň neztratil nic na tlaku a energii? Který se syrový a surový? Potom jste zde správně. 


To, co se odehrává na "Shrouds of Deceit", je pro mě doslova zosobněním toho, co mám na brutálním death metalu rád. Ostré riffy, dunivé bicí, maniakální výraz. Samozřejmě i drcení kostí, pouštění žilou, prořezávání tepen, exhumace mrtvol, pitvání živých těl. K tomu si připočtěte velmi dobrý zvuk, touhu ničit, smrtelný výraz ve všech skladbách a najednou zde máme před sebou desku, kterou prostě nelze nemilovat. Jen tak si sedím, s volume na plné pecky a poslouchám. Mám to takhle rád a u REPUGNANCE se mi hlavou honí jen samé krvavé scény. Stejně jako ostatní mě šokuje a zároveň baví číst o starých vraždách, o krvelačných bestiích, o smrti a strachu. Najednou do mého pokoje přijede skrz zeď buldozer s nápisem kapely na boku a hrne před sebou hromadu mrtvých těl. Jeden obličej mi hrozně připomíná toho šílence z úvodního odstavce. Co si víc přát? Podobný brutální death metal se skvělou technikou vás nakonec stejně přikove na zeď a není moc co řešit! Masakr! Doporučuji!


sumarizace:

Před letošní novinkou "Shrouds of Deceit" maltských REPUGNANCE se klaním až k zemi. Je totiž po okraj naplněná žhavými, pálivými nápady, které vyvěrají ze samé podstaty death metalu. Skladby mají neskutečné množství vrstev a působí jako samotná symfonie zla. Ano, takhle nějak by hráli skladatelé vážné muziky, pokud by se rozhodli pro extrémní smrtící kov. Šílené nápady je možné potkat na každém kroku. Pánové si zároveň ponechali schopnost složit syrové a nekompromisní motivy. Album neskutečně řeže, pálí, transformuje samotnou smrt v čistou bolest. Je jako řeka, plná hnijící krve, která teče sice pomalu, ale s o to větší jistotou zničí vše živé. Na desce je možné pozorovat doslova erupci nápadů. Přesto není nic zbytečně komplikované a REPUGNANCE se povedlo vyhnout zbytečným exhibicím. Všechno sedí na svém místě a z nahrávky se tak stává hodně ostré koření. "Shrouds of Deceit" je pro mě na dlouhou dobu jedno z nejposlouchanějších alb vůbec. Reálný brutální death metal, který nepostrádá temnotu a je zahraný s neskutečnou silou! Masakr plný temné přitažlivosti!



Asphyx says:

I bow down to this new album "Shrouds of Deceit" by REPUGNANCE from Malta. It is full of hot, spicy ideas which spew from the death metal itself. The songs have unbelievable amount of layers and they feel like a symphony of evil. Yes, this is how would classical musician played if they would decide to play death metal. Mad ideas are everywhere on this album. However these gentlemen still have their ability to compose raw and uncompromising motives. This album cuts unbelievably, it burns, and it transforms the death itself into a clear pain. Like a river full of rotting blood which although flows slowly it will kill everything live on earth for sure. These guys managed to avoid some unnecessary exhibitions on this album. Everything is on its place so this album is like a very hot spice. "Shrouds of Deceit" is one of my most played albums at all for a very long time. Real brutal death metal which doesn´t lack of darkness and it is played with an unbelievable power! Massacre full of dark attraction!


Tracklist:
01. Insolence Incarnate
02. Scourge & Ruin
03. Abhorrent Resurrection
04. A Desolate Malice
05. Shrouds of Deceit
06. Shackled at Birth
07. Parallels of Obscurity
08. Feast of Debauchery

band:
Roderick Mifsud - Vocals
George Gauci - Guitars
Ayrton Muscat - Bass
Konrad Saliba - Drums
Daniel Kingswell - Guitars


Share this games :

TWITTER