DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 21. ledna 2020

Home » » Report, photos, video - BASTARD GRAVE, ASSUMPTION, SNĚŤ - club Strahov 007, Prague - 24. 1. 2020

Report, photos, video - BASTARD GRAVE, ASSUMPTION, SNĚŤ - club Strahov 007, Prague - 24. 1. 2020


Author of photos and videos - Jakub Asphyx.

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

club: https://www.klub007strahov.cz/
promoter: https://www.facebook.com/events/757186988055491/

for english summary about concerts of bands please scroll down


Rozmlouvám rád poslední dobou často s nemrtvými. Možná je to zimou, počasím, možná příliš brzkým vstáváním. Ale občas vidím stíny. S protáhlými obličeji, průsvitnou postavou. Mlhavá rána na periferii Plzně připomínají opravdu mrtvolně pochmurný hřbitov. Poslouchám death metal a hudba krásně umocňuje i mé nálady. Občas šeptám slova s kapelou, to když mě dokáže proklít, po okraj naplnit jedem. Nejraději mám koncerty, u kterých si mohu stoupnout do stínu a nechat se unášet pochmurnými náladami. 

V pátek jsem zaznamenal nejen v Praze tolik akcí, že bylo těžké některým nepodlehnout. Volba padla nakonec na strahovský klub 007, protože se tam končí v deset a budeme brzy doma. A potom také, mají tam zahrát mí oblíbenci ze záhrobí - BASTARD GRAVE. Jsem unaven po pracovním týdnu, možná bych raději seděl v křesle doma a za zvuků temné smrti se nechal při četbě unášet fantazií i napětím, ale tentokrát opravdu nešlo odolat. Onen svět byl až příliš přitažlivý.


Návrat ztraceného syna Michala mi udělal velkou radost. Konečně nebudu na cestách z Plzně sám. Vyrážíme směr Praha Anděl trošku dříve, abychom ještě před koncertem viděli kolegyni Dášu. Setkání proběhne a já si najednou uvědomím, jak je skvělý mít kolem sebe hodný a pohodový lidi. Ne nadarmo se říká, že bez přátel by byl člověk poloviční. A mám poslední roky pocit, že v metalu to platí několikanásobně. Proběhlo hrozně fajn a příjemné setkání, u kterého jsem doopravdy pookřál a usmíval se, díky moc všem zúčastněným.





Klub 007 na strahovských kolejích musel navštívit snad každý, kdo se jen trošku zajímá o undegroundové koncerty. Převážně punkový brloch je známý několika věcmi. Třeba se tam musí končit v deset, asi aby mohli studentíci v klidu chlastat (pokud tedy ještě v dnešní době pijí). Dále tu mají jen lahvové pivo a tak si člověk připadá trošku jako někde na stavbě s dělníky. Nízký strop je pro nás vysoké také docela nepříjemný, ale všechno nakonec vyváží nepopiratelné kouzlo, genius loci, příjemní lidé a pohoda. Zkrátka podzemí jak má být. Kupujeme nějaké nosiče (já kazety. joj!), podpora je přeci důležitá a za zvuků cinkání lahváčů čekáme na první kapelu.


SNĚŤ - zkaženou krví zatěžkaný death metal. Česká kapela s hnilobným nátiskem. Vidím je poprvé a souhlasím se všemi zvěstmi, které jejich tvorbu předcházely. Přesně tohle mi u nás chybělo. Zkažená krev, mokvající vředy, které někdo právě prořízl a hnis ztekl z malého pódia přímo k nám. Klub se proměnil v opuštěnou kobku, jednotlivé motivy mě doslova drásaly a já nemohu jinak, než hodnotit vysoko. Koncert měl velký tlak, pradávnou sílu, jdoucí až někam k základům stylu zvaného SMRT! Exhumace se povedla na výbornou!














I suck the sick atmosphere, I look through the pile of old bones. A mouldy sound, a vocal from the beyond world, everywhere is death and darkness. These are all strange things which make from good concerts the excellent ones.  I sifted the music between my fingers, ripping it into my head and letting it into my veins. It has become a part of me because its music is the one I love the most. Raw, genuine, real, deadly. SNĚŤ has recorded an vystoupení full of savage melodies, dripping dirt, hate, evil and rot. We have once fallen in Hell and similar koncerty are like a duty for us. Excellent death metal answer to echoes from the beyond world! Catacombs have released another testimony! Death!



ASSUMPTION - italská death doom metalová halucinace odkazující až někam k ESOTERIC, DISEMBOWELMENT, THERGOTHON. Funerální postupy, připadal jsem si jako na pohřbu někoho, kdo neprožil zrovna dobrý život. Dlouhé táhlé melodie, atmosféra nahrubo nakrájené tmy. Kapela mi perfektně sedla do nálady, koneckonců, všichni žijeme v temnotě. Jen o tom mnozí ještě nevědí. Viděl jsem Italy poprvé, vím, že mají zatím jen jedno dlouhohrající album a pro mě osobně byli velmi příjemným překvapením celé páteční okultní mše. Hypnotický zážitek!


























Their doom metal is so straight, raw and believable. I have nothing to say against their execution or the matter of how their grabbed the sadness. I have to say I am very impressed by the band´s ability to make an absolute dark and ugly atmosphere. The listening is so great and I enjoy it with every single pore of my body. The world seems black and down in the hopelessness with me in the world beyond. Those ASSUMPTION are moving in the world beyond with so gracefulness and self-evidence. There is a death bell in the distance ringing, the undeads are climbing out of holes. This concert will be in my head for a long time. I see undead people lining. They are going to get me. Doom metal par excellence! 

BASTARD GRAVE - nebe se zbarvilo švédskou krví. Kapela nám pustila žilou takovým způsobem, že se mi málem polámaly všechny kosti v těle. Staroškolský smrtící kov, který uctívám od devadesátých let, se do mě otiskl jako žhavé železo. Byl jsem ocejchován, zničen, roztrhán na kusy. Stál jsem ve stínu, pozoroval démony na pódiu a říkal si, že jsem znovu prokletý. Jakoby do mě kapela zasekla obrovský dráp a to přímo rovnou do srdce. Ještě než zemřu, tak vidím své vnitřnosti, jak tančí po podlaze. BASTARD GRAVE předvedli záhrobní vystoupení přesně podle mého zkaženého vkusu. Maniakální, drtivé, kruté a ošklivé. Byly otevřeny jen ty nejkrásnější rakve! Kosti byly přerovnány s tradičním výrazivem a smrt byla cítit z každého tónu! 






















Old death metal from the nineties was come to life again. And was pretty loud and sharp. Who wants to dig his own grave? Songs full of Crypt, sharp like a rusty scythe. I was excited about this recording and I was enjoy it. Old school death metal, that will explode everything animate and inanimate! Great gravedigger job! Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world. Deads were hunting me and the evil was everywhere. Death metal here was old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I felt like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it was becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. Concert cut me up and BASTARD GRAVE it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! Excellent dark old school death metal! Absolute massacre!

Zvuk byl v pořádku, k organizaci nemám absolutně žádných námitek a lidí přišli opravdu hodně. Klub byl velmi slušně zaplněn a dostavili se samí praví fanoušci. Bylo to znát při každé kapele, odezva byla vynikající. Takhle nějak by to mělo vypadat. 


Oltář byl pokrytý krví, hroby zhanobeny, temnota a smrt zase jednou dostaly nové jméno. Podobné koncerty navštěvuji poslední dobou asi nejraději. Potkávám na nich nové smečky, rozšiřuji si obzory, nasávám hnilobnou atmosféru. Tohle je pro mě underground, možná i lehká vzpomínka na devadesátá léta. Je dobře, že ještě někdo v dnešních těžkých časech takové akce pořádá a že "nemusím" chodit jen na vystoupení stále stejných jmen. Pátek byl pro mě oživením, skvělým zážitkem po všech stránkách i ujištěním, že podzemí ještě existuje. Pořadatelům za to patří velký dík a kapelám poklona za parádní chorobná vystoupení. 

Jsme unavení, taky už máme nějaké ty obrácené kříže na krku, ale držíme se statečně, hlavně tedy Michal, který řídí. Probíráme znovu koncert a hledíme do tmy na dálnici. Sjedeme k Plzni a já jsem rád, že jsem doma. Bylo to náročné, ale odměnou nám budiž další nové vzpomínky. Do postele padnu poměrně brzy a už teď se těším, až budu zase znovu rozmlouvat s nemrtvými. Pořád mi mají co říct. Rozloučil bych se (a zároveň děkuji za pozornost) citátem od Senecy, který myslím celý večer vystihoval nejlépe: „Stojí za to nebát se smrti, protože pak se neumíš bát ničeho.“

about BASTARD GRAVE od DEADLY STORM ZINE/ o BASTARD GRAVE na DEADLY STORM ZINE:


------------------------------------------------------------------------------------------
sledujte nás na sociálních sítích - follow us on the social media: 

instagram: 


facebook: 

twitter:
https://twitter.com/jakubasphyx

--------------------------------------------------------------------------------------------
info:
https://www.symbolic.cz/

Share this games :

TWITTER