DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 18. března 2020

Home » » Recenze/review - PANDEMIC DEATH - Beyond the Grave (2020)

Recenze/review - PANDEMIC DEATH - Beyond the Grave (2020)


PANDEMIC DEATH - Beyond the Grave
CD 2020, vlastní vydání


for english please scroll down

Naslouchám ozvěnám z podzemí a snažím se rozeznat, který démon se mnou zrovna rozmlouvá. Natáčím hlavu po zvuku, pálí mě mozek, odpadává maso od kostí, toužím se vydat na dlouhý výlet bez konce. Vstanu jako ve snách a v hypnotickém stavu sestoupím po schodech dolů. Několik pater slyším nářek prokletých, umírám a znovu se rodím. Dívám se do tváří plných utrpení. Konečně jsem na místě, konečně jsem mezi svými. Mezi shnilými kostrami jedinců, kteří celý život poslouchali death metal.

PANDEMIC DEATH je švýcarská kapela, která hraje starý old school death metal. Víc vlastně ani není třeba uvádět dalšího. Takže přátelé, pokud tomuto stylu neholdujete, tak si zapněte své mp3 přehrávače a utíkejte pryč, tady pro sebe nic nenaleznete. Švýcaři vydali své první album a abych pravdu řekl, tak se mi z nějakého záhadného důvodu usadilo vzadu v hlavě a podvědomě jsem se k němu neustále vracel. Ne, neodehrává se zde nic nového, podobných smeček běhá po světě spousta, ale přesto mě "Beyond the Grave" baví. 



Pánové a slečna za mikrofonem se pohybují nejvíce ve valivých tempech. Nic proti tomu nenamítám, také mám rád, když vynikne prašivina. Navíc se pohybujeme v místech, kde se cítím nejvíc jistý. Ve starých katakombách, ve vypálených kostelech, na hřbitovech, kde bývali pohřbíváni jen samí zlí lidé. Nebudu vám tentokrát tvorbu kapely k nikomu přirovnávat, opisovat promo materiály umí každý, ale spíše se zaměřím na jinou věc. Co je pro vás u hudby nejdůležitější? Sám si odpovím - pro mě emoce, atmosféra. Dnes už stejně nikdo nic nového nevymyslí. PANDEMIC DEATH přesně pochopili, o čem je starodávný death metal. Hrají jej dobře a s nadšením. Ne, nejsou dokonalí, ale to mi vůbec nevadí. V současnosti, kdy se setkávám se spoustou absolutně umělých kapel, jsou Švýcaři zajímavým osvěžením. Koneckonců, všichni jednou skončíme ve shnilých rakvích. Hroby se otvírají, "Beyond the Grave" se vznáší všude kolem. V márnici se dějí divné věci. Myslím, že je vše v pořádku! Old school death metal!



sumarizace:

Album maniaků PANDEMIC DEATH bylo nahráno v samotném pekle! Nálada celé nahrávky je neskutečně tíživá, jednotlivé riffy návykové a hlas přerovnává kosti v márnici. Natolik je mocný. Kapela působí jako vyslanci od Belzebuba. Od úst jim zní obrácené modlitby, v jejich přítomnosti je cítit síra. Jejich old school death metal je absolutně uvěřitelný, zahraný s totálním odhodláním. Staré postupy z devadesátých let minulého století znějí v jejich podání hodně uvěřitelně. Jsou jako nějaká zákeřná droga, která vám způsobí halucinace. Budou v nich ožívat staří duchové, nemrtví a ocitnete se v tom nejhlubším podzemí. Svět v záhrobí je těžký, smutný a zlý. Stejně jako novinka "Beyond the Grave". Připravte se! Zlo přichází. Reálný old school death metal s okultní náladou otevřených hrobů! Doporučuji!


Asphyx says:

The album by maniacs PANDEMIC DEATH was recorded in the Hell itself! The mood of this record is so heavy. Each riff is very addicting and the voice line up bones in mortuary. That is how powerful it is. This band feels like envoys of the Beelzebub. There are backwards prayers coming out of their mouths. You can smell the brimstone from their presence. Their old school death metal is absolutely believable. They play it with so much determination. Old techniques from the 90ths of the last century sounds so believable with their music. These guys are like some bad drug which makes you hallucinate. There will be old ghost and the undeads coming back to live and you will be in the Hades world itself. This world beyond is hard, sad and cruel. Just like the new album "Beyond the Grave". Prepare yourself! Evil is coming! The real old school death metal with an occult mood of open graves! Amazing thing! I have to recommend this! 



Tracklist:
01. Intro
02. On Dark Wings
03. Human Race
04. Ebola
05. Suffer Agony
06. Beyond the Grave
07. Havoc
08. Pandemic Death

band:
Joyce (vocals), Sam (drums), Chrigi (guitars), Kevi (bass), Zeiti (guitars)


https://www.facebook.com/PandemicDeath/
https://www.youtube.com/channel/UCMB9aP7T4iQlnmQGvwqRv2Q

https://open.spotify.com/artist/5KS5WRqIw5jrdL80qOSSWl
https://music.amazon.co.uk/albums/B084Q9SQ9H
Share this games :

TWITTER