DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 11. prosince 2015

Home » » Recenze/review - ANALEPSY – Dehumanization by Supremacy (2015)

Recenze/review - ANALEPSY – Dehumanization by Supremacy (2015)


ANALEPSY – Dehumanization by Supremacy
EP 2015, Vomit Your Shirt

Nikdy bych nevěřil, že se toho ještě dožiji. To první setkání probíhalo z naší strany velmi přívětivě. Všichni se svátečně oblékli a vydali se na dlouhou pouť, aby mohli přivítat návštěvníky z vesmíru. Vypadali jako my. Tedy skoro. Těch pár odlišností je ale nedůležitých. Všichni, kdo tam byli, jsou mrtví. Kosili je plameny z nějakých nám do té doby neznámých zbraní. Byl to masakr. A hlavně šok. Přivezli si sebou všechno. Jídlo, zvířata, techniku a začali nás osídlovat. Přivezli si taky muziku. Jestli vám dnes po apokalypse něco říká jméno ANALEPSY, tak určitě víte, o čem mluvím. Trápili nás tímhle extrémním brutálním death metalem tak dlouho, dokud nám nevystřelili mozky z hlav. Teď nás zbylo jenom pár, většinou těch, co si trápili dlouhá léta smrtícím kovem a byli trošku odolnější. Nevím, jak to dlouho vydržím, tohle je i na mě někdy moc velký randál. I když přitažlivý. Říká se o nich (o ANALEPSY), že prý jsou nějak geneticky spřízněni s Portugalci. To by spoustu věcí vysvětlovalo, ten jižanský temperament je cítit ve skladbách poměrně často.

První EP kapely, a hned takový „nášleh“. Jsem povětšinou spokojený. Je to sice někdy až na hranici snesitelnosti, ale jinak je album díky své krátké stopáži poměrně stravitelné. Občas se sice nevyhnu tomu, že se odmítavě odvrátím od přehrávače, ale je to pro mě spíš další lákadlo, které chci rozluštit, než vyloženě nepříjemný pocit. I když zase na druhou stranu, určitě ne vše mi zde sedí a užívám si. Občas mě lehce vytáčejí různé disharmonické postupy, stále stejný vokál a houpavý rytmus. Na dlouhohrajícím albu si budou muset dát pánové trošku záležet. Ke svému poslání, zničit svojí hudbou tento svět, se ale tahle smečka postavila čelem. Krve je všude, co si hrdlo ráčí, střeva lítají vzduchem a kusy masa rozvěšené na hácích všude kolem jsou samozřejmostí. Nic pro jemné slečinky, ani pro ty, kdo se neradi přehrabují v tunách střev (stejným stylem, jako to dělají třeba takoví DEVOURMENT, WORMED, DEFEATED SANITY, KRAANIUM, AVULSED a spousta dalších patologů). Budiž nám útěchou, že alespoň ti špatní nejsou tentokrát jen lidé, ale i vetřelci z vesmíru. Až jednou půjdete večer na balkon kouknout na hvězdy, budete asi pěkně překvapeni, když vám z břicha vyleze náruživě krvelačné zvířátko.


Jako lidstvo jsme stejně už dlouho dělali ostudu svému rodu. Možná to chtělo nějakou selekci, ale naši noví páni hovoří o tom, že lepší bude to tady všechno zničit a začít znovu. Od Adama a Evy. Občas to na mě sice dělá dojem, že jsme tady byli jen tak na chov, ale pravou příčinu se stejně dnes už nikdo stejně nedozví. Nemá cenu to dál rozebírat. Jedná se stejně jen o takovou krvelačnou ochutnávku v podobě hlukového EP. Schválně, zkuste si tyhle „zákeřné“ Portugalce poslechnout a pokud budete mít ústa od krve, je všechno v nejlepším pořádku. Byli jste chyceni a není cesty zpět.



ANALEPSY jsou brutálně death metalovou kapelou z Portugalska. Letos vydali zbrusu nové EP „Dehumanization by Supremacy“, které je krásnou ukázkou toho, že i hluk může mít nějaký řád. Krvelačné riffy se střídají s ostrým vokálem. Houpu se do rytmu, stejně jako člověk, který právě drží v ruce sekyru a rozhodl se vzít právo do svých rukou. Nechutné, maniakální, šílené. Takové je nové album těchto portugalských řezníků. Tahle morbidní ochutnávka se myslím povětšinou povedla. Občas mi sice vadí monotónní rytmus a stále stejný zpěv, ale jinak jsem si desku užíval vrchovatě. Slušná brutálně death metalová práce!

Asphyx says:

ANALEPSY is a brutal death metal band from Portugal. They launched their new EP “Dehumanization by Supermacy” which is a great example of how noise can have some kind of system. Bloody riffs vary with shape vocals. I dance in the rhythm like a man with an axe in his hand and he have decided to take the justice in his hands. Disgusting, manic and crazy. That´s how I feel about this album of this butchers from Portugal. This morbid taste is good, in general. There are some passages when I don´t like the monotonous rhythm and the same singing. However in conclusion I enjoyed this album. Good brutal death metal work!


Seznam skladeb: 

1.Neo-Born Virus
2.Colossal Human Consumption
3.Genetic Mutations
4.Worm Putrefaction
5.Post-Incubation Period
6.Lethal Injection
7.Viral Disease
8.Food For The Maggots (Putrid Pile Cover) 


Čas: 22:08

Sestava/band:


Flávie Pereira – basa
Tiago Correia – bicí
Marco Martins – kytara
Diogo Santana – kytara, zpěv
Ricardo Proenca - zpěv

Share this games :

TWITTER