DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 24. září 2016

Home » » Recenze/review - HARM - October Fire (2016)

Recenze/review - HARM - October Fire (2016)


HARM - October Fire
CD 2016, Battlegod Productions

Jsi hnusnej jako Bůh! Mám chuť často vykřičet do světa. To když se ploužím v pátek z práce, naporcován lidskou blbostí a tupostí na malé kousky. Určitě ten pocit znáte. Únava prostoupí celé vaše tělo, lidi vám smrdí a hledáte jen tiché místo v ústraní, kde byste složili své ostatky. Přijdu domů, vypiji hektolitr kafe, abych neusnul a pak hledám CD, kterým bych si spravil tu měděnou pachuť v ústech. Co byste řekli na norský thrash? Přehrabuji hromadu promo alb a nejednou na mě vyskočí žluto - hnědo - zelený obal kapely HARM. Zapátrám po internetu, abych si doplnil informace. Jedná se teprve o první počin i naše společné setkání a tak jsem hodně zvědavý. Zapínám play a veškerá únava i stres ze mě padá někam do propadliště minulosti.


Z reproduktorů se na mě vyhrne pravověrný, poctivě zahraný thrash metal ve stylu starých SODOM, KREATOR, BLOOD TSUNAMI, SLAYER. Navíc jsou přidány odkazy třeba na takové moderněji znějící DEW - SCENTED. Přidávám pomalu volume a po počáteční skepsi si říkám, že celé album "October Fire" má něco do sebe. Zaujmou mě refrény i pomalejší pasáže a soustředím se pozorněji. Volím polohu starého thrashera připraveného na mosh-pit, který následně opravdu provedu. Má to grády, má to sílu, má to drive. Nic převratného, ani objevného, ale takhle v pátek po šichtě se jedná o velmi osvěžující záležitost. 

Pro metalové rádoby intelektuály to bude asi málo propracované a progresivní, ale já momentálně na složitější muziku nemám náladu. HARM nahráli tradiční, klasickou thrashovou desku, která má v sobě kus pravého shnilého srdce - a toho si cením vždy nadevše. Budu tuhle partu vést určitě dále ve svém undergroundovém hledáčku. Album "October Fire" mě rozhodně zajalo, strhlo na svou stranu a mohu jej jen a jen doporučit všem hledačům reálné muziky. 


sumarizace:

Norští HARM jsou na své novince ostří jako břitva. Přinášejí nám devět skladeb, které vás přenesou do starých thrashových časů. Album se poslouchá velmi dobře a i když se nejedná o nic nového, řeže pěkně. Proti hudbě v tomto provedení nemám žádných námitek a doporučil bych ji všem thrashovým maniakům. Ve skladbách je doslova napěchována energie a rebelství. Masakr, mosh-pit, thrash! Za mě palec nahoru!

Asphyx says:


Norwegian HARM are on their news as sharp as razor. They bring us nine songs that will take you to the old thrash times. The album is very well for listening and although there is nothing new, it cuts nice. I have no objection against music in this interpretation and I would recommend it to all thrash maniacs. The songs are packed with energy and rebellion. The massacre, mosh-pit, thrash! For me, thumbs up!


TRACKLIST:
1. Devastator
2. Executioner
3. Trying to Grow Wings
4. October Fire
5. Kill the King
6. Shadow and the Slave
7. Red Stone Souls
8. In These Moments
9. Bad Omen

band:
Steffan Schulze - Bass/Vocals/Guitar Nicolay Johnsen - Lead Guitar Kevin Kvaale - Drums

Share this games :

TWITTER