DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 27. září 2016

Home » » Recenze/review - HOBBS' ANGEL OF DEATH - Heaven Bled (2016)

Recenze/review - HOBBS' ANGEL OF DEATH - Heaven Bled (2016)


HOBBS' ANGEL OF DEATH - Heaven Bled
CD 2016, Hells Headbangers Records

Patina (ital., z lat. patena, miska) označuje změněný povrch kovových i jiných předmětů, způsobený dlouhodobým vystavením vlivu ovzduší, vody a podobně, anebo jen dlouhodobým užíváním. Na ozdobných a uměleckých předmětech z mědi, bronzu nebo stříbra se vytváří i uměle tzv. patinováním.

Nové album undergroundového nestora HOBBSe je doslova pokryto starobou, plesnivou patinou, pavučinami, rzí i dávnou ošklivostí, kvůli které jsme kdysi všichni začínali thrash metal poslouchat. Peter Hobbs a jeho riffy jsou spolu s vokálem učebnicí, encyklopedií, kterou by každý měl otevírat se zatajeným dechem. Novinka je doslova narvaná až po okraj opravdovostí, tradicí a skvělými nápady. Ne, já opravdu nechci po starých psech nové kousky. Mě bohatě stačí, když pozvednou hlavu a jednou za čas pořádně kousnou. Pro poslech je nutné se přesunout po časové ose zpět, ponořit se do hudebních archívů a plně se oddat pravověrnému přístupu k muzice. Pak budete odměněni skvostným prašivým zážitkem.


HOBBS je starý nezmar, který toho v muzice prožil již spoustu. Hraje po svém, má jasně definovaný styl, inspirovaný u SLAYER, VENOM, DARK ANGEL, MORTAL SIN, SODOM, SACRIFICE, POSSESSED, MORBID SAINT. Zkrátka, samá dobrá společnost. Pro spoustu z vás to bude už jen preludium legendy, ale pro mě se jedná o krásný kousek vzpomínek, nostalgie a hlavně poctivé muziky. Novinku si neskutečně užívám, připomíná mi časy, kdy se na nějakou tu špínu nehledělo a ještě neexistovala přechytralá "metalová akademie". Tohle je jednoduše album pro starý páky, který ještě nezapomněli, jak má znít správný thrash metal. Nahrávka má tu správnou energii, sílu, undergroundový odér. Jsem na vrcholu svého old school thrash metalového blaha! Kult!


sumarizace:

„Heaven Bled“ je albem, které je takovým velmi příjemným výletem do starých časů.  HOBBS' ANGEL OF DEATH nám přinášejí další porci klasického thrash metalu, který bude pro spoustu mladých posluchačů působit jako zastaralá relikvie. Je to dobře, pánové hrají pro nás, staré old school thrash metalové fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít poctivý, plesnivý thrash metal. Ne, žádnou progresi, změny stylu a podoby zde rozhodně nečekejte. Naleznete zde spíše odkaz starých časů, dávných postupů a vzpomínek. Albu by jistě slušela větší průraznost a energie, ale jako celek na mě působí nahrávka velmi solidně. Přiznám se, že si poslech rád a často užívám. Je to pro mě návrat do doby, kdy byl svět ještě v pořádku. „Heaven Bled“ je jako starý, znovu otevřený hrob, jako předčítání z dávných thrash metalových učebnic. Berte a nebo nechte být! Pro mě osobně, se jedná o skvělý zážitek. Plesnivý thrash metal, která nadzvedává víka od rakví! Jsem spokojený.

Asphyx says:

„Heaven Bled“ is an album that is like a very pleasant trip to the old times. HOBBS' ANGEL OF DEATH bring us the next amount of classic thrash metal, which will be for many young listeners like an outdated relic. It's good, guys play for us old school thrash metal fans who haven't forgotten yet how the honest, moldy thrash metal should sound. No, no progression, don't expect turns in style and form. You will find here a link of old times, old methods and memories. The album can certainly stand more punch and power, but as a whole it is very solid record. I admit I enjoy listening very often. It's for me comeback to that times when the world was still in order. „Heaven Bled“ is like an old again open grave, like reading from the old thrash metal textbooks. Take it or let it be! For me personally it is  great experience. Moldy thrash metal that opens the lids from the coffins! I'm satisfied.

tracklist:
Il Mostro Di Firenze
Walk My Path
Final Feast
Suicide
Drawn & Quartered
Heaven Bled
Sadistic Domination
Son Of God
Depopulation
T.F.M.F
Hypocrites
Abomination


band:
Peter Hobbs - Guitar, Vocals Simon Wizen - Lead Guitar Alessio "CANE" Medici - Bass Iago Bruchi - Drums 

Share this games :

TWITTER