DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 22. září 2016

Home » » Recenze/review - IN AETERNUM - The Blasphemy Returns (2016)

Recenze/review - IN AETERNUM - The Blasphemy Returns (2016)



IN AETERNUM - The Blasphemy Returns 
EP Vinyl ; CD  2016, Pulverised Records

Ozývají se podzemím zběsilé zvuky. Připomínají sypající se lavinu, doprovázenou skřeky nemrtvých. Onen svět je plný kapel, která se snaží zhudebnit zlo. Nezáleží na technických dovednostech, není důležitý okolní svět. Hlavní je přístup, oddanost a nasazení. Švédští black/deatheři IN AETERNUM jsou již navěky zapsáni do undergroundové knihy velmi zdařilým dílem "The Pestilent Plague" (2000). Kdo tyhle maniaky znáte, tak víte, že jsou plně oddáni základním myšlenkám podzemí. Letos, po několika dalších albech a EP jsou opět zde. Povstali z popela všech pochybovačů a jali se vzývat staré black/death metalé pořádky. Výsledkem je letošní počin s názvem "The Blasphemy Returns".




Antikrist opět zařval podobným způsobem, jako ho vyvolávají třeba takoví NECROPHOBIC, DISSECTION, DESASTER, NOMINON. Zkrátka a jednoduše, na světlo bezbožné bylo vyvrženo nečisté dílo. Neučesanost, špína, oddanost stínům. Můžete s tím nesouhlasit, můžete mít námitky, můžete se křižovat jak chcete. Nebude vám to nic platné. Tady se hraje postaru, možná předvídatelně, pro někoho dokonce stereotypně, ale výsledkem je čtyř skladbové EP, které rozhodně nenudí. Tedy alespoň nás, co jsme hudebně poznávali svět v devadesátých letech. Mladým tohle prokletí asi nevysvětlíte, na ně bude novinka "The Blasphemy Returns" příliš jednoduchá a obyčejná. My ale dávno víme své. Peklo má hodně podob a zde je temně melodické. Užijte si ho. 


sumarizace:

IN AETERNUM a jejich EP "The Blasphemy Returns" mi připomínají nějakou hodně zlou a ošklivou okultní seanci. Mocné kytarové motivy, hlas povolaný z temnot a skvělý zvuk. Ano, při poslechu mám opravdu pocit, že peklo existuje. Jasně a hmatatelně, jako na novince IN AETERNUM. Tahle hudba by klidně mohla znít při uvítání zbloudilých duší při příchodu do podzemí. Oceňuji temnotu, všechny černé skladby i určitou nihilistickou náladu, kterou zde cítím z každého tónu. Obraťte všechny kříže směrem dolů, vyžeňte kněze z kostelů, už napáchali dost zla! Černé death metalové album, které je cítit sírou! Inferno!

Asphyx says:

IN AETERNUM and their EP "The Blasphemy Returns" reminds me some very bad and ugly occult session. Powerful guitar motifs, voice called up from the darkness and great sound. Yes, when I 'm listening I really feel that the Hell exists. Clearly and tangibly like the news of IN AETERNUM. This music could easily sound when the lost souls come in the underground. I appreciate the darkness, all black tracks and certain nihilistic mood that I feel from each tone. Turn all crosses down, expell the priests from churches, they've already done evil enough! Black death metal album that smells of sulfur! Inferno!


TRACKLIST
1. Wolfpack  (4:42)
2. Stench Of Victory  (5:03)
3. Majesty Of Fire  (5:31)
4. I Am Elite (War-Cover)  (2:32)

http://www.inaeternum.com/
https://www.facebook.com/inaeternumofficial/?fref=ts
http://www.pulverised.net/
Share this games :

TWITTER