DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 28. září 2016

Home » » Recenze/review - SEVERED LIMBS - Collector of Limbs (2016)

Recenze/review - SEVERED LIMBS - Collector of Limbs (2016)


SEVERED LIMBS - Collector of Limbs
CD 2016, Sevared Records

Jsi jako Ježíš, kterého někdo právě sundal z kříže, naporcoval na malé kousky a spálil na popel. Zohavená, ponížená, vymazaná. Smrt má, jak známo mnoho podob a ty jsi měla tu smůlu, že si potkala kluka se zálibou v krvi. Nechala ses opít jeho řečmi, penězi i předstíraným zájmem. Teď jsi se ztratila ve věčnosti a zbyl po tobě jen otisk na kamenném stole, na kterém tě porcoval. 

Další projekt Roggy Johanssona, tentokrát s brutálním otiskem. Tenhle severský nezmar se spojil s bubeníkem Jocke Ringdahlem a stvořili death metalové dílo, ve kterém sice lze jasně rozeznat jeho vlastní rukopis, nyní ale s hutnějším, drsnějším vyzněním. Nemá cenu ke komukoliv SEVERED LIMBS přirovnávat, ta podobnost s ostatními kapelami tohohle maniaka není více než náhodná. Desku tak ocení asi opravdu jen fanoušci jeho kytarové práce a morbidního vokálu. Jedná se o klasický old schoolový metal, s valivým a drtícím účinkem. Netřeba v tom hledat cokoliv jiného. Osobně jsem spokojený, ale můj názor je samozřejmě hodně ovlivněn tím, že já Roggovi zobu z ruky skoro všechno otrávené zrní, kterým nás krmí. 


sumarizace:

Old school death metal forever! Ano, SEVERED LIMBS hrají muziku určenou přesně pro staré metalisty. Pokud máte rádi plesnivý zvuk, ozvěny ze záhrobí, thrashové vsuvky a zběsilý headbanging, budete určitě spokojeni jako já. Rogga sice nepřináší nic nového, ale jeho novinka je natolik uvěřitelná, syrová a energická, že vás rozseká na malé kousky. Kapela uspořádala pořádně divoký zombie večírek. Tohle je přesně ten druh hudby, který se hraje ve starých hrobkách. Takto si představuji desku, která vzešla z toho nejtemnějšího undergroundu. Žádné zbytečnosti, žádné hlouposti, jen syrový a poctivý smrtící kov. Rychlost, zběsilost, chorobné nadšení. Nahrávka připomíná pořádný masakr v kostnici. Rozkročte se, připravte si hlavu a pak očekávejte jen nekonečný mosh-pit. Old school death metalové album, které vám rozdrtí všechny kosti! Absolutní prašivina!

Asphyx says:

Old school death metal forever! Yes, SEVERED LIMBS play music which is set for the old metal fans. If you like a moldy sound, echo from the other world, thrash inserts and furious head banging you will be as satisfied as I am. Rogga don’t bring anything unordinary, however his new album is so believable, raw and energetic, and it can cut you in pieces. This band organize very wild zombie party. This is the type of music which you can hear in old tombs. This is how I imagine an album which came from the darkest underground. Any uselessness, any stupid things, just a raw and hones death metal. Speed, furiousness and sick excitement. This album seems like a massacre in ossuary.  Let´s straddle, prepare your head and just wait for the infinity mosh-pit. Old school death metal album which crash your bones! An absolute psora. 


Tracklist:
1. League Of The Rotting
2. Removal Of The Flesh
3. A Slow Descent Into Rot
4. As The Coffin Swings Open
5. Collector Of Limbs
6. Maggots In Meat
7. Hunted By Extreme Weather
8. Below An Unforgiving Sun
9. Walking Corpses
10. Disgusted With Humanity

Line up:
Rogga Johansson - Vocals, Guitars, Bass (Down Among The Dead Men, Echelon, Humanity Delete, Johansson & Speckmann, Megascavenger, Paganizer, Putrevore, Revolting, Ribspreader, The Grotesquery, ex-Banished From Inferno, ex-Soulburn, ex-Bone Gnawer)

Share this games :

TWITTER