DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 25. září 2016

Home » » Recenze/review - USURPRESS - The Regal Tribe (2016)

Recenze/review - USURPRESS - The Regal Tribe (2016)


USURPRESS - The Regal Tribe
CD 2016, Agonia Records

Stále se mi dokola opakuje ve snech zažitý příběh, kdy jsem jako malý kluk omylem spadl do bažiny. Stahovalo mě to dolů, nohy obepínal strach a z hrdla se mi drala smrt. Viděl jsem vyděšené tváře kamarádů, kteří nevěděli, co dělat. Kolem se vznášel hnilobný puch smrdutého podloží a já se propadal pomalu hlouběji a hlouběji. Obepínalo mě to jako nějaká chobotnice, která vás vcucne do sebe. Zachránila mě až sukovitá větev, kterou mi podali. Ten děs, hrůzný zážitek mi ale zůstal navěky zarytý v paměti.

Všechno ožilo v nových, krvavějších barvách s letošním albem švédských sludge death metalistů USURPRESS. Ti mě svoji předchozí tvorbou vždy zaujali, udělali mi jakousi škodolibou radost, ale nikdy se nestali ostrým hrotem, pronikajícím přímo do srdce. Letos je to jiné, více pohlcující a návykové. Líbí se mi ta hra s pochmurnými náladami. Mám opravdu reálný pocit, že se zase nad blaty válí mlha a mokřad lační po další oběti. Z tůní na mě hledí sveřepé tváře utopenců. Melodie mě drásají, dávají mi na srozuměnou, že na mě v záhrobí zase čekají. Mokvající, tepající, drsná a syrová je hudba na "The Regal Tribe".



USURPRESS jsou ctitelé starých chřestivých švédských death metalových pořádků, ale také obdivovateli nekonečných studených bažin. Zpěv je možná slabší, než u podobných kapel, ale nějak mi to kupodivu ani nevadí. Soustředím se na studené melodie, na odér věčnosti, které z novinky cítím. Tohle album je pro mě takovou tou "osobní" deskou. Já vlastně ani nechápu, proč se mi všechen ten zvláštně pojatý nihilismus líbí, ale musím se přiznat, že tentokrát se k desce neustále vracím, otáčím ji v rukou a trávím u přehrávače dlouhé společné hodiny. Jsem opět při poslechu v bažinách, někam u svého počátku a sleduji rád lidské hemžení pod okny. Už zase se stmívá a lákají mě k sobě mokřady. Vydám se znovu na cestu. Propadám se do bahnitých riffů, jsem drcen studenými motivy, svět mi mizí nad hlavou. Smrtící nahrávka!



sumarizace:

"The Regal Tribe" je bažinatou esencí temnoty. Na albu najdete všechny potřebné ingredience pro vyvolání všech zlých stínů. Tajemná, ošklivě mokvající, smutně jedovatá, taková je novinka USURPRESS. Švédská pocta záhrobí se vydařila. Některé nápady jsou možná až moc dlouhé, ale jako celek mi nahrávka připomíná starý, černobílý hororový film. Vznešeně smutné melodie, stěny z kytar, pavučiny, utkané ze zbytků světla. Tohle všechno zde nalezneme. Pokud byste chtěli překapat a následně ukovat kousky tmy, USURPRESS vám budou zdatnými průvodci. Rád se touto deskou nechávám unášet do nekonečných bažin zapomnění. Pokud se rádi bojíte a milujete napětí, vydejte se s námi na dlouhý výlet do tajemných močálů věčnosti. Potkáme bělostné tváře utopenců, nemrtvé a pokud se to podaří, tak i samotné zlo. USURPRESS nahráli album, které je vstupenkou do záhrobí. Death sludgeová ozvěna z toho nejhlubšího podzemí! Hodně hnisající nahrávka!


Asphyx says:

"The Regal Tribe" is a swampy essence of darkness. On this album you can find all necessary ingredients for invoking of all evil shadows. Mysterious, badly weeping, sadly poisonous, such is the news of USURPRESS. Swedish tribute to the crypt is a success. Some ideas are perhaps too long, but as a whole reminds me the recording an old, black and white horror film. Noble sad melodies, guitars' walls, cobwebs woven from the rest of light. All of these can be found here. If you would like to filter and subsequently forged pieces of darkness, USURPRESS will be good guides. I get carried away with this record into endless swamps of oblivion. If you like to be  scared and you love suspense, come with us on a long trip to the mysterious swamps of eternity. You'll meet whitewashed faces of drowned, undead and maybe evil itself. USURPRESS recorded an album, which is your ticket to Hades. Death sludge echo of the deepest underground! Very festering record!

Tracklist:
1. Beneath The Starless Skies
2. The One They Call The Usurpress
3. Across The Dying Plains
4. The Mortal Tribes
5. The Halls Of Extinction
6. Throwing The Gift Away
7. Behold The Forsaken
8. On A Bed Of Straw
9. The Sin That Is Mine
10. In The Shadow Of The New Gods

Band:
Stefan Pettersson (vocals) Påhl Sundström (guitar) Daniel Ekeroth (bass) Matte Modin (drums) 

Share this games :

TWITTER