DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pondělí 19. září 2016

Home » » Report, photos, video - Death Storm Across Europe Tour 2016 – TURBOCHARGED, INFEST, MALLEPHYR, CRYSTALEPSY – 15 minut music club, Olomouc - 18. 9. 2016

Report, photos, video - Death Storm Across Europe Tour 2016 – TURBOCHARGED, INFEST, MALLEPHYR, CRYSTALEPSY – 15 minut music club, Olomouc - 18. 9. 2016

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Musel jsem je vidět. Bylo to jako nějaké prokletí. TURBOCHARGED. Od roku 2015 a jejich posledního alba “Militant” moje death punková srdcovka. Švédský smrtící buldozer, který má ve svém středu charismatického vládce podsvětí Ronie „Ripper“ Olsona. Nevím a dodnes se mi nepodařilo zjistit, jak vlastně hudební fanouškovství vzniká, ale já to mám nastavené tak, že si sednu, pustím CD a pak se to nějak stane. A tvorba těchto šílenců mě doslova smetla. Líbí se mi ten undergroundový přístup, to sveřepé uctívání starých postupů, ta hniloba a špína, která je z jejich alb cítit na sto honů. Zkrátka a jednoduše, kult jak má být a pro mě velký koncertní sen.

Turbocharged
Byla neděle ráno a já začal mít krátce po probuzení cestovní horečku. I po těch letech, co vyrážím na koncerty, tak ji pořád mám. Brzký oběd jsem zhltnul jako hladový vlk. Následovala kontrola peněz, foťáku, dokladů, vždyť to znáte. Starý fotr zase na cestách. Šílenství samo o sobě. Už bych měl jen sedět u televize, nadávat a hltat pivo po hektolitrech. Jenže když mě to pořád baví.

Do Olomouce je to z Plzně nějakých 370 kilometrů, k domu dálnice D1 se svým drkotáním. Cesta ležela na bedrech Michalových (díky moc!). Vyzvedl mě v Plzni v pravé poledne a už jsme se řítili směr Praha, pak Brno a nakonec Olomouc. O českých řidičích nemá cenu psát. Je to stejně marný. Každopádně jsme byli po nějakých čtyřech hodinách na místě, připraveni na metalové zlo. 

Pořadatel slíbil začátek v pět hodin a to bylo pro nás něco jako znamení z nebes - museli jsme oba druhý den do rachoty. Jsme z daleka, ale přesto jsme se cítili v Olomouci hned jako mezi svými. Připadal jsem si jako za starých časů, kdy ještě fungovala "vzájemná metalová soudržnost"

Mallephyr
Pivo mě zpočátku trošku vyděsilo. Pamatuji si Ježka jako takový divný patok, ale asi změnili sládka, protože se pilo opravdu velmi dobře. Za mě spokojenost.

V klubu se mi moc líbilo, je to prostředí přesně podle mého gusta. A přátelé, já to zase musím zmínit. Ty vaše krásné moravské holky, to je opravdu radost pohledět. V příštím životě se tam určitě ožením (kouká mi přes rameno manželka a tvrdí že mi dá asi do držky:))). 

Celý večer otevřeli jak konzervu plnou červů místní deathaři CRYSTALEPSY. Jednalo se o solidní brutální smrtící kov s pořádným nádechem slammu. Bylo to ostré, guturální, špinavé, šílené a morbidní. Zkrátka a jednoduše, klasická řezničina se vším, co k tomu patří. Ten večer jsme zastihli olomoucké patology v dobré formě.




MALLEPHYR jsou od nás z Plzně a už nějakou dobu jsou kapelou, na kterou chodím hrozně rád. Jejich vystoupení mají v sobě drive, temnotu a skladby mám pořádně zalezlé pod kůží. Viděl jsem je před týdnem v Plzni, kde celý klub rozsekali a v Olomouci to bylo hodně podobné (lepší, živočišnější). Bylo to černé, ošklivé, rouhačské, okultní a zlé. Takhle si představuji reálný black death metalový koncert! Démonická záležitost!





INFEST sice byli na plakátu vyvedeni největším písmem, ale pro mě nejsou kapelou, jejíž tvorbu bych nějak hltal. Spíš bych řekl, že mě z desek nebaví. Naživo to bylo hodně podobné, i když samozřejmě o trošku lepší. Ta energie tam přeci jen byla, i když na mě to bylo hrozně monotónní a stereotypní. Šel jsem po pár skladbách na pivo.




TURBOCHARGED přišli, vyložili v klubu asi tunu prašivých kostí a já byl od prvního tónu na vrcholu svého old school death metalového blaha. Měl jsem co dělat, abych nevyskočil z kůže a nerozmlátil si pěsti o zeď. Před očima mi ožila undergroundová veličina a rychlost smíchaná se špínou zase jednou zvítězila na plné čáře. Žádné zbytečnosti, kudrlinky a přetvařování, ale úder flákotou plesnivého masa přímo do obličeje. Smrt, thrash, punk, crust, zima a chlad. Plnil se mi další z mých snů a připadal jsem si jako krysa, tančící na ostrých střepech skla. Co dodat víc? Načerpal jsem energii na celou zimu dopředu. Absolutní kult a totální inferno! Great gig!





Recenze/review - TURBOCHARGED – Militant (2015)

Návštěvnost byla něco kolem čtyřiceti lidí. Příjemné bylo potkat kamarády, se kterými se vídáme různě po republice. Díky za pokec kluci a holky, bylo mi opět ctí! Poklonu musím vyseknout panu zvukaři. Už se nám dlouho nestalo, že by se během celého večera neustále pohyboval mezi fanoušky a staral se, aby bylo vše v pořádku. 

Cesta domů byla dlouhá, možná bych se nebál říci i nekonečná. Z Olomouce je to fakt dálka, ale hřálo nás u srdce, že jsme viděli TURBOCHARGED. Mise byla splněna a já uléhal do postele spokojený a s hlavou otočenou na sever. Švédský death metal na mě fungoval i ráno v půl páté, kdy jsem po necelých třech hodinách vstával do práce. Pondělí a další den na autopilota, říkám si a jsem stále plný nedělních zážitků! Old school death metal forever!

Mr. Asphyx
Posílám za sebe i za svého kolegu do Olomouce jednu hnilobnou pohlednici se samými pochvalnými slovy. Jsem moc rád, že i v dnešní době existují lidé, kteří podobné koncerty pořádají. Muselo to stát spoustu práce, peněz a odříkání. Díky moc za to, byl to pro nás večer, který si zapíšeme krvavým písmem do naší knihy mrtvolných koncertů na čestné místo. Skvělá akce!

- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS
- omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos










Promotion!


Share this games :

TWITTER