DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 2. října 2016

Home » » Recenze/review - INFECTING THE SWARM - Abyss (2016)

Recenze/review - INFECTING THE SWARM - Abyss (2016)


INFECTING THE SWARM - Abyss
CD 2016, Lacerated Enemy Records

Klony útočí! Můžeme si za to sami. Dostali jsme se jako lidstvo do slepé uličky. Opustila nás pokora. Stali jsme se svou vlastní výčitkou, vykřičníkem, jak by to nemělo vypadat. Sci-fi tématika v brutálním death metalu je zdá se poslední dobou velmi oblíbená. Nemám proti tomu žádných námitek, i když jak známo, tak u tohoto stylu je většině posluchačů úplně jedno, co zpěvák řve. INFECTING THE SWARM. Německá kruťácká odpověď na hnusotu lidstva. Druhé album v řadě, tentokrát opatřené apokalyptickým obalem a krásně hutným zvukem. Smíchejte postupy PUTRIDITY, WORMED, COPROPHALIC, ABHORRENT CASTIGATION, DISETOMB, CEREBRAL EFFUSION, DEVANGELIC, protřepejte a výsledkem je novinka "Abyss". 



Mám u podobných alb často problém s monotónností, se skladatelským stereotypem. Jenže doba i moderní posluchač si to žádá a tak je vlastně vše v pořádku. Songy jsou kruté, jde se přímo na věc, žádné vytáčky, ale válec, který jede stále kupředu. Vokál vytažený odněkud ze žaludku, kytarová smršť. Jeden masakr střídá druhý a vy časem opravdu získáte určitý pocit beznaděje. Klony jsou zase tady a ničí všechny živé druhy. Jsou nadřazenou rasou, kterou jsme si sami vytvořili. Teorie o střetu civilizací získává reálné rozměry. Kapela splňuje ty nejtajnější sny dnešního strávníka. Nečitelné logo, hutný hlasitý zvuk, odlidštěnost. Mám chvílemi pocit, že už nehrají lidé, ale stroje (nebo že by klony?). Taková současná brutální death metalová klasika, říkám si stále dokola.


sumarizace:

INFECTING THE SWARM nahráli desku pro všechny maniaky, kteří mají rádi brutal death metal. Pro někoho bude nahrávka tím nejlepším, co letos slyšel, pro mě je ale jen dalším krvavým kouskem v řadě. Kapela mi nepřijde ničím výjimečná ani zajímavá. Zvuk a provedení jsou na velmi dobré úrovni, horší je to už s nápady. Jsou stále stejné, opakují se a tak se po čase dostavuje pocit prázdnoty a nudy. Příznivci stylu asi budou mít radost, já raději od CD přehrávače odcházím. Album je brutální, je kruté, je ošklivé, ale je také monotónní a stereotypní. Nic dalšího mě vlastně ani nenapadá. Tahle hudba se mnou zkrátka nic nedělá. Bohužel. INFECTING THE SWARM nahráli obyčejnou brutální desku. Nic víc, nic míň




Asphyx says:

INFECTING THE SWARM recorded an album for every maniacs who like brutal death metal. For someone this album will be the best of this year but for me it is just another bloody piece of blood in a row. This band is nothing special or unordinary for me. The sound and work is on very good level, however there are the ideas and they are not good. The ideas are the same and it repeat all the time so after a while you feel the emptiness and boredom. Fans of this type of music will be probably happy but for me I go away from the player. This album is brutal, cruel, ugly, however it´s monotone and stereotypical. Nothing more to say here. This music does nothing to me. Too bad. INFECTING THE SWARM recorded an ordinary brutal album. Nothing more, nothing less.   

Tracklist:
1. Entropy
2. Perennial Ruins
3. Hypogean Awakening
4. Innate Divinity
5. The Bleak Abyss
6. Hollow Sphere
7. Obscuring The Seventh Sun
8. Spiral Fragmentation
9. Descension

band:
Hannes S.: Everything Alex M.: Session/Live Drums Clemens M.: Session/Live Bass

Share this games :

TWITTER