DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 16. října 2016

Home » » Report, photos, video - Suicide! fest - POPPY SEED GRINDER, FEEBLE MINDED, CONGENITAL ANOMALIES - U Pardála, Rokycany - 15. 10. 2016

Report, photos, video - Suicide! fest - POPPY SEED GRINDER, FEEBLE MINDED, CONGENITAL ANOMALIES - U Pardála, Rokycany - 15. 10. 2016

Poppy Seed Grinder
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos

Support death metal underground! Bylo taky už na čase navštívit nějakou klasickou, menší smrtící akci. Většinou mi na pódiu hrají i kapely, které s chutí vynechávám. V sobotu tomu bylo v Rokycanech jinak. Měly se tam představit tři smečky, které si dávám do uší s chutí. Samá vybraná společnost a tak jsem si tuhle bohu protivnou taškařici nesměl nechat ujít. Poslední roky mám stejně podobné koncerty nejraději. Přijdou jen opravdoví fanoušci, je to pohoda, klídek, přesně podle mého gusta. Lákali mě sice na asi dvacet jiných koncertů, ale já už dlouho POPPY SEED GRINDER neviděl - bylo tedy na čase to napravit. 

Congenital Anomalies
V sobotu tak obstarám nákupy, přečtu si půlku jedné knížky, naladím se na koncert a takhle kolem páté hodiny mi začnou cukat mé toulavé nohy. Pouštím si samý death a trošku toho grindu. Začínám být natěšený, pořád mám v sobě tu radost z toho, že jdu na živou muziku. Jsem jako nějaký voják, který za pár chvil vyráží na další výsadek. 

Před sedmou večer startuji svůj death car, natankuji a s pocitem, že dneska to bude bez piva, vyrážím do Rokycan. Jedu sám. Chvíli se motám, navigace je zmatená jak vesničan v Praze. Nakonec se raději zeptám kolem jdoucího. Jsem na místě. Projdu si náměstí, které je prázdné a září nad ním měsíc. Působí až strašidelným dojmem.

Feeble Minded
Hospoda U Pardála se mi líbí. Klasika. Tady by se to tvořily opice, pomyslím si a jako řidič si dávám nějakou americkou limonádu. Potkávám pár známých, prohodíme několik slov a těším se na první kapelu. 

U FEEBLE MINDED jsem si trošku připadal jako při takových těch vystoupeních, kde vám předvádí různé propichování, věšení, krvavé praktiky. Hydra z Rokycan má v poslední době skvěle a krutě našlápnuto (obzvlášť loňské album řeže opravdu řádně). Pánové působili jako politi mrtvou vodou. Skladby kopaly, jako když se pokoušíte splašeného koně ocejchovat. Byl to pořádně brutálně death metalový a hudebně - drtivý mlýn na naše maso! Killer!









Další plavbu v krvavém řečišti obstarali pražští brutální death slammoví CONGENITAL ANOMALIES. Kapela už nějaký čas brázdí česká morbidní pódia a musím říct, že pokaždé, když je vidím, tak je sehranější, lepší. Bohužel, v Rokycanech se po několika skladbách nepovedlo rozchodit program s bicími a tak bylo vystoupení přerušeno a ukončeno. Co jsem měl ale možnost slyšet, tak to řezalo slušně. Jen tak dál!







POPPY SEED GRINDER jsem neviděl už hodně dlouho. Možná před několika sestavami, dalo by se také říct. Ta současná mi jak na nové desce, tak naživo vyhovuje. Přijde mi, že mezi klukama funguje taková ta muzikantská chemie. V sobotu to bylo alespoň hodně znát. Death, grind, hard core. To všechno smíchané v přesném smrtícím koktejlu. Napil jsem se zhluboka, s chutí a nechal se otrávit všemi těmi krutými melodiemi i sypačkami. Vystoupení mělo potřebnou sílu, tlak i energii (mimochodem, takhle krásně vyměnit během koncertu prasklou strunu jsem snad ještě neviděl, to bylo hodně elegantní). Masakr a za moji maličkost velká spokojenost!







Jako správný fanoušek kupuji triko kapely k poslednímu albu. Budu zase za fešáka.

Recenze/review - POPPY SEED GRINDER - Bleeding Civilization (2016)

Zvuk byl během všech kapel velmi solidní a v pohodě. Hospoda měla na takový malý koncert dobrou akustiku. Organizace byla také v pořádku, vše odsýpalo jak mělo. Na akci přišlo odhadem čtyřicet lidí, plus kapely. 

Cheers!
Ještě že je to z Rokycan do Plzně jen kousek. Půl hodinka je tak akorát, aby se mi nechtělo cestou spát. V hlavě mi zní všechny ty nářezy, mám to takhle vždycky. Doma najdu jedno pivo, tak si ho dávám před spaním. Dnešní brutálně morbidní večírek se opravdu vydařil! Stejně, když se sejdou pohodoví lidé, uspořádají malou akci, potkají se kamarádi, poslechnou pár skupin....řekněte mi, co si přát víc? - a přesně takový byl Suicide! fest! Díky za to a...Support death metal underground! 


OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos




Share this games :

TWITTER