DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 3. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - CULT OF FIRE - Life, Sex and Death (EP) (2016)

Recenze/review - CULT OF FIRE - Life, Sex and Death (EP) (2016)


CULT OF FIRE - Life, Sex & Death
CD, EP lotos shape picture 12" vinyl 2016, Beyond Eyes

Přiznám se, že kultu CULT OF FIRE jsem nikdy příliš nepropadl. Uznávám sice jejich "zásluhy", hudba mě převážně baví, ale já z principu příliš nemusím kapely, které dávají takový důraz na grafickou stránku věci. Ne, že by to neměli pánové dobře ošetřené, ale přijde mi, že tentokrát často vítězí vizáž nad obsahem. Malby, kostýmy, propriety, image, tohle všechno je v absolutním pořádku. Pokud za tím bude stát dobrá muzika. A ona dobrá je! Ne vynikající, ale dobrá rozhodně. CULT OF FIRE zkrátka umí navodit atmosféru a to se jak známo u nás v podzemí cení. Epický black metal s nádechem hinduismu, temnoty a esoterismu v textech, může pro našince působit zajímavým dojmem, ale pojďme se raději podívat na hudbu jako takovou.



Ta není vlastně ničím zase tolik výjimečná (kdo taky dneska je?), ale je podaná vkusně a s citem pro melodii jako takovou. Z desky opravdu dýchá temnota. Jen ten zvuk, na ten si u téhle smečky asi nikdy nezvyknu. Obzvláště bicí mi přijdou až příliš plechové a třaskavé. Ono to tak asi má být, jenže mě to ruší prožitek z alba jako celku. Co se týká obsahu, tak pokud se hraje pomalu a s rozvahou, zní vše velmi dobře. Jakmile se ale začne black metalově běsnit, přijdou mi CULT OF FIRE až nebývale monotónní a obyčejní. Jedná se určitě o dobrou a zajímavou desku, ale do nijakého rauše jsem se nedostal, to tedy zase ne. Solidní záležitost.


sumarizace:

CULT OF FIRE nahráli album, které přesně odpovídá jejich stylu. Je chladné, ledové, naléhavé. Některé skladby jsou sice trošku slabší a pocit mrazu se nedostavuje jako dřív, ale jako celek je nahrávka vcelku solidní. Nic nového pod sluncem, ale deska se dobře poslouchá a myslím, že fanoušci budou spokojeni. Chtěli jste klasický black metal made in CULT OF FIRE? Máte ho mít. Dobrá, ale ne vynikající práce. Jsem spokojený, ale srdce mi nezmrzlo.

Asphyx says:

CULT OF FIRE recorded an album, which exactly answers to his style. It's cold, icy, urgent. Some songs are a bit weaker and the frost feeling doesn't come as before, but as a whole the recording is very solid. Nothing new under the sun, but the album is good for listening and I think fans will be satisfied. Did you want the classic black metal made in CULT OF FIRE? You got it. Good, but not great job. I'm satisfied but my heart didn't freeze.

Tracklist:
01. Life
02. Chinnamasta Mantra
03. Death
04. Tantric Sex

band:
Infernal Vlad - strings / Devilish - vocals / Tom Coroner - drums / Dávid Glomba - art

Share this games :

TWITTER