DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

úterý 29. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - EPITAPH - Sinner Waketh (2016)

Recenze/review - EPITAPH - Sinner Waketh (2016)


EPITAPH - Sinner Waketh
CD 2016, Dark Symphonies

Rozezněla se podzemím další temná symfonie zla. Tentokrát od švédských maniaků EPITAPH, smečky, která bloudí podsvětím už od roku 1990. Kapela, stejně jako ve svých počátcích, předkládá plnotučný, zahnívající old school death metal, který vás bez jakéhokoliv varování rozdrtí velkou silou. Odkazy na GOD MACABRE, ENTOMBED, EXCRUCIATE, WOMBBATH, CEMETARY, DISMEMBER, UNCANNY jsou cítit v každém tónu. Zkrátka a jednoduše, švédská škola té nejvyšší kvality, tentokrát podaná samotnými mistry hrobníky. Otevřete si pivo, nejbližší hrob a nechte se unášet bohu protivnými skladbami plnými chladu, špíny a tmy. 



Mě baví poslouchat novinku "Sinner Waketh" čím dál tím víc. EPITATH mi připomínají mrtvolu, která byla dlouho uložena u ledu. Letos se probudila s tím, že vám v nejbližších okamžicích prokousne hrdlo, vytrhne střeva z těla a vaše srdce ochladí na bod mrazu. Ne, Švédi se do dnešní doby rozhodně se svojí hudbou nehodí. Pokud nejste podobnou hudbou zasaženi přímo na solar plexus, tak se pokřižujte a mazejte pryč. Tady se hrne hromada lebek pro všechny pamětníky, pro maniaky, kteří už v dávných časech muchlali první nahrávky téhle kapely na kazetách. Dunivý zvuk, žádné zbytečnosti. Jen smrt, síla a hřbitov plný švédských death metalových snů. Líbí se mi, že si EPITATH na nic nehrají, jedou si to svoje. Sveřepě, upřímně, bez jakýchkoliv příkras. V jednoduchosti je síla, říkají moudří a tentokrát bych se pod to podepsal vlastní krví. "Sinner Waketh" je albem, které si rvu do hlavy, až mi uši krvácí. Hydra je zpět! Mocná a silná! Švédský záhrobní death metal té nejvyšší kvality! Peklo!


sumarizace:

"Sinner Waketh" je silná deska, plná klasických švédských postupů. Znovu otevírá dávno zahojené rány, drtí vše živé a drásá až do krve. EPITATH již podruhé vystoupili ze záhrobí, aby nám předvedli prvotřídní death metal čerpající z devadesátých let a přidali k tomu současný zvuk. Tančí se opět na otevřených hrobech, vzývají se temné síly a obětuje se těm největším death metalovým bohům. Album je drsné, kruté, narvané po okraj energií a ledem. Kolem praskají víka od rakví, za náhrobkem se na vás směje samotná smrt a láká vás k poslednímu tanci. Beru do ruky svůj oblíbený krumpáč, nasazuji sluchátka na uši a moc dobře vím, že dnešní den se mi bude pracovat o hodně lépe. Mám ve zmrzlé zemi vykopat nekonečnou řadu hlubokých hrobů. Žádné urny, žádný pohřeb žehem. Hezky poctivě, pomalu, s dlouhým pohřebním loučením, taková je letošní nahrávka. Tradiční, upřímná a řezající jako kousky ledu zaryté do čerstvého masa. Old school švédský death metal té nejvyšší kvality!

Asphyx says:


"Sinner Waketh" is a strong record, full of classic Swedish procedures. It opens wounds healed for a long time, crushes all living and scratches to the blood. EPITATH appeared from beyond for the second tome to show us first-class death metal drawing from 90th and they added the current sound. We are dancing in open graves again, they are invoking the dark forces and sacrifice to the biggest death metal gods. The album is rough, cruel, crowded to the brim with energy and ice. The lid of the coffins are cracking, behind a tombstone the death is laughing and attracts you to the last dance. Traditional, honest album, cutting like pieces of ice dugging into fresh meat. Old school Swedish death metal of the highest quality!


Tracklist:
1. Abomination 04:01
2. Death on a Pole 03:52
3. Heathens 04:34
4. Squeezing Out the Life 04:26
5. Desecrated Tomb 03:56
6. Epitaph Enraved 01:25
7. Wheels of Mastication 03:21
8. Bloodstained Visions 02:51
9. Blasphemy 03:28
10. Sinner Waketh 03:51

band:
Manne Svensson Nicke Hagen Johann Enoksson

Share this games :

TWITTER