DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 11. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - KEITZER - Ascension (2016)

Recenze/review - KEITZER - Ascension (2016)


KEITZER - Ascension
CD 2016, F.D.A. Rekotz

Až jednou zazní zvony posledního soudu, tak buďte připraveni. Už dva tisíce let spousta pomatenců hlásá konec světa. Když se tak koukám kolem sebe, přijde mi, že nikdy jsme k němu nebyli tak blízko. Propojeni dráty i bezdráty navzájem, jsme se jeden druhému ztratili. Teď už stačí jen přijít a vypnout proud. Svět se zhroutí a lidé pomřou beznadějí. Němečtí death grindeři KEITZER budou u toho. Budou nám hrát ke vší té apokalypse. Jejich hudba je totiž přesně tím druhem špinavosti, ošklivosti, která se k podobným příležitostem hodí nejvíce. 

Letošních dvanáct záseků, schovaných pod názvem "Ascension" volně pokračuje tam, kde pánové minule přestali. Opět se dočkáme tsunami ve stylu TERRORIZER, MORBID ANGEL, SUFFOCATION, IMMOLATION, CELTIC FROST - to vše namíchané v přesném smrtícím poměru. Je to chaos, ale zahraný s odhodláním a přímým tahem na branku. Samozřejmě, jak už to tak u tohoto stylu bývá, kapela se nevyhýbá občasnému monotónnímu hlomozu a vyznívá někdy poměrně stereotypně. Tady bych to viděl hodně na preferenci jednotlivých fanoušků. Někomu to bude vyhovovat, jiný se bude nudit.



Za moji maličkost musím prohlásit, že ne vše, co tahle smečka hraje, se mi líbí. Jejich kouzlu jsem zkrátka zase tolik nepropadl. I chaos by měl mít řád. Vím, že to zní podivně, ale já se ve všem tom šílenství ztrácím. Naživo to musí fungovat ale parádně. Úplně si to představuji. Pivo na stole, roztočené vlasy do vrtule, skoky z pódia. Adrenalin stoupá, fanoušci řvou do úplného vyčerpání. Tady si budou KEITZER určitě jistí v kramflecích. Bohužel, doma v přehrávači jejich energie a síla zase tolik nevynikne. Možná je to ale jen můj pocit, kdo ví. Schválně, zkuste si tvorbu Němců narvat do hlavy pod tlakem a uvidíte, co to s vámi udělá. Já se zatím budu dívat ze zadních řad a spokojeně kývat hlavou. Do kotle ale zatím ještě nepůjdu. Dobrá, ale ne vynikající deska.


sumarizace:

KEITZER na své nové desce pokračují tam, kde minule přestali. V undergroundovém death grindu, který vás rozseká na malé kousky. Horší už je to s nápady a pestrostí skladeb. Po nějaké době se do poslechu vkrádá monotónnost a celé album se slévá v jeden celek. Nápadů je zde dost, ale jsou si navzájem hrozně moc podobné. Na první death grindovou ligu to ještě není, ale na přední místo v druhé lize ano. Death grindová deska, která mě vzala tak na 70%.

Asphyx says:

KEITZER continue on their new album there, where they ended last time. It's underground death grind that will cut you into small pieces. The ideas and the variety of songs are worse. After some while the listening becomes monotonous and the album coalesces into one whole. There are lots of ideas, but they're so much similar. It isn't the first death grind league, but it's a prominent place in the second division. Death grind album I accept for 70%.

Tracklist:
01. We Will Drown All of You in Blood
02. Ascension
03. Peace Was Never an Option
04. Übermensch
05. Ritual
06. Vengeance
07. Salvation
08. Conquistador
09. Black Silent Tides
10. Origins of Madness
11. Enemies of Existence
12. Wolves Among Us

band:

christian silva chaco-vocals nicolai hinse-guitar michael dölle-guitar simon venig-bass tim terhechte-drums


Share this games :

TWITTER