DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 10. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - SPEEDWHORE - On the Verge of Dysfunction (2016)

Recenze/review - SPEEDWHORE - On the Verge of Dysfunction (2016)


SPEEDWHORE - On the Verge of Dysfunction
EP 2016, Witches Brew

Zákon o pohřebnictví je plný pravidel, která se musí dodržovat. Němečtí SPEEDWHORE je porušují snad všechna. Přesto, že to jsou mladí kluci, hrají starý, plesnivý black/thrash metal, který spatřil všechnu tmu světa někdy v osmdesátých letech minulého století. Ponořme se s kapelou do toho nejhlubšího podzemí a velebme spolu prašivé riffy VENOM, HELLHAMMER, DESASTER, AURA NOIR, SODOM, DARKTHRONE, ale i postupy undergroundových heavy metalových smeček. Tahle hudba jde až na samou podstatu tvrdého kovu a ocení ji hlavně staří bardi, kteří se stejně jako já vyžívají v opuštěných hrobkách. Směr, účel i celkové vyznění "On the Verge of Dysfunction" je zcela jasný. Při poslechu nadskakují víka od rakví a kříže se otáčejí směrem dolů. Fascinuje mě narezlý zvuk, "ječivé" vokální pasáže i oddanost dávným pořádkům. Připadám si jako v roce 1985, kdy mi starší kamarádi pouštěli šumící kazety. Novince SPEEDWHORE jsem propadl hrdlem. Metal!



SPEEDWHORE jsem měl možnost vidět nedávno naživo v Písku a mohu vám s klidným svědomím prozradit, že tahle smečka je dokonalou vzpomínkou na osmdesátá léta. Kapela si na nic nehraje, je přesvědčivá a z jejich muziky to je cítit na sto honů. Nic jiného v tom nehledejte. Přehrabuji se ve vší té prašivině, mezi prsty mi protékají staré metalové motivy i pavučinou opředené nálady plné smrti. Jsem ve svém živlu, živený jen posledními zbytky tmy. Až album dohraje, dojde k mé proměně. Stanu se svým vlastním stínem. Cítíte ten odér, vidíte přicházet nemrtvé? Potom je vše v absolutním pořádku a deska splnila svoji funkci. "On the Verge of Dysfunction" mi zalezla až někam do morku kostí a nahlodala mě jako nějaká ošklivá nemoc. Vnímám samotnou blízkost Smrti a užívám si tu neskutečnou metalovou zatuchlinu. Black thrash metal, který vás přenese na onen svět! 


sumarizace:

Špinaví black thrasheři SPEEDWHORE mezi nás vyvrhli pořádně plesnivou mršinu. Ostrý, nekompromisní thrash s morbidními melodiemi, krutostí a silou. Pokud máte rádi staré, dobré poctivé časy, budete určitě spokojeni jako já. Řeže to, pálí to a kope jako splašený kůň. Songy, připomínající údery pěstí do obličeje. Německá thrashová kreatura se probudila, aby nás spálila černým ohněm. Už vás někdo někdy bodl rezavým nožem do břicha? Pocity jsou při poslechu hodně podobné. Thrash/black/heavy metal, který řeže jako sekáček na maso! Velmi dobře!

Asphyx says:

The dirty black/speed/thrash SPEEDWHORE casted up among us a really moldy carcass. Sharp, uncompromising thrash with morbid melodies, cruelty and power. If you like old good honest times, you will definitely be satisfied as me. It cuts, burns and kicks  like a runaway horse. Songs reminding punches to the face. German thrash creature woke up to burn us with black fire. Have you ever been stabbed with a rusty knife into the belly? Feelings are very similar when listening. Thrash/black/heavy metal that cuts like a cleaver! Very well!

Track - List:
1. The Sands of Badr (intro)
2. Project Babylon
3. Alcoholic Force
4. Lights over Phoenix
5. Staub und Kohle
6. Dead City
7. Born to Speed


Members:
Vocals, Guitars, Synths - Tim Kuntze
Bass - Johannes Mikulits
Guitars - Sebastian Listl
Drums - Dan Familiar


Share this games :

TWITTER