DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 12. listopadu 2016

Home » » Recenze/review - UNCOFFINED - Ceremonies of Morbidity (2016)

Recenze/review - UNCOFFINED - Ceremonies of Morbidity (2016)


UNCOFFINED - Ceremonies of Morbidity
CD 2016, Memento Mori Label

Houpou se do větru oběšenci, houpou a jejich oblečení vydává divný šustivý zvuk. Vyplazené jazyky, staré báby, odřezávající na památku kusy provazů. Kopec nad městem,  ze kterého je normálně krásný výhled do kraje, je černý, ošklivý ze své podstaty. Mezi povalující se mlhou se procházejí stíny. Prokletí, zatracení, opuštěni na věky věků, jsou všichni popravení. Už je tu první krkavec, ochutnává jako vždy nejdříve oči. Zítra mě čeká práce. Všechny je budu muset sundat a odvézt za hřbitovní zeď. Potom se o ně postará zvěř. 

Vezměte si do ruky druhé album britských UNCOFFINED a nechte se přenést do mystického hororového filmu, poddejte se té mrazivé a strašidelné náladě, pojďte s námi na procházku, nahoru k umrlčlímu kopci. Bojíte se rádi? Milujete tmu? Pak je pro vás novinka "Ceremonies of Morbidity" jako stvořená. Pánové a zpívající bubenice přesně vědí, jak navodit atmosréfu známou snad jen z opuštěných pohřebišť. Britové se zaobírají hudebně posledními věcmi člověka a také vším, co přijde potom. V jejich poddání to nebude nic pěkného. Death doomová okultní seance může začít.


Z katakomb byly vytaženy postupy ASPHYX, PARADISE LOST, DECOMPOSED, CANDLEMASS, WINTER, HELLHAMMER, FOG, zkapalněny, utvářeny a opatřeny sirnatostí. Sáhněte rukou oběšencovi na tvář. Nebojte se. Nic vám neudělá. Jen budete prokleti, vaše dlaně zčernají a vypadají vám vlasy. Váš pohled bude skelný a o vašem mumlání neznámých temných slov ani mluvit nebudu. Tohle všechno vás ale od poslechu "Ceremonies of Morbidity" rozhodně neodradí. Naopak. Plnně se oddáte všem černým myšlenkám a každého výletu za těmi postavami, houpajícími se ve větru, se chopíte s chutí. UNCOFFINED se povedlo navzájem propojit tmu, záhrobí, chlad a smrt. A toho si u doom/death metalu cením nadevše. Album, ze kterého je cítit mrtvolný zápach! Vynikající.


sumarizace:

UNCOFFINED jsou dávnými posly ze starých časů. Hrají převážně pomalu, naléhavě, s magickou silou. Vítejte na okultním obřadu. Namalujte pentagram, obětujte kozla a sepněte ruce k obrácené modlitbě. Hudba je na první desce těchto Britů velmi chladná, odtažitá, temná a ponurá. Po celou dobu poslechu jsem ani na chvilku nevyšel ze stínu. Kdo jste bez viny, hoďte kamenem! Budete prokleti, naporcováni a rozemleti v nekonečný prach. Doom metal, prokládaný smrtícím kovem působí jako ostré hroty mučicích nástrojů. Proniká do těla lehce, jen s malým odporem. Tolik špíny, hniloby, tmy a nenávisti, jsem už hodně dlouho neslyšel. Fanoušci starých časů by měli zbystřit svoji pozornost, hraje se zde totiž pro všechny příznivce old school doom death metalu. Album, které zabíjí jako jed. S jistotou a krutostí. Vstup do země stínů se opravdu vydařil.

Asphyx says:

The UNCOFFINED are the past embassadors from the old days. They play more slowly and urgently with a magical power. Welcome to an occult ritual. Draw the pentagram, sacrifice a goat and clasp your hands together to the reverse prayer. Music on the first album by these British guys (and girl) is very cold, abstract, dark and sad. During the time I listen I´m in the shadow and I don´t go out of it. Let the one who is without sin cast the first stone. You will be cursed, carved and smashed in an infinite ash. Doom metal which is mixed with dead metal which seems like sharp peaks of torturing instruments. It sinks into your body easily with just a little grudge. So much dirt, blight, darkness and hate…so much that I haven´t heard it for a while. Fans of the old days should pay attention because this is the music for fans of the old school doom death metal. The album kills like a poison – with confidence and cruelty. The entry to the world of shadows is a very good job!

Track list:
1. The Horrors of Highgate
2. Plague of the Uncoffined
3. Ceremonies of Morbidity
4. Ill Omens of Death and Disease
5. Awakened from Their Dormant Slumber

Line up:

K.Shevil - Drums Of Doom/Growls/Howls/Screams Of Unholy Possession.
G.Hall - 5 Strings Of Morbidity
Jonny Rot - Lead 6 String Funeral Dirge
Gory Sugden - 4 Strings Of Coffin Shaking And Grave Upheaval


Share this games :

TWITTER