DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 11. listopadu 2016

Home » » Report, photos, video - GORGASM, CONDEMNED, RECTAL SMEGMA, NERVOCHAOS, WHORETOPSY - club Modrá Vopice, Prague - 10. 11. 2016

Report, photos, video - GORGASM, CONDEMNED, RECTAL SMEGMA, NERVOCHAOS, WHORETOPSY - club Modrá Vopice, Prague - 10. 11. 2016

Gorgasm
OSTATNÍ FOTKY ZDE / OTHER PHOTOS HERE
- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound
https://www.youtube.com/user/jakubasphyx/videos


Agresivita je vlastnost, kterou má v určité míře každý člověk. Projevuje se útočným či nepřátelským jednáním vůči druhému člověku, skupině lidí nebo i proti sobě samému. Agresivita však může být chápána také jako cílevědomé jednání, jímž chceme něčeho dosáhnout. zdroj Wikipedie


Taky někdy máte chuť sevřít ruku v pěst a narvat ji pod tlakem svému šéfovi do obličeje? Nebo vytáhnout řidiče debila z auta a pořádně mu pocuchat fasádu? Někdy by si to dotyční zasloužili, nemám pravdu? Jenže to neuděláme, protože máme v sobě zakódované, že se podobné věci nesmí, jsme tak vychováni. Problém je, že se potom veškerá frustrace usazuje v nás, někde uvnitř. A jelikož by mělo být všechno v rovnováze, musí pak ten nahromaděný tlak a vztek občas taky ven.

Gorgasm
Osobně to  řeším sportem a hlavně muzikou. Tou brutální, agresivní nejlépe. Pořád mi to přijde lepší, než někomu přerazit čelist. Uvolňuje mě to. Proto jsou také posluchači podobných stylů tak milí lidé. Nepotřebují psychology, ani osobní kouče, stačí jim si pořádně zařvat na koncertě. Myslím, že čtvrteční brutálně hudební seanci by doporučilo deset z deseti psychologů.

Trošku mě děsila představa, že se ten večer představí sedm kapel (které stejně nestihneme), přijde mi to na akci v týdnu hodně. Chtěl jsem ale vidět GORGASM a tak nezbývalo nic jiného, než přesvědčit Michala, abychom vyrazili. Moc se tomu nebránil, asi už taky potřeboval trošku upustit ventil. 


Nervochaos
Míříme tak večer do Prahy, opravdu nestihneme dvě první kapely, protože nám práce zamotá celý den, cestou řešíme všechno možné (od života a vůbec, přes ženské až po hudbu) a je nám dobře, protože nejlepší vždycky je, když se věci říkají nahlas. Pojal jsem celou akci odpočinkově, chtěl jsem vidět vlastně jen dvě poslední smečky. 

Parkujeme před Modrou Vopicí, zdravíme známé obličeje a naplno se ponoříme do brutálně death metalové psychologické poradny. Vstup je díky spojení dvou turné poměrně vysoký (450,- Kč), ale zase na druhou stranu, kapely za to stály. Nebudu to dál zdržovat, pojďme se podívat, jak skupiny, které jsme viděli, hrály. Stojím pod pódiem a říkám si: "Celý týden to bylo v práci na nic, musím si dneska pořádně zařvat, abych srovnal svoji duševní rovnováhu, abych dodržel princip jing a jang"

WHORETOPSY jako správní protinožci obrátili celý klub vzhůru nohama. Líbili se mi pasáže, hozené do brutal death metalu, jakmile se ale pánové otřeli o deathcore, moc mě to nebralo. Každopádně, nadupané to bylo jak kulturista, který to přehnal se steroidy. Masakr, masakr a zase masakr. Cítil jsem tam INGESTED, AMPUTATED. Skvělá práce.






NERVOCHAOS jsou death/thrashovou kapelou, kterou vidím poměrně často. A pořád mě ještě nezačala bavit. Jejich vystoupení zase nějak nemělo drive, nasazení, šťávu a ještě mi nesedělo hudebně. Tak možná příště. 




Minirecenze/minireview - NERVOCHAOS - The Art of Vengeance (2014)

RECTAL SMEGMA nám přivezli ten svůj holandský gore grind a celou Modrou Vopici roztančili. Představte si české GUTALAX ve smrtelné zběsilé křeči a mocný, točící se dav pod pódiem. Mě to tedy moc nebralo, ale tak, znáte to, proti gustu žádný dišputát. Odsýpalo to pěkně, všichni pařili a usmívali se. A o to šlo především.  





Na GORGASM mě vždy fascinovalo propojení brutality a temnoty. "Ošklivé" obaly, nechutné texty, ale hlavně hudba, která se nám vždy všem zaryla doslova pod kůži. V Praze jsem od Damiana Leskiho a jeho smečky dostal přesně to, co jsem chtěl. Dnes již kultovní skladby, odehrané s nasazením a velkou silou. Cítil jsem se opravdu jako v opuštěné uličce vašeho města, kde mi jdou po krku. Podřízli mě svými riffy, rozpárali údery bicích a zavrhli navěky do nekonečné tmy. Pak mě GORGASM pohodili mezi odpadky, zcela vyvrhnutého, bez krve. A já byl za to ještě rád. Tohle byla bestialita převlečená za hudbu a pro mě vynikající zážitek! Morbidní kult!








Odchytí mě Michal a že prý, co si má koupit za CD. Zjišťuji, že mají poslední album GORGASM - "Destined to Violate" a tak hned dva kousky pořizujeme. Na internetu je deska už dlouho vyprodaná a tak je ukojena i moje sběratelská vášeň.

Minirecenze/minireview - GORGASM – Destined to Violate (2014)

new CD in my collection
Na CONDEMNED jsem se hrozně těšil a byl jsem odměněn parádním americkým brutálním death metalem, který rozmetal klub i široké okolí totálním infernem. Obdivoval jsem skvělou práci bubeníka i zpěvákův nelidský murmur (šel z něj opravdu strach). Kapela mi připomínala nekompromisní smrtící komando, které se rozhodlo mě totálně zničit. Málem se jim to povedlo. Měl jsem po té výbušné směsi doslova rozdrcený mozek! Vynikající, skvělé, kruté!




Pod celou akcí byli podepsáni Hard Bones Productions, kteří jsou vždy zárukou kvality. Byli i tentokrát. Škoda jen spojení dvou turné dohromady, pro nás z daleka už bylo sedm kapel zkrátka moc. Zvuk byl celý večer parádní (tedy u smeček, co jsme viděli). Návštěvnost bych odhadoval na nějakých sedmdesát fanoušků, plus kapely. Dohromady všichni naplnili Modrou Vopici tak akorát. Šlo se hnout a zároveň působil klub "rušně". A co jsem se tak bavil, tak i vystupující byli nadšeni, pochvalovali si reakce fanoušků, rotyku pod pódiem.

Musím opět  a znovu vyzdvihnout skvělou atmosféru, která celý večer v Modré Vopici panovala (už dávno vím, je to lidmi!). Všichni vysmátí, veselí, usměvaví. Člověka už při vstupu do klubu ihned popadla skvělá nálada. Pohodové byly i kapely. Jejich členové se potulovali klubem, s každým pokecali, udělali fotku. Zkrátka underground jak má být. 

Speciální díky posílám všem svým kamarádům. Díky moc za pochvalu blogu, opravdu si toho vážím. Ani jsem nevěděl, že vás tolik znám - byl to super pocit, to vám povím! Zajímavé tento večer bylo, že se kolem mě objevovala samá krásná děvčata (asi nějaká dobrá konstalace hvězd nebo co). Holky, rád jsem vás viděl...já vám řeknu...já být mladší...a mít motorku...tak...bych vás svezl:)) Bylo mi ctí! Jen mě mrzelo, že jsem nemohl moc pít, tak snad všichni na NICE TO EAT YOU DEATHFEST 2017? Dáme, pivo? Dáme metal?


merchandise
Jsme oba hodně utahaní, ale zároveň spokojení. Druhý koncert v týdnu, to je pro nás už moc velká porce. Unavení se šineme do Plzně pomalu, opatrně, protože dálnice může být namrzlá (Michale díky moc za odvoz, já už bych to nedal!). V mysli mi pomalu odeznívají všechny ty ostré riffy a přemýšlím, jak to zítra zvládnu v práci. Vlastně se jen osprchuji a s ještě mokrou hlavou zase vstávám do rachoty. Spal jsem přesně dvě hodiny a pět minut.

Sedím v pátek celý den u počítače a kolem mě vzdáleně ševelí hlasy, jsem jak v nějakém nevyspalém snu. Asi jsme to fakt tentokrát trošku "přehnali", říkám si. Zůstanou ale zážitky, navždy vyryté v mozku (usmívám se). Vzpomínky na super brutální hudební večer, na skvělé kapely, na kamarády (usmívám se). A hlavně...mám hlavu zase na nějaký čas oproštěnou dočista dočista od zbytečností, relaxoval jsem hlukem - jsem bez agrese, hodný, klidný jako beránek nebo jako tibetský mnich po meditaci (usmívám se). Dobře bylo, parádní akce, kterou si budu dlouho pamatovat! 



- author of photos Jakub Asphyx

VIDEOS - omluvte sníženou kvalitu zvuku/ sorry for worse sound

---------------------------------------------------------
Promotion!

FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11


Oznámen datum konání festivalu:

Sobota 18. 3. 2017

- místo: Hospoda Pod kopcem, Plzeň Božkov

Budeme se na vás těšit!


facebook událost/event:
https://www.facebook.com/events/209306099485337/
info:
FESTIVAL DEADLY STORM IN BOŽKOV 11

Share this games :

TWITTER