DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 18. prosince 2016

Home » » Recenze/review - CRYPTIC BROOD - Wormhead (2015)

Recenze/review - CRYPTIC BROOD - Wormhead (2015)


CRYPTIC BROOD - Wormhead 
EP 2015, Xtreem Music

Až mi jednou budou okusovat červi maso od kostí, tak už mi bude všechno jedno. Budu se na hemžení v mém těle dívat z perspektivy člověka, který už dávno ví, jak to probíhá. Poslouchám totiž death metal dlouhá léta. Vybírám si kapely a jejich desky, které mě nějakým způsobem osloví. Nejsem všemocný a ani se neschovávám za přehnanou kritiku. Jsem si vědom toho, že má hudba je stará, nemoderní a že dokáže v dnešní době zaujmout jen pár nadšenců. Tentokrát bych pro vás měl další tip. Německé old school death metalisty CRYPTIC BROOD. Maniaky, kteří mě rozsekali naživo a ihned jsem si běžel koupit jejich EP.

Němci sice vypadají jako nějací hrobničtí učni, ale nenechte se mýlit, zdání hodně klame. CRYPTIC BROOD hrají muziku z devadesátých let, jsou předčítači ze starých rukopisů. Člověk si připadá jako při návštěvě nějaké staré hrobky, kde si daly rande kapely jako AUTOPSY, OBITUARY, WINTER, CELTIC FROST, HELLHAMMER, ASPHYX. Pod nohama praskají dávno zetlelé kosti, riffy se zadírají až někam do zadních částí mozku a já přetáčím EP "Wormhead" stále dokola.



Dlouhé skladby, s nádechem doomu, plesniviny, záhrobí a strachu. Kolem se vznáší odér z dlouho nevětrané krypty. Neodstatek světla způsobil, že kapela opatřila svůj styl ještě větší dávkou patiny. Mám to takhle rád, album z loňského roku si dávkuji často a s chutí. Vlastně ani nemá cenu vysvětlovat, proč se mi deska líbí. Podobné záležitosti se jednak těžko popisují a nám, prokletým, stejně stačí jen pár prvních tónů. Pak propadneme peklu. No a vy ostatní? Vám to bude stejně jedno. CRYPTIC BROOD připravují dlouhohrající počin, je tedy na co se těšit i v blízké budoucnosti. Němci přesně pochopili, o co nám v podzemí jde. Doporučuji všem milovníkům červích tanců ve vašem těle. Prašivina!


sumarizace:

Máte rádi starý, morbidní a prašivý death metal? Navštěvujete s chutí old school death metalové koncerty a je vám milejší ostrý riff, před moderní a technickou smrtí? Tak potom jsou pro vás CRYPTIC BROOD jako stvoření. Jejich novinka sice rozhodně nepřináší nic nového, ale předkládá nám staré pořádky v death metalu takovým způsobem, že budete doslova uhranuti. Odkazy starých poctivých kapel, chorobný hlas, obrovské nasazení a zběsilost. Tohle všechno mě při novince "Wormhead" napadá. Procházíme se spolu s kapelou po starém pohřebišti, vyzvedáváme z hrobů alba z devadesátých let a přidáváme lehce modernější zvuk. Při poslechu je smrt tak blízko! Tančíme na hrobech s těmi nejkrásnějšími zombie. Old school death metal, který je prašivý, jako víko od staré rakve! Velmi dobře!

Asphyx says:

Do you like an old, morbid and manger death metal? Do you like to go to old school death metal concerts and you like more a sharp riff than a modern and technical death? The CRYPTIC BROOD are here for you. This new album doesn´t make something original, however it brings us the old manners of death metal in a way you would love. Links to an old faithful bands, sick voice, a huge drive and furiousness. This is what I think about while listening the "Wormhead". We are walking in an old graveyard and we are picking up albums from the 90th from graves and we adding some more modern sounds. While listening to this album death is near! We are dancing on graves with the most beautiful zombies. An old school death metal which is manger like a lid of an old coffin! Very good!

tracklist:
1. Temple of Pestilence
2. Gargling Vicious Mass
3. Infecting the Brood (Suffocation cover)
4. Wormhead


band:
Steffen Brandes – Drums & Vocals / Michael Lehner – Guitar & Vocals / Dennis Butzke – Bass & Vocals

Share this games :

TWITTER