DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

neděle 4. prosince 2016

Home » » Recenze/review - DARKNESS - The Gasoline Solution (2016)

Recenze/review - DARKNESS - The Gasoline Solution (2016)


DARKNESS - The Gasoline Solution
CD 2016, High Roller Records

Drtič (nebo drtička) je stroj sloužící k rozmělnění materiálu do formy zrn, ne však až na prach - k tomu slouží mlýny. Konstrukce drtiče vychází z fyzikálních vlastností drceného materiálu.

Tak a teď si představte, že do podobné drtičky spadnete. Vtáhne vás dovnitř, rozseká vám na maděru všechny klouby, rozmělní kosti a vymačká z vás veškerou krev. Přesně takové pocity mám z návratového alba "The Gasoline Solution" německé thrashové legendy DARKNESS. Kapela vydala v letech 1987 ("Death Squad" forever!), 1988 a 1989 tři parádní desky, které dodnes občas doma protočím s chutí v přehrávači. Letos nám pánové přišli ukázat, jak se má dělat pravý nefalšovaný poctivý thrash metal. Odjistěte granát, povolte uzdu své fantazii a nasměřujte svá těla do šíleného mosh-pitu. Takhle dobré album ve starém německém stylu (alá DEATHROW, NECROMONICON, VIOLENT FORCE, KREATOR, DESTRUCTION, VENDETTA, SODOM) jsem už hodně dlouho neslyšel.




Skupina totiž, občerstvena o nové členy (nejznatelnější je změna na postu zpěváka), na mě působí jako poslední nahrávky kolegů PROTECTOR. Jakoby z výlevky ve staré rezavé vaně vytekla na povrch všechna ta špína, bublající neklid, energie a síla, kterou byly kapely v devadesátých letech u našich sousedů tolik pověstné. DARKNESS útočí rovnou a bez vyzvání. Jsou drsní, natlakovaní, zběsilí a  zároveň melodičtí tím správným způsobem. "The Gasoline Solution" je poctivou thrashovou deskou bez kompromisů. Nečekejte dokonalost, ale neučesaný rebelský metal s punkovou jiskrou. Mám sto chutí vytáhnout z komory basebalovou pálku a jít konečně všem do ulic vysvětlit, aby se přestali chovat jako tupé stádo. Tohle je pořádná jízda, přátelé!


"The Gasoline Solution" je pro mě něco jako vzpomínka, retro nostalgická jedovatá slina, která mě vrátila o mnoho let zpět. Spousta slavnějších i méně známých kapel vydala tento rok o hodně víc protěžovaná alba, ale DARKNESS se trefili přesně do všech mých citlivých míst a probudili mé staré kornatějící thrashové srdce. Mají rychlost, ten správný maniakální výraz a ještě ke všemu mi dokáží pustit žilou. Jsou pro mě opravdu velmi příjemným překvapením. Bez debat! A teď už mě prosím omluvte, jdu si znovu skočit do drtičky s názvem "The Gasoline Solution"! Pro moji maličkost jedno z nejlepších thrashových alb letošního roku! Kult!


sumarizace:

"The Gasoline Solution" je krásně plesnivým old school thrash metalovým vzorkem. Album jsem si pustil poprvé a hned mě rozsekalo na malé kousky. Tady se hraje sice postaru, ale s neskutečnou energií a silou. CD je hodně návykovou záležitostí. Zažili jste někdy úraz elektrickým proudem? Že ne? Tak si pusťte novinku DARKNESS a budete překvapeni, kolik dobrých nápadů na albu je. Jednotlivé skladby jsou propracované, mají velký feeling a kopou jako splašený kůň. Tohle je kult pro všechny thrashové maniaky! DARKNESS nahráli album, které vás smete jako tsunami. Maniaci z Německa přednášejí ze starých thrashových knih a dělají to skvěle a s grácií! A ten hlas, to je motorová pila, přátelé! Absolutní old school thrashové inferno! Nahrávka, která řeže jako rezavý nůž! Kult!

Asphyx says:

"The Gasoline Solution" is nice moldy old school thrash metal sample. When I was listening to the album for the first time, I was cut into small pieces right. Here is played in the old way, but with incredible energy and strength. The CD is very addictive stuff. Have you ever experienced an electric shock? Haven’t you? So listen to the news of DARKNESS, and you'll be surprised how many good ideas are there.  Individual tracks are sophisticated, have a great feeling and kick like a runaway horse. This is a cult for all thrash maniacs! DARKNESS recorded an album, which will  sweep you away like a tsunami. Maniacs from Germany recite from old thrash books and do it well and with grace! And the voice,  this is  a chainsaw, men! Absolute old school thrash inferno! The recording that cuts like a rusty knife! Cult!

Tracklist:
01. Tinkerbell Must Die
02. Another Reich
03. Freedom On Parole
04. Welcome To Pain
05. L.A.W.
06. Pay A Man
07. The Gasoline Solution
08. Dressed In Red
09. This Bullet's For You

band:
Dirk  -  Arnd  -  Lee  -  Lacky  -  Meik

Share this games :

TWITTER