DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 1. prosince 2016

Home » » Recenze/review - SOULBURN - Earthless Pagan Spirit (2016)

Recenze/review - SOULBURN - Earthless Pagan Spirit (2016)


SOULBURN - Earthless Pagan Spirit
CD 2016, Century Media Records

Umrzl mi můj vlastní démon. Stal se skleněnou sochou bez tváře. Jeho odlesky měly temně krvavý nádech a měnily svoji barvu v nekonečných odstínech černé. Stál jsem a díval se do tohoto svého zrcadla. Začala mě jímat hrůza. Jakoby se přede mnou zhmotnily všechny mé špatné vlastnosti a nutily mě se zamyslet nad sebou samým. Oklepal jsem se strachem a přemýšlel, jaké album by se k téhle podivné situaci hodilo nejlépe.

Nakonec jsem volil novinku death/black/doomových SOULBURN. Tihle Holanďané nám letos předkládají teprve svou třetí dlouhohrající desku v historii. Mám pro jejich tvorbu slabost, líbí se mi takové ty jemně ledové pasáže, ten neklid, zvláštní atmosféra, která je odlišuje od spousty ostatních. "Earthless Pagan Spirit" je skvělým albem pro dlouhé zimní večery, je zhmotněním všech sil, které je možno potkat v těch nejtemnějších stínech. Slyšte hudbu, která má v sobě jiskřivě černý základ. 





Novinka mi přijde pro poslech trošku jiná, než předchozí desky. Potřebuje čas, zpočátku se zdá monotónní, stereotypní a obyčejná. Jenže pod povrchem jakoby to bublalo, bylo zlé a ošklivé. Nelze ji poslouchat ve spěchu, nejlépe se mi osvědčila společná setkání v klidu domova, na dobré aparatuře a s klidem v srdci. Ne, "Earthless Pagan Spirit" určitě nerozvíří svět hudebních intelektuálů, ale určitě je poctivým albem, kusem tmy, která má něco do sebe. Osobně sice musím mít na všechen ten chlad správnou náladu, ale pokud nastane, tak si album neskutečně vychutnávám. Četl jsem i velmi kritické názory a to dokonce od lidí, kterých si opravdu vážím, ale jak známo hudebním chutím neporučíte. Mě novinka SOULBURN baví, čerpám z ní temnou sílu a zcela mi vyhovuje. A je mi úplně jedno, že možná budu sám v davu. Death/black/doom metalová nahrávka, která zabíjí tmou!



sumarizace:

SOULBURN se povedlo zhudebnit temnotu. Death black metal v jejich podání je černý, naléhavý, s obrovskou silou v melodiích. Přijdu si, jako bych byl poslán do lesa a měl vytrhnout kořeny všeho zla. Album mě zcela pohltilo a při poslechu si se mnou dělá doslova, co chce. Jsem prokletý, ponížený a zároveň se cítím silný jako nikdy dřív. Procházím se mezi stíny, jsem hadem plazícím se za svojí kořistí. Hudba zde nelze příliš uchopit slovy, ale připomíná mi zrcadlo, rozbité na tisíc kousků. Neposlouchejte "Earthless Pagan Spirit" za denního světla, nálada absolutního zmaru nejlépe vynikne někdy kolem půlnoci. Věřte a budete navěky prokleti! Tuto nahrávku bych doporučil k poslechu všem padlým kněžím. Zhudebněné inferno zde přichází pomalu, polehounku, jako šelma, lovící za soumraku. Do srdcí se vám vkrade zima a udělá vám z něj kusy chladného ledu. Black death metal, který je temný, jako odvrácená strana měsíce! Skvěle!



Asphyx says:

SOULBURN composed darkness. Their Black Death Metal is black, acute, with an amazing power in melodies. I feel like I have been sent into the woods and supposed to whip out all of the roots of evil for the world. This album catch me and during the listening it does a lot of things to me. I´m accursed, humiliated and at the same time I feel strong like never. I´m walking between shadows, I´m a snake which crawl for its victim. This kind of music is impossible to describe and it reminds me a mirror which is broken on thousand pieces. Do not listen to the "Earthless Pagan Spirit" during the day light because the absolute ruin mood will came out the best around the midnight. Believe and you are accursed forever! I would recommend this album to every death priests. The composed inferno is coming slowly, like a beast which hunt during the nightfall. There is going to be cold in our hearts and your heart will became one piece of ice. Death black metal which is dark like the other side of the moon! Amazing! 


Tracklist:
01. Where Splendid Corpses Are Towering Towards the Sun
02. The Blood Ascendant
03. Howling at the Heart of Death
04. As Cold As Heavens Slain
05. Withering Nights
06. The Torch
07. Spirited Asunder
08. Diary Of A Reaper
09. The Last Monument Of God

band:
Twan van Geel - Vocals/Bass + Bob Bagchus - Drums + Remco Kreft - Guitars + Eric Daniels - Guitars 

Share this games :

TWITTER