DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

sobota 28. ledna 2017

Home » » Recenze/review - HAXXAN - Loch Ness Rising (2017)

Recenze/review - HAXXAN - Loch Ness Rising (2017)


HAXXAN - Loch Ness Rising
CD/LP 2017, Hells Headbangers

"Jestli mě budeš chtít zabít, vezmi si na to prosím rezavý nůž": řekl a ona tak učinila. Vrazila mu ho přímo břicha, zakroutila nenávistí dokola a dívala se do jeho pomalu dohasínajících očí.

Poslouchám novinku amerických black metalistů HAXXAN a bolí mě vnitřnosti. Jakoby mi někdo nalil do chřtánu kyselinu, proklel mě a připravil si na stůl zmiňovaný rezavý nůž. Černý kov ovlivněný HELLHAMMER, CELTIC FROST, USURPER, SATYRICON a plesnivou atmosférou starých rakví, mi dělal vždy dobře. Američané na své prvotině jasně ukazují, že jejich morbidní hudební svět je podobný mému. Syrové, temné, smutné a šílené, takové je album "Loch Ness Rising".



Mám rád kapely, které se nepřetvařují a jedou si to svoje. HAXXAN hned napoprvé pronikli do přísně hájeného území mého fanouškovství. Seděl jsem, přemítal o nesmrtelnosti padlých duší a najednou mě ožehl černý plamen studeného ohně "Loch Ness Rising". Na hudbě je krásné to, že ze společných pocitů se nemusíte nikomu zodpovídat. Zhasněte všechna světla, užívejte si ten chladný zvuk, ty ozvěny ze záhrobních cel. Nemyslete si, i na vás si Smrtka dávno brousí kosu. Čas čekání si můžete zkrátit poslechem novinky HAXXAN. Pochmurné black metalové album, které muselo být nahráno někde mezi naším a oním světem! Jestli mi ho budou pouštět i v pekle, tak se tam vyloženě těším. Ďábelská nahrávka!


sumarizace:

"Loch Ness Rising" je pro mě vzpomínkou na staré dobré metalové časy, kdy se ještě hrálo hezky na rovinu. Za touhle deskou stojí muzikanti, kteří si říkají HAXXAN. Tohle je hudba pro staré fanoušky, kteří ještě nezapomněli na to, jak má znít pravý, reálný metal. Líbí se mi odkazy do osmdesátých let, líbí se mi zvuk, líbí se mi i jednotlivé nápady. Navíc je pak přidáno ještě několik kilo plesniviny, tmy a černé energie. Pokud si budete chtít udělat příjemný a skvěle odvedený výlet do starých časů, budete určitě spokojeni jako já. A teď už mě prosím nechte, musím zhasnout všechna světla, otevřít si láhev něčeho dobrého a věnovat se temnotě! HAXXAN nahráli album, u kterého vám budou praskat staré kosti! Vynikající záležitost!

Asphyx says:

"Loch Ness Rising" is a memory of the old good metal days – when people played honestly. This album is made by a musicians called HAXXAN. This music is for old fans who didn´t forgot how the real metal should sound like. I like the heritage of the 80ths, the sound and each idea. And there is a few pounds of mouldiness, darkness and black energy. When you want to do a nice journey to the old days, open a bottle of something good and enjoy darkness! HAXXAN recorded an album which will make your old bones crush! Excellent thing!

Share this games :

TWITTER