DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

středa 4. ledna 2017

Home » » Recenze/review - RUDRA - Enemy of Duality (2016)

Recenze/review - RUDRA - Enemy of Duality (2016)


RUDRA - Enemy of Duality
CD 2016, Transcending Obscurity Asia

Zbývá posledních pár kroků. Mrazí mě v zádech, pálí mě kosti, oči mají temný nádech smrti. Rozhrnu závěs upletený ze stínů a konečně jsem na místě. Obětiště určené starým krutým bohům. Rituál plný krve, syrovost ve své ošklivé podobě. Vzývejte temné síly, velebte filozofii útrpných myšlenek. Usedám doprostřed kruhu a kreslím na své tělo symboly samotného zla. 

Chodím si po světě, vnímám hudbu po svém, jako každý mám své oblíbené skupiny, ale tohle jsem nečekal. Singapurská kapela RUDRA hraje již od roku 1992, přesto mi zůstala až do loňského roku ukryta pod nánosy špíny. Death black metal, plný hindu filozofie, mytologie, strunných nástrojů, tamního folku, tvoří dohromady celek, který mě doslova uhranul. Je mi vcelku jedno, komu všemu je kapela podobná, na tohle dávno nehraji, ale tou temnou energií, kterou z novinky "Enemy of Duality" cítím a slyším, jsem pohlcený, jako oběť právě schlamstnutá hadem. Padám do hluboké propasti po zádech a nikdo mě zase nechytá. 



"Enemy of Duality" působí opravdu jako nějaký obětní rituál. Skladby nahrané s obrovským citem pro černou melodii, vokál, který neruší, ale spíše doplňuje celkovou atmosféru, skvěle neučesaný zvuk. Tohle všechno dělá z alba zahnívající kousek masa, který hltám jako ten nejjemnější hudební pamlsek. Muzika, jakoby z RUDRA doslova vytryskla, bez varování, jako láva, který dlouho čekala v zemi, aby vás nakonec spálila na popel. Docházejí mi slova a raději se znovu a znovu přehrabuji ve svém strachu. Pokud bych měl o nějaké desce z minulého roku mluvit jako o dokonalé, tak "Enemy of Duality" by se stala jasnou volbou. Našel jsem si v ní vše, co mám na hudbě jako takové rád. Tmu, pestrou paletu nálad, chvění, koktejl tisíce pocitů, smrt, sílu, energii a ohnivý chlad. Black death metalový obřad, který útočí na samou moji podstatu. Klaním se až k zemi! 


sumarizace:

RUDRA jsou na své osmé dlouhohrající desce ještě šílenější než dřív. Hudba je zde temná, chladná a evokuje vzpomínky na exhumování hrobů. Perfektní zvuk, vynikající okultní nápady a hlas z onoho světa. Každý black death metalista si přijde na své! Svět je při poslechu této desky hodně temný, zlý a ošklivý. Atmosféra připomíná pohřeb prokletého kněze. Album je plné emocí. Ocitám se v záhrobí a hudbu zde doslova hltám. Umírám a znovu se rodím! Ostré riffy, smutná nálada a zlost. To jsou hlavní slova, charakterizující tuhle desku asi nejlépe. Vznáším se na vlnách beznaděje a zmítám se v křečích. Oběšený, popravený, probodnutý, zastřelený. Vyberte si svůj způsob smrti! A nebo můžete poslouchat "Enemy of Duality", vyjde to úplně nastejno. Tato nahrávka je jako nějaké hodně zlé prokletí. Nemohu se ji zbavit a poslouchám ji čím dál tím víc. Temné, zákeřné death metalové album, které vám způsobí černá stigmata na rukou! Vynikající!

Asphyx says:

RUDRA are on their eight full-length album crazier than before. The music is dark, cold and call up memories about the exhumation of graves. Perfect sound, excellent occult ideas and voice from the other world. Every black death metal fan has a field day! The world is by listening very dark, bad and ugly. The atmosphere reminds funeral of a cursed priest. The album is full of emotions. I find myself in the Crypt and I really enjoy the music. I'm dying and I'm born again! Sharp riffs, sad mood and anger. These are the key words that characterize this record probably best. I am floating on the waves of despair and convulse. Hanged, executed, stabbed, shot to dead. Choose your way of death! Or you can listen to "Enemy of Duality", it will be the same. This recording is like a very bad curse. I can't break it free and I'm listening to it more and more. Dark, insidious death metal album that will cause you black stigmata on your hands! Excellent!

Track list:
1. Abating the Firebrand
2. Slay the Demons of Duality
3. Perception Apparent
4. Acosmic Self
5. Root of Misapprehension
6. Seer of All
7. Hermit in Nididhyasana
8. Ancient Fourth

Line up:
Kathir - Vocals, Bass
Vinod - Guitar
Simon - Guitar
Shiva - Drums


Share this games :

TWITTER