DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

pátek 3. února 2017

Home » » Recenze/review - ACRANIUS - Reign Of Terror (2017)

Recenze/review - ACRANIUS - Reign Of Terror (2017)


ACRANIUS - Reign Of Terror
CD 2017, Rising Nemesis Records

Uprostřed syrového podzimního rána vypadala jeho postava ještě mohutněji. V ruce sekyru, o které nikdo dávno nevěřil, že ji má na dřevo. Jeho tvář zdobil škodolibý úsměv, který měl pokaždé, když se vydal na lov. "Jdu rozmlátit nějaký ksichty": říkával své ženě a ta už dopředu trnula hrůzou. Bil ji často a rád. Tenhle den ale věděla, že večer všechno skončí. Začala brousit nůž.

Při poslechu novinky německých brutálních death metalistů ACRANIUS často vzpomínám na hororové filmy, ve kterých se to hemží vší tou lidskou ohavností, které jsme schopni jen my jako druh. Jako bych desku vnímal přes těžký krvavý závoj. Drtí mě opakované kruté riffy se slammovou příchutí, hard coreové výjezdy i murmur zlouna Kevina za mikrofonem. Takhle se v současné době hraje k uctění smrti. Němci se pohybují ve stejných vodách jako INGESTED, ABNORMITY, VULVODYNIA, NO ZODIAC, ACRANIA a spousta dalších kapel, které svojí masivní a hutnou produkcí válcují celý svět. 

 

Přiznám se, že mě osobně přijdou podobné kapely monotónní a stereotypní, ale nutno rovnou dodat, že jejich síla se ukazuje především naživo. Slamming brutal brutal death metal je zkrátka v kurzu a mě nezbývá než se podřídit krutému diktátu. Ono totiž přátelé, když se zaposloucháte pozorně a chcete hudbu těchto krvavých chasníků pochopit, začnete se pomalu houpat, hledáte svoji vlastní sekyru a těšíte se na další song i horror. "Reign Of Terror" asi nebudu poslouchat každý den, ale pokud dostanu chuť na syrový flák masa a nebude se mi u něj chtít přemýšlet, nadávkuji si jej s chutí. Proč si také občas neříznout do živého, no nemám pravdu? Swinging brutal slamming death metal!


Asphyx says:

Wow, ACRANIUS is back! Strong, raw, cold, bloody, classical and maniacal. "Reign Of Terror" reminds me interview between sacrifice and its murder. Swinging brutal slamming rhythm, pathological Kevin’s vocal and rusty riffs. "Reign Of Terror" is a very raw bloody steak! I recommend!

Tracklist:
1. Born A King
2. Kingmaker
3. Return To Violence
4. Outlaw
5. Built On Tradition
6. The True Reign
7. Warpath
8. Battle Scars
9. The Executioner
10. Died A Liar

band:
Kevin - Vocals
Björn - Guitar
Lars - Bass...
Rob - Drums

Share this games :

TWITTER