DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 2. února 2017

Home » » Recenze/review - ANALEPSY - Atrocities from Beyond (2017)

Recenze/review - ANALEPSY - Atrocities from Beyond (2017)


ANALEPSY - Atrocities from Beyond 
CD 2017, Rising Nemesis Records

Opuštěná výzkumná stanice uprostřed pustiny. Když vejdete dovnitř, ihned vás zarazí cákance krve po zdech. Přístroje, nastavené na záložní režim pořád pracují. Jen to ticho, to studené ticho dává jasně na srozuměnou, že živé organismy dostaly strach. Pachuť smrti a přitažlivost neznámého se vznáší vzduchem jako tisíc nezodpovězených otazníků. Vypadá to, že první setkání třetího druhu nedopadlo příliš dobře. Ti, kteří nás sem kdysi nasadili na chov, se vrátili. Překvapeni, co se z nás stalo. Experiment s názvem člověk se nepovedl. Bylo na čase to dát do pořádku a vše zbytečné vyhladit.

Z ampliónů a sociálních sítí začala do éteru vysílat kapela ANALEPSY, brutální odpověď na ozvěny z vesmíru, portugalská zpráva o stavu naší nehodné civilizace. Hudba ve stylu DEVOURMENT, WORMED, DEFEATED SANITY, KRAANIUM, AVULSED, PATHOLOGY, ABOMINABLE PUTRIDITY s texty plné vetřelců, smrti a utrpení. Houpu se do rytmu a mám neodbytný pocit, že s touhle partou brutálních řezníků budu trávit ještě dlouhý čas. Baví mě zvuk, baví mě nápady, baví mě vokál i drtivost, s jakou na mě "Atrocities from Beyond" působí.


,
"Atrocities from Beyond" doporučuji ládovat do hlavy pořádně nahlas, nejlépe k večeru, když je venku sychravo. Občas se můžete podívat k obloze, jestli už na nás neútočí vetřelci. Ne, ještě máme pár let, říkám si a pouštím desku znovu a znovu. Obdivuji syrovost, přímý útok na moji první signální soustavu. ANALEPSY nejsou sice ničím novátorští, jenže když ona se novinka tak dobře poslouchá! Mám pocit, že se mě Portugalci snaží vykostit, odstranit všechny přebytečné živé tkáně a pak mě pohodit na oltář jako oběť návštěvníkům z vesmíru. Vypadá to, že letos jsme napojeni na stejnou frekvenci, novinka se mi líbí a užívám si ji. Má v sobě pro mě takový ten těkavý tlak, který při poslechu vnímám a oceňuji. Nezapomíná se ani na mrazivé melodie, které krásně doplňují celý exhumační proces. Brutal death metalová deska, která vás přitluče na zeď! 


sumarizace:

ANALEPSY a jejich nová deska připomínají pořádně rozzuřené patology. Riffy, nože, bicí, skalpely, vokál, pily, mají nabroušené v tom nejlepším nožířství. Portugalská brutal death metalová šlechta čerpala inspiraci pro svoji tvorbu spíše v klasickém období death metalu a tak je jejich nová deska velmi syrová, krutá a krvelačná jako čerstvě rozzuřená šelma. Představte si nějakou kobku, kde se páchají morbidní a nechutné, hudebně zvrácené obřady. Máte dvě možnosti. Buď vás album chytne a smete z povrchu zemského nebo utečete strachem pryč. Přežijí jen ti nejsilnější! Nahrávka má obrovský tlak. Je nekompromisní a plná šílených melodií. Jako člen řádu rychlého kovu smrti jsem navýsost spokojen. Svět je už hodně dlouho špatné místo k žití, ale "Atrocities from Beyond" je ještě temnější. Osobně jsem se chytil na tuhle krvavou návnadu během pár prvních tónů a na konci poslechu jsem ležel umlácený v rohu pokoje. Brutal death metalová deska, která vás přitluče na zeď! 

Asphyx says:

The new album by ANALEPSY sounds like a group of very angry pathologists. Their riffs, knives, drums, scalpels, vocals and saws had been edged in the best cutlery ever. This Portuguese brutal death metal aristocracy has been taking their inspiration from more classical period of death metal and that´s why their new album is very raw, cruel and sanguinary like a beast. Imagine some kind of a cell where some morbid and nasty musically kinky rituals are done. You have two choices: A) the album would catch you and it would kill you or B) you would run away because you would be scared! Only the strongest will survive. This album has an enormous pressure. It is cruel and full of crazy melodies. As a proud member of the fast deadly metal cult I have to say that I´m satisfied. The world is a very bad place to live, however the "Atrocities from Beyond" is more dangerous and darker. I actually liked this album with a very few tones and in the end of the listening I was knocked out in the corner of the room. This is a brutal death metal album which would pin you on the wall. 


Tracklist:
01. Apocalyptic Premonition
02. Rifts to Abhorrence
03. The Vermin Devourer
04. Witnesses of Extinction
05. Ferocious Aftermath
06. Engorged Absorption
07. Eons in Vacuum
08. Depths of Agony
09. Atrocity Deeds
10. Omen of Return

band:
Marco Martins - Guitar / Diogo Santana - Guitar/Vocals / Flávio Pereira - Bass / Tiago Correia - Drums

Share this games :

TWITTER