DEATH, THRASH, BLACK, HEAVY, DOOM AND ROCK METAL ZINE

- REVIEWS, REPORTS, INTERVIEWS - SUPPORT METAL UNDERGROUND

čtvrtek 9. února 2017

Home » » Recenze/review - ANTHEM – Praeposterum (2016)

Recenze/review - ANTHEM – Praeposterum (2016)


ANTHEM – Praeposterum
CD 2016, Mad Lion Records

Pokolikáté už? Mladý chlápek, s kravatou a vizáží filmového herce. Dívky mu padaly do náručí vlastně samy. A on je zavíral ve svém sklepě na opuštěné samotě. To aby nebyl slyšet jejich křik, když je mučil. Dlouhých dvacet let. Nebýt náhody, nikdy by na něj nepřišli.

Nevím, kde se v lidech bere ten pokřivený pohled na bolest, ani nevím, proč se nemocní jedinci neodhalí dříve, co ale vím s jistotou je, že mám pokaždé při čtení podobných zpráv obrovskou touhu po vykonání vlastní spravedlnosti. Jenže to nejde, nejsme zvířata. Prý?! A tak se raději zavřu do pokoje a vyřvu všechen bezmocný vztek do studených stěn. Tentokrát jsem k tomu všemu volil poctivé death metalové maniaky z Polska, kteří si říkají ANTHEM. Již druhé album se odehrává pod taktovkou klasické smrti, tak jak ji známe třeba u MORBID ANGEL, DEICIDE a v neposlední řadě i SINISTER. Vítejte v krvavém, nekompromisním pekle!



"Praeposterum" je albem, které ocení pouze ortodoxní fanoušek stylu. Pro poslech musíte být prokleti vlastní krví, pomazáni znesvěcenou vodou a vaše oči musí zářit do tmy, jako ty kočičí. Pokud tohle všechno v sobě nemáte, pokřižujte se a odříkejte deset Otčenášů. Polští neznabozi hrají opravdu jen pro úzkou skupinu vyznavačů death metalové klasiky. To samozřejmě znamená, že si  jejich kruté melodie užívám, doslova se v nich rochním a i když vím, že na ne-death metalistu musí působit zastarale, jsem ve svém živlu. Líbí se mi to obrovské nasazení, nekompromisní a uzavřený přístup. Zkrátka všechny věci, které mnohé odradí. Pokud věříte v peklo na zemi, které si způsobujeme převážně sami, tak budete novince ANTHEM také oddáni. Když budou pořád vznikat podobné smečky, tak nemám o smrt v metalu strach. Tohle není hudba, tohle je zosobněná smrt, která vykostí i toho parchanta z úvodního odstavce. 


sumarizace:

ANTHEM letos přišli s hudbou, která splňuje všechny moje požadavky na poctivý, reálný krutý death metal. Jejich nahrávka je plná neskutečné černé energie. Hroby se otvírají, zvony zvoní umíráček. "Praeposterum" může být klidně soundrackem pro vaší poslední cestu. Podzemí opět ožilo a vyslalo na náš svět posly apokalypsy. Mrtví mi jdou po krku a zlo je cítit všude kolem. Death metal je zde starý a plesnivý a nepostrádá obrovskou dávku naléhavosti. Připadám si, jako bych ležel při okultním obřadu na oltáři smrti a byl navěky obětován. Člověk se při poslechu stává morbidním básníkem, tulákem po záhrobí. Přiznávám se bez mučení. Album mě neskutečně rozsekalo a stalo se mým průvodcem na onom světě. Zapalte svíce, exhumujte starý poctivý death metal! Chci tuhle nahrávku na CD, hned teď! Vynikající temný a morbidní death metal! 

Asphyx says:

ANTHEM come this year with music fulfilling all my requirements for honest, real cruel school death metal. Their record is full of unreal black energy. The tombs were opened, bells ringing the death knell. "Praeposterum" may be the soundtrack to your last trip. Underground came alive again and sent messengers of apocalypse to our world. Deads are hunting me and the evil is everywhere. Death metal here is old and moldy and doesn't miss a huge amount of urgency. I feel like I was lying at an occult ritual on the altar of death and I was forever offered. When listening it becomes a morbid poet, a wanderer on the other world. The album cut me up and it became my guide on the other world. Light a candle, exhume old fair death metal! I want this record on CD right now! Excellent dark morbid school death metal!

Seznam skladeb:
Jahwe
Praeposterum
Thelema
Cursus
W górach szaleństwa
666
Rytual destrukcji
Rokosz
Artefakt
Liber Al ve Legis

Čas: 32:29

Sestava:
Hajlig – baskytara
Piwo – bicí
Vivi – kytara, zpěv
Wojtas – kytara


Share this games :

TWITTER